Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Δ. Εφραιμίδης: «Κάνει τη διαφορά ο Λεχ»

Δ. Εφραιμίδης: «Κάνει τη διαφορά ο Λεχ»

Την βεβαιότητα ότι ο νεοπαοκτηθείς Πολωνός διαγώνιος, Γιάρλοσλαβ Λέχ θα βοηθήσει σημαντικά την Λαμία στο στόχο της παραμονής εξέφρασαν δυο «γνωστοί» του παίκτη, που ωστόσο έχουνε τις αμφιβολίες τους για το αν θα καταφέρει να προσαρμοστεί άμεσα στην ελληνική πραγματικότητα.

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε στο Volleyplanet ο άσος του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Εφραιμίδης για τον πρώην συμπαίκτη του στην Μπρατισλάβα, Γιάρεκ Λεχ. Άλλωστε ο Έλληνας ακραίος ήταν ένα από τα πρώτα άτομα, που είχε ενημερωθεί, μαζί με το συμπατριώτη του Λεχ, Μίκαλ Καμίνσκι του Παναθηναϊκού, για τον ερχομό του στην Λαμία.

Δ.Εφραιμίδης: “Από τους καλύτερους της Μπρατισλάβα”

«Ως παίκτης είναι πολύ καλός διαγώνιος και πιστεύω ότι θα κάνει τη διαφορά στη Λαμία.Δεν είναι από τους διαγώνιους που έχουμε συνηθίσει, τους βαρείς, σε στυλ πχ Γιοβάνοβιτς της Κηφισιάς, αλλά είναι γρήγορος και πολύ εκρηκτικός. Θυμάμαι στην Μπρατισλάβα ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες μας» δήλωσε ο Δημήτρης Εφραιμίδης, που ελπίζει ότι ο πρώην συμπάικτης του θα μπορέσει να προσαρμοστεί γρήγορα στα ελληνικά δεδομένα για να βοηθήσει την ομάδα του.

Καραχάλιος: “Αμφιβάλλω αν θα προσαρμοστεί εύκολα στη Λαμία”

Αντίθετα με τον άσο του ΠΑΟΚ, όσον αφορά στο θέμα προσαρμογής του Λεχ και μόνο, αφού για τις αγωνιστικές του ικανότητες δεν τίθεται θέμα, επιφυλακτικός εμφανίστηκε στις δηλώσεις του στο Volleyplanet o ομοσπονδιακός τεχνικός του μπιτς βόλεϊ, Σπύρος Καραχάλιος. που γνώρισε τον Πολωνό άσο, κατά το διάστημα της θητείας του στην Εθνική ανδρών Πολωνίας.

«Πραγματικά μου έκανε εντύπωση ότι ένας τέτοιος παίκτης ήρθε στη Λαμία και στο φετινό ελληνικό πρωτάθλημα» δήλωσε αρχικά με έκπληξη ο εκλέκτορας της Εθνικής Ανδρών μπιτς βόλεϊ «Κότσι/Ζούπα» και δεν είχε άδικο, καθώς σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες, μετά την πολύ καλή χρονιά που έκανε ο Λεχ, πέρα από το ενδιαφέρον της Ορεστιάδας αναζητούσε την τύχη του σε κάποια ομάδα επιπέδου Α1 Πολωνίας, Γαλλίας ή Ιταλίας.

«Έχω τις αμφιβολίες μου αν θα καταφέρει αν εγκλιματιστεί εδώ, αν θα πρσοαρμοστεί και πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να το πετύχει, καθώς τέτοιοι παίκτες, ιδιαίτερα οι Πολωνοί, έχουν αποκτήσει μία αθλητική παιδεία, που είναι απόλυτα συνυφασμένη με τον επαγγελματισμό και την οργάνωση υψηλού επιπέδου… Κάτι που δεν είμαι βέβαιος πως θα βρει τελικά στη Λαμία».

Σε αγωνιστικό επίπεδο πάντως, όσο και αν υπάρχει κάποια διαφορά ανάμεσα σε σάλα και άμμο, τα σχόλιά του για τον Πολωνό πρωταθλητή του μπιτς βόλεϊ, τον οποίο είχε γνωρίσει στη διάρκεια ενός project της πολωνικής ομοσπονδίας, όπου είχε αναλάβει την προετοιμασία των διεθνών Καντζίολα/Σαλαγκίεβιτς, ήταν σαφώς καλύτερα.

«Τον έβλεπα στις προπονήσεις, στο πλαίσιο ενός αναπτυξιακού προγράμματος στην Πολωνία, όπου έχει στεφθεί και πρωταθλητής. Είναι πολύ καλός επιθετικός, χτυπά ψηλά και δυνατά, νομίζω περίπου στα 3,60μ,έχει εκρηκτικότητα, ενώ είναι καλός και στο μπλοκ. Το μόνο που με προβληματίζει λίγο είναι ότι παρουσιάζει κάποιες μεταπτώσεις στην απόδοσή του, είναι λίγο ασταθής ανάλογα με τη μέρα που θα βρεθεί, αλλά δεν το συζητάμε για τη φετινή Volleyleague και δη για τη Λαμία, είναι πολύ καλός παίκτης. Άλλωστε είναι δύσκολο να βρεις κάποιον Πολωνό, που να μην ξέρει βόλεϊ» τόνισε ο προπονητής της Εθνικής ομάδας των Κοτσιλιάνου Ζουπάνι, που είχαν κερδίσει την ομάδα των Λεχ/Βοιτάσικ πέρυσι στο Νόβισαντ.

Photo: Peter Weber (PW-Sportphoto.de)