Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Χιμένες, Οσόρια για ΠΑΟΚ, που «έκλεισε» Γκόρτσανιουκ

Χιμένες, Οσόρια για ΠΑΟΚ, που «έκλεισε» Γκόρτσανιουκ

Οι Κυπελλούχοι Ελλάδας συνεχίζουν με αμείωτους ρυθμούς την ενίσχυση της ομάδας για τη νέα σεζόν με την απόκτηση δοκιμασμένων και αξιόπιστες  άσων, στοχεύοντας στην επιστροφή στο θρόνο του πρωταθλητή.

Ο 30χρονος ακραίος, Ζένια Γκόρτσανιουκ, μετά την πρόσφατη επιτυχημένη παρουσία στην πολωνική Μπίντγκοσζ επιστρέφει στα ελληνικά γήπεδα, για να βοηθήσει με την εμπειρία του τους “ασπρόμαυρους” στην επίτευξη των φετινών στόχων.

Έχοντας γράψει… χιλιόμετρα στα γήπεδα του εξωτερικού και της Ελλάδας, ο ΠΑΟΚ γίνεται η 15η ομάδα (Λοκομοτίβ Χάρκιβ (Ουκρανία), Ηρακλής Θεσσαλονίκης, Επίκουρος. Αριστοτέλης Σκύδρας, Φοίνικας Σύρου, Αλμα Ατι (Καζακστάν), Κριστάλ Βορονις (Ρωσία), Άρης, ΜΕΝΤ, Αλ Σάαντ (Κατάρ), Ηρακλής Χαλκίδας, Τοκάτ (Τουρκία), Νίκη Αιγινίου, Λούζνικα Μπίντγκοσζ (Πολωνία) στην καριέρα του Ζένια, που περνάει έτσι στο club των σπουδαίων παικτών που έχουν αγωνιστεί στις τρεις μεγάλες ομάδες της Θεσσαλονίκης.

Στο “Παλατάκι” ο δίμετρος Γκόρτσανιουκ, θα αγωνιστεί ως Έλληνας, κάτι που παράλληλα με την απόκτηση Έλληνα πασαδόρου (Φιλίποφ) και διαγώνιου (Τζούριτς), προσφέρει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στον “δικέφαλο του Βορρά” , που έχει πλέον την πολυτέλεια να ψάχνει για τις υπόλοιπες θέσεις κάποιους καλούς ξένους για να στελεχώσει τη φετινή ομάδα και να δείξει τα δόντια του στον πρωταθλητή Ολυμπιακό.

Τους δύο πρώτους μάλιστα τους βρήκε στην Κούβα, καθώς ο 28χρονος διεθνής πρώην άσος της ομάδας, Χαβιέ Χιμένες ετοιμάζεται για νέα… χορευτικά στην Πυλαία, όπου για άλλη μια φορά, μετά το τελευταίο νταμπλ, θα έχει παρέα έναν συμπατριώτη του. Μετά λοιπόν την κατάκτηση τίτλων με τον Σεπέδα, ο Χμένες φαίνεται πως φέρνει μαζί του στην Θεσσαλονίκη και τον συμπαίκτη του στους “πάνθηρες” της Καραϊβικής, Οσόρια, με τον οποίο την τελευταία σεζόν έπαιξαν αντίπαλοι στο πρωτάθλημα της Αργεντινής. Ο Χιμένες στο Σαν Χουάν με τα χρώματα της Όμπρας και ο Οσόρια στη Σάντα Φε με την Κυπελλούχο ομάδα.

Ο 24χρονος διεθνής από το 2011 Livan Osoria Rodriguez (2.01 μ.), που παλιότερα είχε ακουστεί ξανά για τον ΠΑΟΚ, ενώ πριν από δύο χρόνια είχε “κλείσει” στον Ολυμπιακό.

Παρόλο που δεν κατηγορήθηκε ποτέ, ο Οσόρια τότε “έπεσε θύμα” του εμπάργκο της κουβανιικής ομοσπονδίας, αφού ξέσπασε το σκάνδαλο με τους διεθνείς συμπατριώτες του (Rolando Cepeda Abreu, Abraam Alfonso Gavilan, Norberto Ricardo Calvo Manzano, Luis Sosa Tomas Sierra και Osmany Σαντιάγο Uriarte Mestre) που κατηγορήθηκαν για το βιασμό μιας Φινλανδής στο Τάμπερε, στο περιθώριο αγώνα του World League και δεν ντύθηκε ποτέ στα “ερυθρόλευκα”.

Με την κίνηση μάλιστα του Οσόρια η ομάδα της Θεσσαλονίκης κάνουν μία “άτυπη” ρελάνς για την… μετακόμιση του Παναγιώτη Πελεκούδα στον Παναθηναϊκό.

Α1 ΑΝΔΡΩΝ
15/04/2024

Τελικός «αιωνίων» Νο2

Δεύτερος τελικός «αιωνίων» στο κλειστό του Ρέντη με τον Ολυμπιακό να θέλει να ντουμπλάρει τις νίκες του επί του Παναθηναϊκού και τους “πράσινους”...