Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Χίπε : «Ο αθλητισμός είναι το καλύτερο μέσο κοινωνικής ένταξης» (vd)

Χίπε : «Ο αθλητισμός είναι το καλύτερο μέσο κοινωνικής ένταξης» (vd)

Η Σάσκια Χίπε είναι η… «ερυθρόλευκη» ηρωίδα στο πρόγραμμα «Sport For Different Heroes» και την Ευρωπαϊκή καμπάνια του Ολυμπιακού για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και την κοινωνική ένταξη ατόμων με νοητική υστέρηση μέσω αθλητικών δραστηριοτήτων.

Ο Ολυμπιακός δείχνοντας για μια ακόμη φορά τις κοινωνικές του ευαισθησίες συμμετέχει στο πρόγραμμα «Sport For Different Heroes» και μέσω της Σάσκια Χίπε στέλνει το δικό του μήνυμα προς όλους να αγκαλιάσουν τα άτομα με νοητική υστέρηση και να τα εντάξουν σε αθλητικές δραστηριότητες.

Ο αθλητισμός αποτελεί ένα εξαιρετικό μέσο ένταξης και προσαρμογής ξεπερνώντας κάθε πολιτιστικό και κοινωνικό εμπόδιο. Τα άτομα με αναπηρία αντιμετωπίζουν κοινωνικούς φραγμούς και η αναπηρία προκαλεί αρνητικές αντιλήψεις και διακρίσεις σε πολλές κοινωνίες, με αποτέλεσμα τα άτομα αυτά να αποκλείονται από την εκπαίδευση, την απασχόληση και το κοινωνικό περιβάλλον, γεγονός που τους στερεί ευκαιρίες που είναι απαραίτητες για την κοινωνική τους ανάπτυξη, την υγεία και ευημερία τους.

Ο αθλητισμός διαμορφώνει αντιλήψεις και μεταμορφώνει στάσεις της κοινωνίας βοηθώντας έτσι να περιοριστούν το στίγμα και οι διακρίσεις κατά των ατόμων αυτών. Παρόλο που το ενδιαφέρον της κοινωνίας για τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία και ιδιαίτερα αυτών με νοητική υστέρηση έχει αυξηθεί στις μέρες μας, απαιτούνται αρκετές ενέργειες και δράσεις για την αποτελεσματική κοινωνική τους ενσωμάτωση.

Δεδομένου ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους, δημιουργείται η ανάγκη να πραγματοποιηθούν περισσότερες δράσεις για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους στον αθλητισμό.

Στο πρόγραμμα «Sport For Different Heroes» που έχει 18μηνη διάρκεια εκτός του Ολυμπιακού συμμετέχουν η Λάτσιο (Ιταλία), Ερυθρός Αστέρας (Σερβία), Χασκ Μλάντοστ (Τσεχία) και ΑΠΟΕΛ (Κύπρος).