BEACH VOLLEY

Δεν θα παίξουν τις… κουμπάρες στον τελικό

Δεν θα παίξουν τις… κουμπάρες στον τελικό

Παρά την αγάπη και το σεβασμό που τρέφει η Τέζα στην Μεθενίτη, για το… λάδι που έβαλε η άξια νονά στην κορούλας της, Γεωργία, είναι αποφασισμένη στον τελικό της Σκοπέλου με τη βοήθεια της Δηλαβέρη, να… βγάλει το λάδι των φιναλίστ, Μεθενίτη/Κραγκούνη προκειμένου  η ομάδα της να βρεθεί στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου του 2ου φετινού τουρνουά Μάστερς.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΧΩΡΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ: Παπαϊωάννου Ηλίας

Για πρώτη φορά λοιπόν έπειτα από δύο χρόνια η Αρετή Τέζα θα βρεθεί και πάλι αντιμέτωπη στην Σκόπελο με την κουμπάρα της, έπειτα από την πρόκριση των ζευγαριών Τέζα/Δηλαβέρη και Μεθενίτη/Καραγκούνη στο ιστορικό ραντεβού της παρθενικής διοργάνωσης Masters του Πανελληνίου πρωταθλήματος Beach Volley 2015.

Στον α’ ημιτελικό οι Δηλαβέρη/Τέζα δυσκολεύτηκαν αρκετά να κάμψουν την σθεναρή αντίσταση που πρόβαλλε το μαχητικό δίδυμο των Ματιάδη/Κούρδογλου, που παίζοντας ελεύθερα κατάφεραν να προηγηθούν με 21-17, 1-0 σετ. Στη συνέχεια υπό το φάσμα του αποκλεισμού, οι έμπειρες αντίπαλές τους ανέβασαν την απόδοσή τους, περιόρισαν τα λάθη τους και αφού ισοφάρισαν με 21-14 σε 1-1 σετ, πανηγύρισαν στο τάι μπρέικ την παρθενική τους φετινή πρόκριση σε τουρνουά Μasters.

«O αρχικός μας στόχος σε κάθε τουρνουά είναι η 4άδα και μετά ο τελικός» δήλωσε στο Volleyplanet η νταμπλούχος πασαδόρος του Ολυμπιακού και συμπλήρωσε: «Δώσαμε ένα ματς υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες, αφού λόγω του αέρα η μπάλα έκανε τα… δικά της, αλλά στα κρίσιμα σημεία δείξαμε συγκεντρωμένες. Στο α΄σετ χάσαμε από δικά μας λάθη, αλλά στη συνέχεια με την απαραίτητη συγκέντρωση και τη σωστή τακτική φτάσαμε στο αποτέλεσμα που θέλαμε».
Στον β’ ημιτελικό οι διεθνείς Μεθενίτη/Καραγκούνη, ξόρκισαν τον… κακό δαίμονα της Καρδίας και με 2-0 (21-17, 21-18) ζευγάρωσαν στην Σκόπελο τις νίκες τους επί των πρωταθλητριών του 1ου φετινού Masters, Τσοπούλου/Παρασκάκη, παίρνοντας μαζί με την πρόκριση στον τελικό και μία άτυπη ρεβάνς για τον προ δύο εβδομάδων αποκλεισμό τους στις εγκατάστασεις του Avant Gard Sports Club.

Η διεθνής Πέννυ Καραγκούνη αμέσως μετά την νίκη της ομάδας της υπογράμμισε στην επίσημη σελίδα της ΕΟΠΕ: «Υπάρχει τεράστια διαφορά του πρώτου παιχνιδιού στην Θεσσαλονίκη με το σημερινό με τις Τσοπούλου και Παρασκάκη. Στην Καρδία δεν μπήκαμε τόσο δυνατά όσο τα κορίτσια, που μας πήραν μια σημαντική διαφορά την οποία δεν μπορέσαμε να καλύψουμε. Κάτι που δεν επιτρέψαμε να γίνει στο σημερινό παιχνίδι. Είχαμε πολύ καλή συνεργασία στο μπλοκ-άμυνα και σταθερότητα στο side out, κάτι που χρειάζεται για να κερδίσεις οποιαδήποτε ομάδα. Συγχαρητήρια στις κοπέλες, που είναι ένα από τα καλύτερα δίδυμα στο ελληνικό πρωτάθλημα και σε όλες τις υπόλοιπες ομάδες που «πάλεψαν» στο τουρνουά της Σκοπέλου. Το επίπεδο των ομάδων στο γυναικών ταμπλό είναι αρκετά καλό και εύχομαι να διατηρηθεί έτσι».

Ο τίτλος αφιερωμένος στην “Τζοτζό”

Από την πλευρά της η νονά της κορούλας της Τέζα, εξέφρασε την ικανοποίησή της που θα παίξει μαζί με την κουμπάρα της στον τελικό, αφού όποια εκ των δύο πρωταθλητριών κερδίσει τον τίτλο στη Σκόπελο, θα τον αφιερώσει στη μικρούλα «Τζοτζο».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι δύο κουμπάρες, θα βρεθούν για πρώτη φορά αντιμέτωπες σε τελικό μετά το Masters του 2013 στο Σχοινιά, όταν τότε η Αρετή Τέζα με συμπαίκτρια την Εύη Χρήστου είχαν ηττηθεί με 2-0 από την Πηγιάννα Μεθενίτη και την Κάταλιν Κις, ενώ την ίδια χρονιά Κις/Μεθενίτη είχαν κερδίσει με 2-0 και το δίδυμο των Αθηνάς Δηλαβέρη/Μιμής Γκότζη, στον τελικό του Masters της Σύρου.

Δείτε εδώ όλα τα αποτελέσματα του κυρίως ταμπλό των Γυναικών