ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Δάκρυα… χαράς από την Ολυμπιακή ομάδα προσφύγων (φωτ.)

Δάκρυα… χαράς από την Ολυμπιακή ομάδα προσφύγων (φωτ.)

Ζει την κάθε στιγμή της στο Ρίο η Ολυμπιακή ομάδα προσφύγων, που για πρώτη φορά έλαβε μέρος σε Ολυμπιακού αγώνες εκπροσωπόντας 35.000.000 ανθρώπους χωρίς πατρίδα!

Η Ολυμπιακή Ομάδα Προσφύγων  [Refugee Olympic Team]  αποτελείται από 10 επιλεγμένους αθλητές που προέρχονται από τη Συρία, τη Δημοκρατία του Κογκό, το Νότιο Σουδάν και την Αιθιοπία.

prosfyges_beachvolley2

Τέσσερις εκπρόσωποί της εκμεταλλεύτηκαν το ρεπό και βρέθηκαν στα γήπεδα μπιτς βόλεϊ στην Κοπακαμπάνα, τα οποία έχουν διαμορφωθεί ειδικά για την περίοδο των αγώνων και στην κυριολεξία καθημερινά «βουλιάζουν» από ανώνυμο και επώνυμο κόσμο που δεν χάνει την ευκαιρία να «ξεδώσει» με το Νο1 άθλημα της άμμου.

Οι δρομείς Αντζελίνα Λοχάτιφ και Γιεχ Πουρ Μπιελ από το Νότιο Σουδάν και οι κολυμβητές Ραμί Ανίς και Γιέσρα Μαρντίνι από τη Συρία ήταν τέσσερα μέλη της αντιπροσωπείας που γνώρισαν καλύτερα και απόλαυσαν το μπιτς βόλεϊ!

 «Κάποιοι είδαν τη  θάλασσα για πρώτη φορά και εκλαψαν»…

Οι ιστορίες τους του κάθενος μοναδικές, ο συμβολισμός μεγάλος! Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του εθελοντή Μπρούνα Μπαρέτο, που τους συνόδευε: «Δύο από τους πρόσφυγες είδαν τη θάλασσα για πρώτη φορά σήμερα και έκλαψαν. Για όσους έχουν ζήσει σε μια χώρα σε πόλεμο, τα μικρά πράγματα της καθημερινής ζωής έχουν τεράστια αξία».

prosfyges_beachvolley1