ΔΙΕΘΝΗ

Come back στις νίκες και 7η θέση για την Πουατιέ του Κοκκινάκη

Come back στις νίκες και 7η θέση για την Πουατιέ του Κοκκινάκη

Έστω και στο… φωτο φίνις της κανονικής περιόδου η ομάδα του Μενέλαου Κοκκινάκη επέστρεψε μετά από δύο ήττες, στις επιτυχίες στο γαλλικό πρωτάθλημα και τερμάτισε στην 7η θέση της βαθμολογίας.

Στον αγώνα της 26ης αγωνιστικής η νίκη  μπροστά σε περίπου 1700 φιλου της αποτελούσε μονόδρομο  για την Πουατιέ. Σε ένα ακόμη ματς χωρίς τον τραυματία “Κόκκι” οι γηπεδούχοι, έκαναν το καθήκον τους επικρατώντας με 3-0 (25-20, 25-21, 25-22) της φιλοξενούμενης Νις και σε συνδυασμό με την ήττα 3-0 της Ναντ στη Ρεν από την τοπική ομάδα κατάφεραν στο φινάλε με 35 βαθμούς, έναντι 34 της Ναντ να καταταγούν  έβδομοι,  αποφεύγοντας έτσι στα πλέι οφ την πανίσχυρη Τουρ.

Το πιο ευχάριστο όμως γα τους γηπεδούχους, ήταν η αγωνιστική κατάσταση του Γερμανού διαγώνιου, Γιόχεν Σοπς, που με 4 πόντους, αγωνιζόμενος σε όλα τα σετ ως αλλαγή, δείχνει ενόψει πλέι οφς να ξεπερνά σιγά σιγά τον πρόσφατο τραυματισμό του.

Τοπ σκόρερ για την Πουατιέ,  ήταν ο Κούτσμους με 18 πόντους, ενώ έναν λιγότερο για την ομάδα του Μπρις Ντονάτ, που ανανέωσε τη συνεργασία του με το σύλλογο μέχρι το 2022, είχε ο Ελ Γκραουϊ. Να σημειωθεί πως ο Γάλλος προπονητής, που ήρθε στο Πουατιέ το 2013, γραφεί ιστορία ως ο προπονητής του γαλλικού πρωταθλήματος που έχει καθίσει τα περισσότερα χρόνια στον πάγκο μιας ομάδας.