ΕΝΩΣΕΙΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

«Χρυσές» οι κορασίδες του Αίολου, νέα διάκριση για Άμιλλα

«Χρυσές» οι κορασίδες του Αίολου, νέα διάκριση για Άμιλλα

Μέσα σε μία φανταστική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι των ομάδων με τα τύμπανα, τις τρομπέτες και τις κόρνες τους ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή στο κλειστό του Ταύρου με επιτυχία το φάιναλ φορ Κορασίδων της Γ’ κατηγορίας ΕΣΠΕΔΑ που βρήκε πρωταθλήτρια την οικοδέσποινα ομάδα του Αίολου.

Στον τελικό όπου οι γηπεδούχος ομάδα αντιμετώπισε τη φιναλίστ ομάδα του Πήγασου Χαϊδαρίου η ομάδα του Π. Δημητρακάκου με άλλον… αέρα επικράτησε με 3-0 σετ (25-13, 25-8, 25-18) της ομάδας της Αγγελικής Γεωργοπούλου, που πνιγμένες στο άγχος πρόβαλαν αντίσταση μόνο στο τελευταίο σετ.

pigasos_xaidarioy_korasides
Το τέλος του αγώνα βρήκε και τις δύο φιναλίστ να πανηγυρίζουν μαζί με τον κόσμο τους την άνοδο στην Β΄κατηγορία της ΕΣΠΕΔΑ.
Αίολος Ταύρου (Π. Δημητρακάκος): ΧατζηγιαννΊσογλου, Πετράκη Ι., Καμπύλη Ευα., Ρούσσου Ειρ., Ζιγκίρη Ν. Διονυσοπούλου Ο., Κοτόγδιλου Παν., Φραγκούλη Μαρ-Κ., Πετρακη Δ. , )

Πήγασος Χαϊδαρίου (Αγγελική Γεωργοπούλου Αγγελικη):
Στρατινάκη Μ., Λειβαδάρου Π., Κανάκη Ε., Γκούμα Αικ., Νταγκουνάκη Α., Κολοβού Ε., Καρόπου Ειρ., Μανο Αιμ., Γουση Π., Πανέτα Α., Μπουλούμπαση Α., Παλοπούλου Αγγ., Λιουλιούκου Μ.,)

Τρίτη για δεύτερη σερί χρονιά η Άμιλλα
Την 3η θέση στη διοργάνωση κατέκτησαν οι κορασίδες της Άμιλλας Καματερού, που αν και βρέθηκαν να χάνουν στα… σημεία με 25-23 από τον Άρη Αμφιάλης, έφτασαν στην ανατροπή και το χάλκινο μετάλλιο. Η αντεπίθεση της Άμιλλας ξεκίνησε στο δεύτερο σετ, όπου τα κορίτσια του Κοσμά Φράγκου με «όπλο» το σερβίς έφεραν με 25-18 το σκορ στα ίσα.

amilla_kamateroy_korasides
Μετά την ισοφάριση έγινε μεγάλη μάχη στο τρίτο σετ για το ζευγάρωμα των κερδσμένων σετ και το προβάδισμα, όπου η ομάδα του Καματερού, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 15-4, με τη συνεχή καθοδήγηση και τις κατάλληλες οδηγίες του τεχνικού τους, που δεν κάθισε στιγμή στον πάγκο, με ένα επιμέρους σερί πόντων 12-5 «ψαλίδισαν» τη διαφορά στους 4 πόντους, 20-16. Η ομαδικότητα , η ψυχραιμία, το σταθερό σερβίς και οι αποτελεσματικές επιθέσεις, οδήγησαν σε μία συγκλονιστική ανατροπή τις κοπέλες του Καματερού, όπου μετά το προβάδισμα με 24-21, ένα λάθος του αντιπάλου τους έφερε τη «λύτρωση» για την Άμιλλά, που πήρε κεφάλι στο σκορ με 2-1 σετ.

Με ανεβασμένη ψυχολογία από την «παλικαρίσια» ανατροπή οι κορασίδες μπήκαν από την αρχή του τέταρτου σετ πολύ δυναμικά και με το πάθος και τον ενθουσιασμό της φανταστικής κερκίδας τους, δεν άφησαν περιθώριο αντίδρασης στην ομάδα της Αμφιάλης και πανηγύρισαν με 25-7 τη νίκη 3-1, που έφερε την ομάδα του Κοσμά Φράγκου στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου, επιτυχία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.
Άμιλλα Καματερού (Κ. Φράγκος): Χωριανοπούλου Σ., Μαγγιώρου Αικ., Αγγελοπούλου Μ., Γαλανοπούλου Φ., Τσεσμετζή-Καριπίδου Μ., Κουτσογιάννη Δ., Παπαχατζοπούλου Σ., Μαγγιώρου Α., Σωτηροπούλου Μ., Κούστα Μ., Βάμβουκα Κ., Κολτσίδα Η., Παπαδημητρίου Χρ., Πόρρου Ι.
Άρης Αμφιάλης (Ευθυμιάδου Μαρία): Βεντούρη Αικ., Λουκοπούλου Ειρ., Πριφτη-Κοντομηνά Ε., Μπαλταδουρου Αιμ., Πολυκρετη Ι., Θεοδοσίου Σ., Δαμίγου Μ., Κουτσωνα Θ., Δαμίγου Λ., Κατρη Ελ-Μ., Μπουραζάνη Α.

Ο «καθρέπτης» του φάιναλ φορ
Ημιτελικά: Άρης Αμφιάλης-Αίολος Ταύρου 1-3 (12-25, 25-20, 15-25, 21-25), Άμιλλα Καματερού-Πήγασος Χαϊδαρίου 1-3 (17-25, 25-17, 26-28, 21-25)
Μικρός τελικός: Άρης Αμφιάλης-Άμιλλα Καματερού 1-3 (25-23,18-25,21-25, 7-25)
Τελικός: Αίολος Ταύρου-Πήγασος Χαϊδαρίου 3-0 (25-13, 25-8, 25-18)