LEAGUE CUP "ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ"

Χρηματικό πρόστιμο στο ΤΑΑ Ολυμπιακός

Χρηματικό πρόστιμο στο ΤΑΑ Ολυμπιακός
Χρηματικό πρόστιμο ύψους 800 Ευρώ για το ΤΑΑ Ολυμπιακός για την ανάρτηση πανό και την ένταση που προκλήθηκε από μερίδα φιλάθλων του κατά τη διάρκεια του ημιτελικού του League Cup «Νίκος Σαμαράς» απέναντι στον ΠΑΟΚ.
Η σχετική απόφαση του Μονομελούς Δικαιοδοτικού Οργάνου της ΕΣΑΠ αναφέρει αναλυτικά:
Η πρόεδρος του Μονομελούς Δικαιοδοτικού Οργάνου ΕΣΑΠ μετά την εκδίκαση της υπόθεσης των επεισοδίων στον αγώνα Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – ΠΑΟΚ για τον ημιτελικό του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς εξέδωσε την ακόλουθη απόφαση:

Έχοντας υπ’ όψη τις διατάξεις των άρθρων 1, 14, 17, 18, 19, 20, 21, 26, 27, 28, 37, 38, 49, 50 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Ε.Σ.Α.Π.       Λαμβάνοντας υπ’ όψη τους ισχυρισμούς του εγκαλούμενου αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.», όπως αναπτύχθηκαν προφορικά και αναλυτικά από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του. Και…

Από την εκτίμηση των εγγράφων της σχηματισθείσας δικογραφίας (φύλλο αγώνα, το έντυπο καταγραφής Κομισάριου αγώνα, το υπ’ αριθμ. πρωτ. 1003/7/45/1/11/1-ζ΄/14-12-2018 έγγραφο της Δ/νσης Αστυνομίας Πειραιά (Τμήμα Γενικής Αστυνόμευσης), τα έγγραφα που προσκόμισε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του εν λόγω ΤΑΑ).

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ

στο ως άνω σωματείο (α) την ποινή του χρηματικού προστίμου των διακοσίων (200,00 €) ευρώ (άρθρο 17 παρ. 2 περ. Α υποπερ. β του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Ε.Σ.Α.Π.), καθόσον το περιγραφόμενο στο ανωτέρω έγγραφο της Αστυνομίας Πειραιά και αποδιδόμενο στο εν λόγω σωματείο παράπτωμα της ανάρτησης πανό με εξυβριστική/δυσφημιστική φράση δεν χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερης βαρύτητας, πρόκειται δε για μεμονωμένο περιστατικό, που έλαβε χώρα με την έναρξη του αγώνα και δεν έλαβε έκταση ή δημοσιότητα, ώστε να καθίσταται ιδιαιτέρως δυσφημιστικό για το άθλημα της πετοσφαίρισης, ενόψει και του ότι ναι μεν ο συγκεκριμένος αγώνας διέθετε τηλεοπτική κάλυψη, πλην, όμως, λόγω της ιδιομορφίας και ιδιαιτερότητας του συγκεκριμένου γηπέδου, η εμβέλεια της κάλυψης αυτής περιορίζεται συγκεκριμένα εντός του αγωνιστικού χώρου και δεν καταλαμβάνει και τις κερκίδες του γηπέδου αυτού, η ανάρτηση του συνθήματος σε πανό δεν προκάλεσε την υποβολή συστάσεων, προειδοποιήσεων ή τη διακοπή του αγώνα εκ μέρους των διαιτητών, το δε πανό αποσύρθηκε άμεσα και αυθόρμητα από τους φιλάθλους, χωρίς την παρέμβαση των διαιτητών ή του αντίπαλου ΤΑΑ, λίγα λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα, (β) την ποινή του χρηματικού προστίμου των επτακοσίων (700 €) ευρώ (άρθρο 20 περ. α του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Ε.Σ.Α.Π.), αναφορικά με το αποδιδόμενο στο ανωτέρω σωματείο παράπτωμα της πρόκλησης επεισοδίων από οπαδούς του στον αμέσως περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου κατά τη διάρκεια του αγώνα, λαμβάνοντας ιδιαιτέρως υπόψη την περιορισμένη έκταση των επεισοδίων, την απουσία τραυματισμών, την μη πρόκληση ζημιών στο γήπεδο, τη μη διατάραξη του αγώνα. Συνολικά δε, κατά συγχώνευση των ανωτέρω χρηματικών ποινών, επιβάλλεται στο εγκαλούμενο ΤΑΑ το χρηματικό πρόστιμο των οκτακοσίων (800,00 €) ευρώ (αναλογική εφαρμογή άρθρου 13 Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Ε.Σ.Α.Π.).

UNCATEGORIZED
19/12/2023

Μ.Δ.Ο. της Ε.Σ.Α.Π.: Στον Παναθηναϊκό η νίκη με 3-0 και «καμπάνες» στον Ολυμπιακό για το επεισοδιακό ματς στο Ρέντη

Με μηδενισμό του Ολυμπιακού και την κατακύρωση της νίκης με 3-0 στον Παναθηναϊκό τιμώρησε με απόφασή του το Μονομελές Δικαιοδοτικό Όργανο της ΕΣΑΠ τους...