ΔΙΕΘΝΗ

«Χαμογέλασαν» οι Ελληνίδες στην πρεμιέρα

«Χαμογέλασαν» οι Ελληνίδες στην πρεμιέρα

«Με το δεξί» ξεκίνησαν οι διεθνείς μας τη νέα σεζόν στην Serie A γυναικών, καθώς Παπαφωτίου και Βασιλαντωνάκη, αν και χρησιμοποιήθηκαν ως αλλαγές, συνδύασαν το επίσημο ντεμπούτο τους σε Κονελιάνο και Νοβάρα αντίστοιχα με νίκες.

Η πρωταθλήτρια Νοβάρα στην εντός έδρας πρεμιέρα της κόντρα στην Μπούστο Αρζίτσιο ξεκίνησε με επιτυχία την φετινή προσπάθεια της υπεράσπισης του τίτλου της. Οι γηπεδούχες έχοντας σε μεγάλη μέρα την μπόμπερ Πάολα Εγκόνου, που τελείωσε το ματς με 30π και πολύτιμες βοήθειες από τις Γκιμπεμέγιερ, Πλακ Κιρικέλα, που πέτυχαν έκαστη από 14 πόντους,  φάνηκε μετά το αρχικό 2-0 σετ πως θα έφτανε σε ένα εύκολο τρίποντο, κόντρα στην πρώην ομάδα της Βασιλαντωνάκη, που όμως αντέδρασε.

Με «πρώτα βιολιά» στην επίθεση τις Μπαρτς (27π) και Ντιούφ (21π) οι φιλοξενούμενες ισοφάρισαν σε 2-2 αλλά στο τάι μπρέικ «μίλησε η εμπειρία» της MVP, Πιτσινίνι που με μια «ντουζίνα» δικούς της πόντους οδήγησε τη Νοβάρα στη νίκη με 3-2 (32-30, 25-22, 20-25, 21-25, 15-12).

Η Ανθή Βασιλαντωνάκη αγωνίστηκε ως αλλαγή σε τρία από τα πέντε σετ σημειώνοντας 1 πόντο.

Παπαφωτίου η… αλάνθαστη

Με… χαμόγελα ξεκίνησε τη νέα σεζόν και η έτερη διεθνής μας, καθώς  η Κονελιάνο της Παπαφωτίου άλωσε την έδρα της Πόμι στο Κασαλματζιόρε και πανηγύρισε εύκολα με 3-0 (25-22, 25-20, 25-18) σετ την πρώτη της φετινή νίκη στο καμπιονάτο.

conegliano_papafotiou

Η διεθνής μας πασαδόρος, στο χρόνο συμμετοχής που πήρε και στα 3 σετ πέτυχε συνολικά 3 πόντους με ισάριθμες επιθέσεις, ενώ τοπ σκόρερ του αγώνα ήταν οι Αμερικανίδες συμπαίκτριές της, Ίζι, Χιλ με 13 πόντους έκαστη. Μοναδική σκόρερ με διψήφιο αριθμό πόντων της Πόμι η Παβαν με 9 πόντους.

Εδώ και λίγες ώρες πάντως η αποστολή της Κονελιάνο βρίσκεται στην Ουγγαρία, όπου στις 17/10 φιλοξενείται στο πλαίσιο του 2ου γύρου του Champions League γυναικών από την πρωταθλήτρια της χώρας, Λιναμάρ Μπεκεκσεμπάι, με τον επαναληπτικό να διεξαγεται στο Τρεβίζο στις 21/10 με πρώτο διαιτητή τον διεθνή συμπατριώτη μας, Αλέξανδρο Μυλωνάλκη.