CHALLENGE CUP

Δεν έπεσε στην «παγίδα» του Challenge ο Παναθηναϊκός

Δεν έπεσε στην «παγίδα» του Challenge ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να επιστρέψει δυναμικά στη Volleyleague αλλά αυτή του η επιστροφή δεν θα συνδυαστεί και με ευρωπαϊκή παρουσία, παρόλο που τόσο οι αρνητικές απαντήσεις των υπολοίπων ομάδων της Λίγκας για να καταλάβουν θέση στο Challenge Cup όσο και η -ετήσια θα λέγαμε- αναζήτηση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ομάδων να συμπληρώσει τις ομάδες για την τρίτη τη τάξει διοργάνωση, του έδωσαν τη δυνατότητα.

Μετά την εκλογή νέας διοίκησης στον Ερασιτέχνη και την αλλαγή σελίδας, το αναπάντεχο γεγονός της θλιβερής είδησης της απώλειας του πατριάρχη του Παναθηναϊκού, Παύλου Γιαννακόπουλου “πάγωσε” -όπως είναι λογικό- τις διαδικασίες σε όλα τα επίπεδα.

Και μπορεί η ΕΟΠΕ να ενήργησε όπως έπρεπε ζητώντας από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία παράταση -την ίδια παράταση έδωσε και σε άλλες Ομοσπονδίες- όμως στη νέα εποχή του Παναθηναϊκού Α.Ο τέτοιες αποφάσεις θα λαμβάνονται με τη δέουσα σημασία. Η νέα διοίκηση είναι αποφασισμένη να ζυγίζει κάθε απόφασή της για τα τμήματα ακολουθώντας πιστά αγωνιστικό πλάνο ώστε να μην επαναληφθούν οι αστοχίες που έφεραν σε αδιέξοδο τον Όμιλο.

Έτσι, ο Παναθηναϊκός μένει Ελλάδα και χτίζει την επιστροφή του αργά αλλά σταθερά χωρίς να παρασύρεται από οποιαδήποτε… Challenge (πρόκληση)!

“Όχι” από την Παρί

Στη Γαλλία τώρα η οικονομική αβεβαιότητα, η έλλειψη χρημάτων στο μπάντζετ για τα ταξίδια και το κόστος συμμετοχής είναι οι βασικοί λόγοι για τους οποίους δεν δήλωσε συμμετοχή -παρότι εξάντλησε επίσης το δικαίωμά της- η τριταθλήτρια Παρί βόλεϊ.

Πάντως, εκεί δεν χρειάστηκαν να φτάσουν όπως στην Ελλάδα στη 10η ομάδα του πρωταθλήματος για να ρωτήσουν. Η 4η ομάδα του γαλλικού πρταθλήματος Αζαξιό “τσίμπησε” το “δωράκι” κι ετοιμάζει την παρουσία της στο Challenge Cup!