ΔΙΕΘΝΗ

Χόρεψε… συρτάκι τη Σβέριν ο Αθανασόπουλος

Χόρεψε… συρτάκι τη Σβέριν ο Αθανασόπουλος

Τεράστια νίκη από όλες τις απόψεις πέτυχε την Κυριακή στη Στουτγκάρδη η ομάδα του Γιάννη Αθανασόπουλου. Στον 3ο τελικό της σειράς της Bundesliga, οι γηπεδούχες αν και βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ, κατάφεραν με τεράστια ψυχικά αποθέματα, να γυρίσουν το ματς και να πανηγυρίσουν τη δεύτερη νίκη τους στη σειρά επί της πρωταθλήτριας Σβέριν (2-1 νίκες).

Στην κατάμεστη από 2.500 θεατές SCHARRena η ομάδα του Έλληνα τεχνικού, λίγες μέρες μετά την ήττα στο Σβέριν, έδειξε με αυτή την σπουδαία ανατροπή του 3-2 (22-25, 25-23, 19-25, 25-29, 15-9), ότι είναι φτιαγμένη από  “υλικό” που μπορεί να αντέξει στην πίεση,για να φτάσει στην υπέρβαση. Όπως χθες, που τα κορίτσια του Έλληνα προπονητή, σε ένα ματς θρίλερ”ρέφαραν” τα 6 παραπάνω λάθη τους κυριαρχώντας σε σερβίς και μπλοκ.

Η χθεσινή νίκη πάντως, εκτός από τη “σφραγίδα” του Αθανασόπουλου, που πήρε το… πορτοφόλι του Κοσλόφσκι, ήταν made in USA, αφού την τοπ σκόρερ με 22 πόντους, Γουίλχιτ ακολούθησαν με 19 και 15 οι συμπατριώτισσές της Ταπ και Μακέιτζ αντίστοιχα. Αμερικανίδα εξάλλου ήταν με 15 πόντους και η πρώτη σκόρερ των φιλοξενούμενων, Άνταμς.

Έτσι πλέον με την ψυχολογία στα ύψη η Στουτγκάρδη θα πάει την Πέμπτη στο Σβέριν για να πάρει τη νίκη που θα τη στέψει για πρώτη φορά στην ιστορία της Bundesliga πρωταθλήτρια Γερμανίας. Ειδάλλως αν η κάτοχος του τίτλου, ισοφαρίσει τις νίκες σε 2-2, η ομάδα του Αθανασόπουλου θα έχει μια ακόμη ευκαιρία το επόμενο Σάββατο να “σηκώσει την κούπα” μπροστά στο πιστό κοινό της, στη SCHARRena, όπως έδειξε δυο φορές τις τελευταίες 8 μέρες.

Foto: Tom Bloch /www.tombloch.de