Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Χατζόπουλος : Κίνητρο για το μέλλον η διάκριση

Χατζόπουλος : Κίνητρο για το μέλλον η διάκριση

Έπειτα από μια πολύ καλή χρονιά στην ΑΕΚ που συνδυάστηκε και με την κατάκτηση του League Cup στον Έβρο, ο Δημήτρης Χατζόπουλος εξασφάλισε θέση στα Έπαθλα Novasports κατακτώντας τον τίτλο του «Rookie of the years» του περσινού πρωταθλήματος.

Ο Δημήτρης Χατζόπουλος αν και μόλις 21 ετών φρόντισε να κάνει το μεγάλο άλμα στην καριέρα του και από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης όπου ξεκίνησε να παίζει βόλεϊ, πήρε μεταγραφή στην ΑΕΚ και μάλιστα κατάφερε να πανηγυρίσει στην πατρίδα του την κατάκτηση του League Cup.

Ο νεαρός κεντρικός από τον Έβρο δικαίως κέρδισε τον τίτλο του Rookie της περσινής χρονιάς και στην εκδήλωση της Novasports παρέλαβε το βραβείο δια χειρός Τάσου Τεντζέρη σε μια άκρως συμβολική κίνηση όπου η παλαιότερη γενιά του βόλεϊ παρέδωσε… «σκυτάλη» στο μέλλον του ελληνικού βόλεϊ.

Ο Δημήτρης Χατζόπουλο με το πιο λαμπρό χαμόγελό του και κρατώντας περήφανα το Έπαθλο Novasports μιλώντας στο Volleyplanet για την βράβευσή του υπογράμμισε «Είναι μεγάλη μου χαρά που αναδείχθηκα Rookie of the years και κατέκτησα το Έπαθλο Novasports. Ουσιαστικά ανταμείβονται οι κόποι μου. Πέρσι προσπάθησα πάρα πολύ και χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ με όλους τους ανθρώπους του βόλεϊ. Με αυτό το βραβείο είναι ένας τρόπος για να ικανοποιήσω τον εαυτό μου για τα όσα έκανα και χαίρομαι που ήρθε αυτή η προσωπική επιτυχία μέσω και των συμπαικτών μου» . Η διάκριση αποτελεί ένα κίνητρο να συνεχίσω αυτή τη προσπάθεια σε υψηλό επίπεδο και μακάρι να έχω και άλλες τέτοιες χαρές γιατί το έπαθλο κάθε χρόνο μας περιμένει. Πάντα είναι ένας λόγος να παίζουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Μακάρι να ξαναβρεθούμε όλοι μαζί».

Όσο για την φετινή χρονιά που ουσιαστικά για τον ίδιο ξεκινά από αυτό τον μήνα με την επιλογή ομάδας δήλωσε «Ξεκίνησα προετοιμασία με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, αλλά δυστυχώς δεν έμεινα εκεί πέρα για προσωπικούς μου λόγους και πλέον περιμένω αυτόν τον μήνα για να βρω ομάδα και να συνεχίσω δυναμικά σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Πιθανότατα να υπάρξει ομάδα από την Αθήνα, αλλά αυτό εξαρτάτε από τις προτάσεις που θα έχω και τι δυνατότητες».

Ο Χατζόπουλος σχολιάζοντας το φετινό πρωτάθλημα δήλωσε «Πολλές ομάδες ενισχύθηκαν με τον 4ο ξένο. Από εκεί και πέρα υπάρχουν ομάδες που πρωταγωνιστούν κάθε χρόνο. Ο Ολυμπιακός είναι περισσότερο ενισχυμένος από πέρσι, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης συνεχίσει στα ίδια επίπεδα με τα περσινά,  ο ΠΑΟΚ θέλει πολλά φέτος. Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να κρίνουμε τις ομάδες. Πιστεύω πως μέχρι τέλους τα πράγματα θα είναι αμφίρροπα».

Από την συζήτησή μας με τον νεαρό κεντρικό δεν θα μπορούσε να απουσιάσει η ΑΕΚ με την φανέλα της οποίας πέρσι κατάκτησε το League Cup και τον έφερε στην εκδήλωση της Novasports.

«Δυστυχώς παρακολουθώ και εγώ αυτό που γίνεται στην ΑΕΚ. Περισσότερο λυπάμαι για τα παιδιά που με τους περισσότερους ήμασταν συμπαίκτες πέρσι και ζήσαμε μεγάλες στιγμές όπως η κατάκτηση του League Cup. Φέτος όμως βλέπω πως περνάνε πολύ δύσκολα  και μακάρι γρήγορα να έρθουν  καλύτερες μέρες» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Χατζόπουλος.

Για το αν η ύπαρξη 4 ξένων στις ομάδες αποτελεί ένα επιπλέον εμπόδιο στην ανάδειξη νέων αθλητών, ο Θρακιώτης κεντρικός τόνισε πως αυτό θα πρέπει να εκληφθεί ως ένα παραπάνω κίνητρο για όλους προκειμένου να βρεθούν σε μια ομάδα.

«Σίγουρα οι περισσότερες ομάδες όταν έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν 4 ξένους θα το κάνουν. Αυτό δεν θα πρέπει να αποθαρρύνει τα νέα παιδιά. Θα πρέπει να το δούμε σαν ευκαιρία να προσπαθήσουμε και να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο και να διεκδικήσουμε με έναν καλύτερο τρόπο την θέση μας στην ομάδα και την 6άδα» δήλωσε ο νεαρός κεντρικός και συμπλήρωσε «Βλέπουμε πως οι περισσότερες ομάδες είναι σε δύσκολη θέση. Υπάρχουν χρέη που τους κυνηγάνε από την προηγούμενη χρονιά και έτσι πολλοί αρχίζουν και βασίζονται σε δικά τους παιδιά».

Εκεί που όλοι βλέπουν προβλήματα και δυσκολίες, ο 21χρονος κεντρικός βλέπει ευκαιρίες και δηλώνει πως όλοι θα πρέπει να προσπαθήσουν ακόμη περισσότερο…

«Εγώ μεγάλωσα όταν πρωταγωνιστούσαν παίκτες όπως ο Μίλκοβιτς, ο Αγκάμες και έλεγα πως θέλω να φθάσω στο επίπεδό τους. Δυστυχώς βλέπουμε πως τα πράγματα είναι δύσκολα. Οι εποχές πλέον είναι δύσκολες τόσο σε οικονομικό, όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο. Όμως είναι μια ευκαιρία για τα νέα παιδιά να μπούνε μέσα να παίξουν και να αποδείξουν ότι μπορούν κάτι περισσότερο. Έχουμε δει πως η Εθνική ανδρών έχει δυναμώσει μέσα από αυτές τις καταστάσεις. Οι ομάδες θα πρέπει να κάνουν καλύτερη διαχείριση των  ρόστερ και να έχουμε ανταγωνιστικά πρωταθλήματα» σχολίασε ο Δημήτρης Χατζόπουλος και μας ανανέωσε το ραντεβού για να τα ξαναπούμε εντός γηπέδου.