ΔΙΕΘΝΗ

Δευτεραθλήτρια «χειμώνα» η Στουτγκάρδη, δίδυμο σε Δρέσδη

Δευτεραθλήτρια «χειμώνα» η Στουτγκάρδη, δίδυμο σε Δρέσδη

Με τον ίδιο τρόπο που ξεκίνησε αγωνιστικά τη χρονιά, αποχαιρέτησε το 2016 η γερμανική ομάδα του Γιάννη Αθανασόπουλου, που στο φινάλε του α’ γύρου φιγουράρει στην 2η θέση της Bundesliga Γυναικών, τη στιγμή που η 3η της κατάταξης πρωταθλήτρια Δρέσδη ενισχύθηκε με αμερικάνικο δίδυμο.

Η 9η λοιπόν νίκη της Allianz ΜTV, με το εκτός έδρας 3-0 σετ επί της Κέπενικερ έφερε την ομάδα του “δικού” μας συνεργάτη του Ισπανού προπονητή, Ερνάντεζ, 2 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο με 30 βαθμούς και μόλις μία ήττα, πρωταθλήτρια “χειμώνα”, Σβέριν.

Όπως φάνηκε στον α γύρο Σβέριν και η κάτοχος του Super Cup Στουτγκάρδη,εκτός από τον προσεχή τελικό Κυπέλλου (29/1/2017) θα παλέψουν μέχρι τέλους “στήθος με στήθος” για να κλέψουν τον τίτλο από την πρωταθλήτρια Δρέσδη, που ωστόσο ακολουθώντας κατά πόδας με 26 βαθμούς τις δύο αντιπάλους της, δεν δείχνει διατεθειμένη να παραδώσει “αμαχητί” το θρόνο της Bundesliga.

Αμερικάνικη “βοήθεια” για Δρέσδη

rolfzen_dresden

Για αυτό και πριν λίγες ώρες η Δρέσδη προχώρησε στην απόκτηση δύο δίδυμων αδελφών από την Αμερική, των Άμπερ (κεντρική) και Κάντι (ακραία) Ρόλφζεν. Πρόκειται για δύο διεθνείς, με τις μικρές ομάδες των ΗΠΑ, αθλήτριες από την πανεπιστημιακή ομάδα “Husker” του Nebraska University of Lincoln, που υπέγραψαν το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο της καριέρας τους και θα κάνουν το ντεμπούτο τους στις 4 Ιανουαρίου 2017 στο ματς της Δρέσδης με την Ερφουρ, την ίδια μέρα που η Στουτγκάρδη φιλοξενεί στο SCARRena την Άαχαε.

Foto: Tom Bloch