ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Χριστοδούλου: «Oι δυσκολίες μας έδεσαν περισσότερο»

Χριστοδούλου: «Oι δυσκολίες μας έδεσαν περισσότερο»
Η αρχηγός Στέλλα Χριστοδούλου και η… υπαρχηγός της Εθνικής γυναικών Ανθή Βασιλαντωνάκη, μίλησαν για την ιστορική πρόκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Οι πρωταγωνίστριες της “γαλανόλευκης” πορείας αναφερθηκαν στο δέσιμο που υπάρχει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και ευχαρίστησαν όλους όσοι βοήθησαν για να πάρει η Ελλάδα το εισιτήριο για το Euro μετά από 18 χρόνια.
Η Στέλλα Χριστοδούλου δήλωσε: «Είναι μία μεγάλη δικαίωση για όλες εμάς και τους κόπους χρόνων. Χαιρόμαστε που γράψαμε ιστορία στο γυναικείο βόλεϊ και μετά από 18 χρόνια η Εθνική πέρασε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρό μας, Γιώργο Καραμπέτσο, που έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια, είναι κάθε μέρα στο πλευρό μας και εμείς ασχολούμαστε μόνο με το αγωνιστικό κομμάτι. Επίσης ένα μεγάλο μπράβο σε όλες τις συμπαίκτριές μου γιατί ήταν ένα μακρύ καλοκαίρι, έδειξαν χαρακτήρα όλο αυτό το διάστημα και δικαίως προκριθήκαμε στο Ευρωπαϊκό. Το κλίμα είναι πολύ καλό, οι δυσκολίες μας έδεσαν ακόμα περισσότερο. Εύχομαι όλο αυτό που πετύχαμε να είναι μόνο η αρχή. Προσωπικά, θεωρώ πως η Ανθή (σ.σ. Βασιλαντωνάκη) φέτος έκανε την διαφορά, είναι ώριμη και είναι το παρόν και το μέλλον της Εθνικής».
Η Ανθή Βασιλαντωνάκη τόνισε: «Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα ότι θα εξασφαλίζαμε την πρόκριση τόσο γρήγορα. Είμαι πολύ χαρούμενη που τα καταφέραμε. Ξεκινήσαμε πάρα πολύ καλά από τον Μάιο με τους Μεσογειακούς Αγώνες και συνεχίσαμε στον Βόλο την καλή δουλειά. Είμαστε δεμένη ομάδα, το προπονητικό σταφ βοήθησε αρκετά και όπως είπε και η Στέλλα, ευχαριστούμε τον πρόεδρο κ. Καραμπέτσο και τον κ. Περόπουλο που μας βοηθούσε κάθε ημέρα. Σιγά σιγά το βόλεϊ στην Ελλάδα ανεβαίνει επίπεδο. Πολλά κορίτσια παίζουν Ευρωπαϊκούς αγώνες, άλλες αγωνίζονται στο εξωτερικό και αυτό βοηθάει πολύ στο γήπεδο. Ελπίζουμε να υπάρχει συνέχεια στη προσπάθεια που γίνεται. Μπορεί να τελειώνω εγώ τις περισσότερες μπάλες, ωστόσο για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχει υποδοχή, καλό σέρβις, πάσα οπότε όλες μαζί βοηθάμε για να βγει αυτό το αποτέλεσμα».