ΔΙΕΘΝΗ

Χάλκινο με… ρεκόρ για Σερβία

Χάλκινο με… ρεκόρ για Σερβία

Σε ένα παιχνίδι διαφήμιση που παρακολούθησαν 10.000 φίλαθλοι στην Ταουρόν Αρένα στην Κρακοβία, η Σερβία επικράτησε 3-2 του Βελγίου και κατέκτησε την 3η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα  πανηγυρίζοντας το 11ο συνολικά μετάλλιο της ιστορίας της και το 8ο χάλκινο κάνοντας το δικό της μοναδικό ρεκόρ στην διοργάνωση.

Με κορυφαίους τους Ντράζεν Λούμπουριτς που είχε 26 πόντους και τον Σρέτσκο Λίσινατς να σταματά στους 15 πόντους αντίστοιχα οι Σέρβοι φρόντισαν να κάνουν την ανατροπή απέναντι στο Βέλγιο και από το 1-2 να φθάσουν στο 3-2 κλείνοντας με χαμόγελα την διοργάνωση.

Αντίθετα το Βέλγιο θέλοντας να κάνει την υπέρβασή του έφθασε μια ανάσα από το μετάλλιο και το πόντιουμ του νικητή όταν με τους Σίμον Βαν Ντε Βόορντε και Γκέρτ Βαν Βάλετ  που είχαν από 16 πόντους προηγήθηκε με 1-2 αλλά στο τέλος δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει αυτό που ξεκίνησε.

Και αυτό γιατί οι «Πλάβι» του Νίκολα Γκρμπτσς κατάφεραν να ανατρέψουν τα δεδομένα και να γνωρίζουν την αποθέωση από τους 10.000 θεατές που βρέθηκαν στο γήπεδο και είδαν ένα ακόμη καταπληκτικό παιχνίδι στην διοργάνωση.