CHAMPIONS LEAGUE

Δε χάνει με Πρωτοψάλτη!

Δε χάνει με Πρωτοψάλτη!

Το φετινό αήττητο της παρέας του Θανάση Πρωτοψάλτη συνεχίστηκε και εκτός Γερμανίας, αφού στο α’ ματς του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League ανδρών η Φριντριχσχάφεν πέρασε με 3-1 (25-19, 25-19, 26-28, 25-18) από το Μπουργκάς και έβαλε τις βάσεις για την πρόκρισή της στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

“Αποστολή επετεύχθη” για την ομάδα του Έλληνα διεθνή στην πρώτη κόντρα με τη Νεφτοχίμικ. Με τον Πρωτοψάλτη, κορυφαίο σε ένα ακόμη κρίσιμο παιχνίδι, “το σημαντικότερο της χρονιάς”, όπως το είχε χαρακτηρίσει  παραμονές του αγώνα ο προπονητής Βίταλ Χέινεν, που θα ήταν ευχαριστημένος, ακόμη κι αν η ομάδα του έπαιρνε μόλις δύο σετ, από τους γηπεδούχους του γνώριμου Βούλγαρου τεχνικού στο ελληνικό κοινό, Ναϊντέν Ναϊντένοφ.

protopsaltis_friedrichshafen 2

Μάλιστα, στον αγώνα του Μπουργκάς, που διεξήχθη παρουσία 1200 θεατών με “ρεσιτάλ διαιτησίας’ από ο διεθνής “ρέφερι”, Νώντα Γεροθόδωρο, η γερμανική ομάδα, που προηγήθηκε με 2-0, θα μπορούσε να μην χάσει ούτε σετ, καθώς οι γηπεδούχοι μείωσαν στα… σημεία,  χωρίς όμως να καταφέρουν στη συνέχεια να αποτρέψουν την ήττα.

Για τους νικητές 0 Πρωτοψάλτης σημείωσε 14 πόντους (11/22 επ., 58% υπ. & 45% αρ., 1 άσο, 2 μπλοκ), όσους είχε και ο Σόσενχάιμερ, τρεις λιγότερους από τον τοπ σκόρερ (17π) της Φριντριχσχάφεν, Μαλέσκα. Τοπ σκόρερ όμως του αγώνα, με 19 πόντους αναδείχθηκε ο Ουκρανός των γηπεδούχων, Στατσένκο, ενώ άλλους 15 πρόσθεσε για τη Μπουργκάς ο πρώην άσος της γερμανικής ομάδας (2013-2014), Βαλεντίν Μπρατόεφ.