Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Δεύτερη στροφή για Play-off

Δεύτερη στροφή για Play-off

Τα play-off στην Α1 των ανδρών συνεχίζονται με την Κηφισιά, τον Φοίνικα Σύρου, τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και τον Ηρακλή να υποδέχονται τους Παμβοχαϊκό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό αντίστοιχα με στόχο να κάνουν το 1-1 και να δώσουν παράταση στην αγωνία….

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αποφασισμένος να βάλει δύσκολα στον Ολυμπιακό και να διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορεί είναι ο Ηρακλής στην Μίκρα. Εκεί όπου θα επιδιώξει την έκπληξη που θα κάνει το 1-1 στην σειρά των προημιτελικών. Αποστολή δύσκολη, όμως οι «κυανόλευκοι» έχουν μάθει φέτος να ζούνε με τα δύσκολα με τον Γιάννη Ορφανό να δηλώνει «Θέλουμε στην έδρα μας να δείξουμε κάτι πολύ καλό. Πιθανότατα να είναι η τελευταία μας εμφάνιση και θέλουμε να το ευχαριστηθούμε. Ξέρουμε πως ο Ολυμπιακός έχει πληρότητα και στόχο τον τίτλο αλλά θα το παλέψουμε».

Να τελειώνει με την υπόθεση πρόκριση κάνοντας το 2-0 θέλει ο Ολυμπιακός στην Θεσσαλονίκη. Οι Πειραιώτες θέλουν να πάρουν τη νίκη που θα τους δώσει και τον απαιτούμενο χρόνο για τις υποχρεώσεις της στα ημιτελικά όπου περιμένουν την Κηφισιά ή τον Παμβοχαϊκό.

Ο Σλόμπονταν Μπόσκαν μιλώντας για τον αγώνα της Μίκρας δήλωσε «Μετά την νίκη στο πρώτο παιχνίδι στο Ρέντη, αντιμετωπίζουμε ξανά τον Ηρακλή αυτή τη φορά στην έδρα του. Στόχος μας είναι η νίκη που θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε στα ημιτελικά. Πρέπει να παρουσιαστούμε συγκεντρωμένοι να αγωνιστούμε στο υψηλό μας επίπεδο και να επιστρέψουμε από την Θεσσαλονίκη με την πρόκριση».

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ –ΠΑΟΚ

Έτοιμος να κάνει το 1-1 και να διεκδικήσει την υπέρβαση στην Θεσσαλονίκη δηλώνει ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης κόντρα στον ΠΑΟΚ. Εκεί όπου οι «κυανόλευκοι» του Σάκη Μουστακίδη ψάχνουν την καλή εμφάνιση και τη νίκη μπροστά στο κοινό τους.

Στα θετικά για τον Έλληνα τεχνική η επιστροφή του Γιάννη Χαριτωνίδη ο οποίος θα ενισχύσει τους Θρακιώτες με τον Μουστακίδη να αισιοδοξεί λέγοντας «Είμαστε σε καλή κατάσταση, δεν έχουμε άγχος και θέλουμε να παίξουμε πολύ καλά. Ίσως είναι το τελευταίο ματς στην έδρα μας και πιστεύω πως θα έχουμε και κόσμο στο πλευρό μας».

Από την άλλη ο ΠΑΟΚ ψάχνοντας τον εαυτό του και τα πατήματά του στοχεύει στο 2-0 για να μπει στην τελική ευθεία για τα ημιτελικά περιμένοντας να μάθει τον αντίπαλό του που θα είναι ένας εκ των Φοίνικα Σύρου ή Παναθηναϊκό.

Ο Χόρχε Ελγκέτα έχοντας περισσότερο χρόνο να προετοιμάσει την ομάδα και να φτιάξει το κλίμα δήλωσε αισιόδοξος τονίζοντας  «Κάθε μέρα η ομάδα δουλεύει στα στοιχεία που πιστεύω πως θα κάνουν την διαφορά από εδώ και πέρα στο πρωτάθλημα. Ο Εθνικός έχει πολύ καλή ομάδα. Στον πρώτο αγώνα δεν του δώσαμε δικαίωμα και το ίδιο θέλω να κάνουμε και στην έδρα του».

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μετά την αναμέτρηση της Κυψέλης ο Φοίνικας Σύρου υποδέχεται τους «πράσινους» στην Ερμούπολη έχοντας στόχο να πάρουν τη νίκη που θα στείλει την πρόκριση εκ νέου στην Αθήνα.

Οι «κυανέρυθροι» της Σύρου έπειτα από την άσχημη εμφάνιση που πραγματοποίησαν την τελευταία φορά, θέλουν να παρουσιαστούν καλύτεροι και να πάρουν τη νίκη παραμένοντας ζωντανοί στην διεκδίκηση της πρόκρισης.

Ο Δημήτρης Εφραιμίδης αναφερόμενος στον δεύτερο αγώνα δήλωσε «Πρέπει να τα δώσουμε όλα για να πάρουμε τη νίκη όπως και πριν από περίπου μία εβδομάδα. Μπορούμε να τα καταφέρουμε και με τη βοήθεια και του κόσμου που σίγουρα θα μας στηρίξει».

Έχοντας αποκλειστικό στόχο να κάνει το 2-0 και να έχει στην διάθεσή του περισσότερο χρόνο για προετοιμασία εν  όψει των ημιτελικών ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει για 4η φορά την φετινή χρονιά τον Φοίνικα.

Οι «πράσινοι» του Δημήτρη Ανδρεόπουλου έχουν βρει καλό ρυθμό και όπως έδειξαν στον αγώνα της Κυψέλης είναι έτοιμοι να πάρουν το αποτέλεσμα που θέλουν προκειμένου να κάνουν τα πλάνα τους για την 4άδα όπου θα αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ ή τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

«Θέλουμε να πάρουμε τη νίκη για να μπορέσουμε να πάμε με περισσότερες δυνάμεις στα ημιτελικά. Ο Φοίνικας θα ρισκάρει. Εάν επαναλάβουμε την εμφάνιση της Πέμπτης θα πάρουμε τη νίκη. Αυτές τις ώρες όλοι σφίγγουν τα δόντια για να αγωνιστούν» υπογράμμισε ο αρχηγός του Παναθηναϊκού Σωτήρης Πανταλέων.

ΚΗΦΙΣΙΑ – ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ

Στο κλειστό του Ρέντη και με την πλάτη στον τοίχο η Κηφισιά υποδέχεται τον Παμβοχαϊκό με στόχο να κάνει το 1-1 και να στείλει την πρόκριση στο 3ο παιχνίδι διεκδικώντας την παρουσία του στα ημιτελικά.

Η κούραση αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους «κυανόλευκους» του Κώστα Αρσενιάδη αλλά πλέον η Κηφισιά καλείται να τα δώσει όλα για τη νίκη.

Ο τεχνικός της ομάδας των Βορείων προαστίων δήλωσε «Υπάρχει επιβάρυνση σε ορισμένους παίκτες αλλά έχουμε φτάσει στην κορύφωση του πρωταθλήματος και όλοι μας τα δίνουμε όλα. Θέλουμε να ισοφαρίσουμε την σειρά. Δεν θα είναι εύκολο καθώς ουσιαστικά θα παίξουμε και εκτός έδρας».

Την πρώτη από τις δύο ευκαιρίες για να προκριθεί στα ημιτελικά έχει απόψε στο Ρέντη ο Παμβοχαϊκός. Η ομάδα του Βραχατίου απέναντι στην Κηφισιά χωρίς άγχος και προβλήματα ψάχνει τη νίκη που θα κάνει το 2-0 και θα τις χαρίσει την πρόκριση στην 4άδα του πρωταθλήματος.

«Είμαστε σε καλή κατάσταση και θέλουμε να κάνουμε το 2-0. Το Μελίνα Μερκούρη είναι πιο βολεϊκό γήπεδο αλλά αυτό θα βοηθήσει και τις δύο ομάδες. Θα γίνει σκληρός αγώνας. Πρέπει να κρατήσουμε πιστά την τακτική μας και να έχουμε επιμονή σε σερβίς και μπλοκ – άμυνα» υπογράμμισε ο προπονητής του Παμβοχαϊκού Κώστας Δεληκώστας.

Πρόγραμμα και διαιτητές των δεύτερων αγώνων της Α΄φάσης των πλέι οφ

Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

18.00: Ηρακλής Πετ. 2015 – Ολυμπιακός (νίκες: 0-1)

Διαιτητές: Βασιλειάδης, Γεωργιάδης. Παρατηρητής: Μιχελινάκης.

Επόπτες: Γιώγιου, Μούζουλας. Γραμματεία: Γούβαλη.

19.00: ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης – ΠΑΟΚ (νίκες: 0-1)

Διαιτητές: Δεληκωστίδης, Ιωαννίδης. Παρατηρητής: Αντωνούλης.

Επόπτες: Σαρμίδης, Τονονίδης. Γραμματεία: Καδόγλου.

21.00 (Novasports): Α.Ο.Φοίνικας Σύρου – Παναθηναϊκός (νίκες: 0-1)

Διαιτητές: Παπαδογούλας, Κουτσούλας. Παρατηρητής: Γεωργόπουλος.

Επόπτες: Παπακοσμάς, Παπαδημητρίου. Γραμματεία: Κούτρα.

Ρέντη 18.00: ΑΟΠ Κηφισιάς – ΓΑΣ Παμβοχαϊκός (νίκες: 0-1)

Διαιτητές: Γεωργουλέας, Βουδούρης. Παρατηρητής: Ράπτης.

Επόπτες: Μαυρικίδης, Μαριδάκης. Γραμματεία: Κομιανού.

* Η πρόκριση στα ημιτελικά θα κριθεί στις 2 νίκες.

* Αν χρειαστούν και οι 3 αγώνες θα διεξαχθούν την Δευτέρα 3 Απριλίου και την Πέμπτη 6 Απριλίου.

* Στα ημιτελικά θα αναμετρηθούν ο νικητής του ζευγαριού Ολυμπιακός – Ηρακλής Πετ. 2015 με το νικητή του ζευγαριού ΓΑΣ Παμβοχαϊκός – ΑΟΠ Κηφισιάς και ο νικητής του ζευγαριού ΠΑΟΚ – ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης με το νικητή του ζευγαριού Παναθηναϊκός – ΑΟ Φοίνικας Σύρου.

Α1 ΑΝΔΡΩΝ
15/04/2024

Τελικός «αιωνίων» Νο2

Δεύτερος τελικός «αιωνίων» στο κλειστό του Ρέντη με τον Ολυμπιακό να θέλει να ντουμπλάρει τις νίκες του επί του Παναθηναϊκού και τους “πράσινους”...