Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Δεύτερη στροφή με κεκλεισμέων στου Ρέντη

Δεύτερη στροφή με κεκλεισμέων στου Ρέντη

Κεκλεισμένων των θυρών λόγω τιμωρίας αλλά με τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ2 θα είναι η αναμέτρηση που θα ανοίξει την αυλαία της 2ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στο κλειστό του Ρέντη (15.00, ΕΡΤ2, Διαιτητές: Κυριοπούλου, Γεωργουλέας).

Το 2 στα 2 θέλει ο Ολυμπιακός που είναι το φαβορί της αναμέτρησης με τον διαγώνιο, Μίκο Οϊβάνεν να τονίζει στην επίσημη σελίδα της ομάδας: «Πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας στο γήπεδο. Έχουμε τους στόχους μας ως ομάδα και δεν μας ενδιαφέρει ποιος είναι ο αντίπαλος και ποια είναι η δυναμικότητά του. Θα έρθουν αρκετά παιχνίδια και δύσκολα αργότερα στη σεζόν και πρέπει να βρισκόμαστε στο επίπεδο που απαιτείται».

Δεύτερη έξοδος για τον Εθνικό που μετά τη νικηφόρα πρεμιέρα επί του ΠΑΟ, θέλουν να παλέψουν κόντρα στους Κυπελλούχους. Για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό ο Γιάννης Καβαρατζής είπε: «Παίζουμε με μία από τις πιο δυνατές ομάδες και κατά πολλούς φαβορί για τον τίτλο. Εχει το μεγαλύτερο μπάτζετ στην κατηγορία και σίγουρα πολύ πιο μεγάλο από την ομάδα μου. Αυτά που έχουμε να δείξουμε εμείς είναι ενθουσιασμός. Θέλουμε να ζήσουμε την εμπειρία και να παλέψουμε απέναντι στον Ολυμπιακό. Οτι κερδίσουμε θα είναι θετικό για την ομάδα και για μας. Αν και εγώ και ο Χαραλαμπίδης είμαστε ακραίοι ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες που υπάρχουν. Παλεύουμε και δουλεύουμε και αυτό είναι κέρδος για μας αλλά και για την ομάδα».

17.00 Ηρακλής Πετ. – Φοίνικας Σύρου

Ο Ηρακλής αναμετράται με το Φοίνικα Σύρου σε μια ενδιαφέρουσα αναμέτρηση με τις δυο ομάδες να θέλουν το θετικό αποτέλεσμα. (2η αγωνιστική, 4/11, 17.00, Διαιτητές: Γεωργιάδης, Βασιλειάδης)

Ο Ηρακλής για πρώτη φορά φέτος στην έδρα του θέλει να μπει με το δεξί με τον κεντρικό του, Χρήστο Κιόσση να τονίζει: «Θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι στην έδρα μας και να δώσουμε χαρά στον κόσμο. Η πρεμιέρα δε μας πήγε καλά. Ο Φοίνικας έχει καλή ομάδα αλλά ακόμα είναι νωρίς και όλες οι ομάδες έχουν πολλές μεταπτώσεις στην απόδοση τους. Μία νίκη θα μας βοηθήσει και στην ψυχολογία».

Από την άλλη, ο Φοίνικας θα αγωνιστεί χωρίς τον Τάσο Γάτση ο οποίος λόγω του τραυματισμού του στην αναμέτρηση με τη Νίκη δεν θα παίξει αντίπαλος της παλιάς του ομάδας. Ο προπονητής των Συριανών, Σάσα Στεφάνοβιτς δήλωσε: «Έχω μεγάλο σεβασμό απέναντι στον Ηρακλή και στους αθλητές του. Έχει έμπειρους παίκτες που έχουν περάσει από τις μεγάλες ομάδες της Ελλάδας. Είμαι σίγουρος πως απέναντί μας ο Ηρακλής θα προσπαθήσει να δείξει ένα καλύτερο πρόσωπο, έτσι ώστε να αποδείξει πως το παιχνίδι του με την Χαλκίδα ήταν γι’ αυτόν μία κακή στιγμή. Είναι το πρώτο τους επίσημο ματς εντός έδρας κι αυτό θα τους δώσει ένα έξτρα κίνητρο για να παίξουν ακόμη καλύτερα. Ο Φοίνικας θα παίζει πάντα για τη νίκη. Είναι πολύ σημαντικό να κερδίζουμε εκτός έδρας. Η ομάδα μου έχει δυνατή καρδιά και ενέργεια για να νικήσει αυτόν τον αγώνα».

18.00 ΓΑΣ Παμβοχαϊκός – Εθνικός ΟΦΠΦ

Η πρώτη επίσημη αναμέτρηση μεταξύ του Παμβοχαϊκού και του Εθνικού Πειραιώς στο ελληνικό βόλεϊ σε επίπεδο ανδρών θα γίνει στο γυμναστήριο της Βόχας Γ.Τριαντάφυλλος στο Βραχάτι (2η αγωνιστική, 4/11, 18.00, Διαιτητές: Κουτσούλας, Βουδούρης).

Την πρώτη νίκη του στο πρωτάθλημα θα αναζητήσει ο Παμβοχαϊκός μετά την ήττα της 1ης αγωνιστικής από τον Ολυμπιακό.  «Για μας το πρωτάθλημα ουσιαστικά ξεκινάει τώρα. Περιμένω καλύτερη εμφάνιση από την ομάδα μου. Ο Εθνικός μπορεί να ξεκινάει τώρα στην κατηγορία αλλά όπως έδειξε στην πρεμιέρα με την Παναχαϊκή έχει πολλές δυνατότητες και θέλει μεγάλη προσοχή», δήλωσε ο προπονητής του Παμβοχαϊκού Κώστας Δεληκώστας.

Ο Εθνικός Πειραιώς στην πρώτη του έξοδο στο πρωτάθλημα θα έχει δύσκολο έργο. Ο 23χρονος κεντρικός του Εθνικού, Αχιλλέας Μπάσης που βοήθησε στα μέγιστα την ομάδα του στην πρεμιέρα τόνισε: «Έχουμε δύσκολο αγώνα στην έδρα ομάδας με υψηλούς στόχους. Ο Παμβοχαϊκός πιέστηκε με τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα και σε αυτό το ματς έδειξε αδυναμίες σε υποδοχή και μπλοκ. Θα προσπαθήσουμε να πιέσουμε και εμείς με το σερβίς μας. Η εφετινή ομάδα του Εθνικού έχει πολύ καλά στοιχεία. Εχουμε ενθουσιασμό, καλό κλίμα και ομαδικό πνεύμα. Τεχνικά έχουμε καλό σερβίς και δουλεύουμε πολύ το μπλοκ – άμυνα. Πρώτος στόχος μας είναι η παραμονή και αν τα καταφέρουμε θέλουμε να πετύχουμε την είσοδο στην οκτάδα».

18.00 ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου – Παναθηναϊκός

Η νεοφώτιστη Νίκη Αιγινίου υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (2η αγωνιστική, 4/11, 18.00, Θεμελής, Δανιηλίδου) με την προϊστορία υπέρ της (4 νίκες-3ήττες).

Μετά την ήττα της πρεμιέρας και οι δυο ομάδες θα αναζητήσουν τους πρώτους βαθμούς. Για τη Νίκη -που θα αγωνιστεί χωρίς το Λουκούμι και αμφίβολο τον Γκόρτσανιουκ- ο πρώτος αγώνας εντός έδρας θα έχει πανηγυρικό τόνο ένεκα της επιστροφής της στα μεγάλα σαλόνια.

Ο προπονητής της Νίκης Αιγινίου Θανάσης Στράντζαλης δήλωσε για τον αγώνα: «Παίζουμε τον πρώτο εντός έδρας αγώνα και θέλουμε να κάνουμε κάτι καλό. Είναι κοινό μυστικό πως ο Παναθηναϊκός δεν έχει την περσινή ομάδα και είναι ευκαιρία για μας να πάρουμε νίκη που θα μας δώσει τρεις βαθμούς και θα μας τονώσει. Εχουμε και καλό ρόστερ και καλή ομάδα και για μένα είναι ζήτημα χρόνου να έρθουν και τα αποτελέσματα».

Στο “πράσινο” στρατόπεδο η εβδομάδα κύλησε με τον πασαδόρο Γιώργο Δρογκάρη να κάνει θεραπείες στο πόδι. Τα πράγματα είναι δύσκολα αφού η ομάδα του Ανδρεόπουλου προσπαθεί να “δέσει” αφού δεν έχει κάνει προετοιμασία.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού Σωτήρης Πανταλέων είπε: «Κάθε αγώνας πλέον είναι σαν τελικός επιβίωσης για τον Παναθηναϊκό. Πολλά πρέπει να γίνουν, πολλά γίνονται αλλά και πολλά θα πρέπει να κάνουμε όσοι είμαστε στην ομάδα. Πρέπει να τα δώσουμε όλα, ο καθένας από το πόστο του. Μπορεί να είμαστε στην αρχή αλλά αυτοί οι αγώνες με τις ομάδες που μάχονται επίσης για την παραμονή έχουν διπλή σημασία. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να κάνουμε υπερπροσπάθεια».

18.30 ΑΟΠ Κηφισιάς – Ηρακλής Χαλκίδας

Αμφίρροπη η αναμετρήση στο Ζηρίνειο με τον ΑΟΠ Κηφισιάς να φιλοξενεί τον Ηρακλή Χαλκίδας (2η αγωνιστική, 4/11, 18.30, Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Νικολόπουλος).

Η Κηφισιά προέρχεται από την ήττα στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη ενώ επέστρεψε στην ομάδα ο αρχηγός και πασαδόρος Δημήτρης Νικολάκης και οι ισορροπίες άλλαξαν. Ο έτερος πασαδόρος του ΑΟΠΚ, Γιάννης Λιβαθηνός δήλωσε: «Η ομάδα τώρα αρχίζει να βρίσκει τα πατήματα της. Εγιναν πολλές αλλαγές, εγώ ήρθα τελευταία στιγμή και ο Νικολάκης επέστρεψε. Τώρα είμαστε όλοι μαζί και θέλουμε χρόνο για να δείξουμε αυτό που πραγματικά μπορούμε να βγάλουμε στο γήπεδο. Οι αγώνες όμως δεν μπορούν να περιμένουν. Εχω πολύ καλές εντυπώσεις από το πρώτο διάστημα που είμαι στην ομάδα. Χρειαζόμαστε μία νίκη για να ανέβουμε και ψυχολογικά. Ο Ηρακλής Χαλκίδας έχει καλή ομάδα και μας περιμένει δύσκολος αγώνας».

Ο Ηρακλής Χαλκίδας προέρχεται από την εντός έδρας νίκη επί του Ηρακλή Πετοσφαίριση και θέλει να συνεχίσει τις νίκες του και εκτός έδρας. Ο κεντρικός του Ηρακλή Χαλκίδας Δημήτρης Χαραλαμπίδης δ΄πηλωσε: «Κάναμε ιδανικό ξεκίνημα. Θέλαμε τους τρεις βαθμούς και δείξαμε πως είμαστε σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Η Κηφισιά έχει δύσκολη έδρα αλλά μπορούμε να ξεπεράσουμε και αυτή τη δυσκολία. Δώσαμε φιλικό προετοιμασίας όπου νικήσαμε 3-1 σετ αλλά από τότε έχουν αλλάξει πολλά στην Κηφισιά διότι άλλαξε το μισό ρόστερ. Η ομάδα μας είναι σε καλή κατάσταση και μεγάλος στόχος είναι τα πλέι οφ».

ΠΡΟΡΓΡΑΜΜΑ (2η αγωνιστική) 

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017 

Γυμναστήριο Ρέντη 15.00 (ΕΡΤ2) (χωρίς θεατές λόγω τιμωρίας της έδρας του Ολυμπιακού): Ολυμπιακός – ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Διαιτητές: Κυριοπούλου, Γεωργουλέας, Επόπτες: Κατερλή, Δαλέκου. Παρατηρητής: Βασιλειάδης, Γραμματεία: Κατσούλα.

Γυμναστήριο Μίκρας 17.00: Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015 – ΑΟ Φοίνικας Σύρου

Διαιτητές: Γεωργιάδης, Βασιλειάδης, Επόπτες: Δρανίτσας, Στεργιόπουλος Αλ., Παρατηρητής: Βανδώρος, Γραμματεία: Καρακούλια.

Γυμναστήριο Βόχας 18.00: ΓΑΣ Παμβοχαϊκός – Εθνικός ΟΦΠΦ

Διαιτητές: Κουτσούλας, Βουδούρης, Επόπτες: Διαμάντης, Κουγιάς, Παρατηρητής: Βαρθαλίτης, Γραμματεία: Παπακυριακοπούλου. 

Γυμναστήριο Αιγινίου 18.00: ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου – Παναθηναϊκός 

Διαιτητές: Θεμελής, Δανιηλίδου, Επόπτες: Ανθυμίδης, Χριστοφορίδης, Παρατηρητής: Αντωνούλης, Γραμματεία: Κουμπλή. 

Γυμναστήριο Ζηρίνειο 18.30: ΑΟΠ Κηφισιάς – Ηρακλής Χαλκίδας 

Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Νικολόπουλος, Επόπτες: Κουρπανίδης, Μαύρος, Παρατηρητής: Ράπτης, Γραμματεία: Μπίτσικα. 

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 

Γυμναστήριο Κουκούλι, Πάτρα 18.00 (ΕΡΤ2): Παναχαϊκή Πετοσφαίριση 2013 – ΠΑΟΚ 

Διαιτητές: Μυλωνάκης, Χανδρινός, Επόπτες: Πετούσης Ν., Λιναρδάτος, Παρατηρητής: Ιορδανίδης, Γραμματεία: Παπασηφάκη.