ΔΙΕΘΝΗ

«Χειροπέδες» στην παρέα της Παπαφωτίου

«Χειροπέδες» στην παρέα της Παπαφωτίου

“Εφιαλτική” ήταν η πρεμιέρα των τελικών πλέι οφ γυναικών του Πολωνικού πρωταθλήματος καθώς η ομάδα της διεθνούς πασαδόρου μας δεν πρόβαλε καμία αντίσταση στην πρωταθλήτρια Chemik Police, που με 3-0 σετ “αιχμαλώτισε” την lLKS Λόντζ και έκανε το α’ βήμα για τη διατήρηση των κεκτημένων.

Η ομάδα της Παπαφωτίου, παρουσία περίπου 1150 οπαδών στο Βιντζόβιε, προσπάθησε στην αρχή να φανεί ανταγωνιστική απέναντι στην “οικοδέσποινα”, που δεν έχασε ούτε στιγμή το προβάδισμα στο σκορ.  Η Λοντζ μείωσε στον πόντο στο 18-17 αλλά στη συνέχεια οι πρωταθλήτριες πήραν ξανά μια διαφορά 3-4 πόντων την οποία κράτησαν μέχρι τέλους και με 25-21 έκαναν το 1-0 στα σετ.

Από το δεύτερο σετ όμως η εικόνα του αγώνα άλλαξε ;άρδην. Η Chemik Police κυρίαρχη σε όλους τους τομείς 56%-26% επ., 9-4 άσοι, 16-2 μπλοκ εξαφάνισε την ομάδα του Λοντζ, μετέτρεψε σε παράσταση για ένα ρόλο τον τελικό και με συνοπτικές διαδικασίες έφτασε με 25-9, 25-4 στη νίκη 3-0, υποχρεώνοντας την φιναλίστ, στην πιο βαριά φετινή της ήττα.

Ενδεικτικό της “άνευ όρων” παράδοσης των φιλοξενούμενων είναι ότι η τοπ σκόρερ τους, Σιέλικα πέτυχε μόλις 7 πόντους, ενώ η Παπαφωτίου 2, έναν από επίθεση και έναν από μπλοκ. Πρώτη σκόρερ του τελικού ήταν για την ομάδα της “Αστυνομίας” η Σέρβα διεθνής, Στεφάνα Βελίκοβιτς με 19 και ακολούθησε με 13π η Σμάρεκ.

Ο β’ τελικός θα διεξαχθεί στο Λοντζ στις 30 Απριλίου.

Photo: www.lsk.plps.pl / Krzysztof Cichomski

ΔΙΕΘΝΗ
28/03/2024

Με 5ετές συμβόλαιο «δένει» τους διεθνείς η Βουλγαρία – «Κόβεται» όποιος θέλει να πάει διακοπές με τη γυναίκα του!

Υπογραφή 5ετούς συμβολαίου με τους αθλητές -αθλήτριες των Εθνικών ομάδων της Βουλγαρίας σχεδιάζει να υπογράψει η Βουλγαρική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, με...