ΔΙΕΘΝΗ

Δια χειρός «Μπρουνίνιο» οι φετινές πάσες στην Ταουμπατέ

Δια χειρός «Μπρουνίνιο» οι φετινές πάσες στην Ταουμπατέ

Έπειτα από τρία χρόνια στην Ιταλία ο αρχηγός της εθνικής ομάδας της Βραζιλίας, Μπρούνο Ρεζέντε θα συνεχίσει την καριέρα του στη βραζιλιάνικη λίγα, όπου θα ηγηθεί της προσπάθειας της περσινής πρωταθλήτριας EMS Taubate Funvic για τη διατήρηση των κεκτημένων και τη νέα σεζόν.

Ο 33χρονος πασαδόρος της Cucine Lube Civitanona υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τη νέα ομάδα του γνώριμου στο ελληνικό κοινό από τον τίτλο με τον Παναθηναϊκό, Αργεντίνο τεχνικό, Χαβιέ Βέμπερ.

Πριν από δύο εβδομάδες, ο “Μπρουνίνιο” είχε αποχαιρετήσει και επισήμως τον ιταλικό σύλλογο , με τα χρώματα του οποίου αγωνίστηκε  για δύο σεζόν. Τότε ο χρυσός Ολυμπιονίκης της “σελεσαό” δήλωσε ότι θα επιστρέψει στη Βραζιλία, αλλά δεν ανακοίνωσε τη νέα του ομάδα.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για αυτήν τη νέα πρόκληση στην καριέρα μου», σχολίασε. «Η πόλη της  Taubate έχει αγκαλιάσει το βόλεϊ με έναν φανταστικό τρόπο και ανυπομονώ να παίξω μπροστά στον κόσμος της. Πρόκειται για ένα ισχυρό, σταθερό project που ήταν πολύ επιτυχημένο όχι μόνο σε εθνικό επίπεδο, αλλά και σε ολόκληρη τη Νότια Αμερική ” επεσήμανε ο νέος “εγκέφαλος” της Taubate, που τελευταία φορά έπαιξε στην χώρα του τη σεζόν 2016-2017 με τη Sesi.

Η επιστροφή πάντως του Μπρούνο από την Ιταλία, για χάρη της Taubate είναι η δεύτερη μέσα σε λίγες μέρες από τη γειτονική χώρα, καθώς πριν λίγες μέρες η ομάδα απέκτησε και τον Βραζιλιάνο πρώην ακραίο των ιταλικών Μολφέτα και Σόρα, Ζοάο Ραφαέλ. Αντίθετα μόνο με θαύμα θα αποκτηθεί φέτος και ο Κουβανός ακραίος, Γιοάντι Λεάλ, που στο πλευρό του Μπρούνο πανηγύρισαν στην Λούμπε σπουδαίους τίτλους – οι κυριότεροι των οποίων ήταν το Τσάμιονς Λιγκ και το Παγκόσμιο  Πρωτάθλημα Συλλόγων.

Η βραζιλιάνικη ομάδα που έχει βάλει ψηλά τον πήχη για φέτος, προκάλεσε πριν λίγες μέρες αλγεινή εντύπωση  στους φίλους του αθλήματος, η πρόσφατη “αυτοανακήρυξή” της ως… ηθική πρωταθλήτρια της φετινής Superliga Banco do Brasil, με δεδομένου ότι τα πρωταθλήματα στη “χώρα του καφέ” διακόπηκαν λόγω του κορονοϊού, χωρίς η Βραζιλιάνικη Συνομοσπονδία Βόλεϊ να ανακηρύξει πρωταθλητές σε άνδρες-γυναίκες.

“Θεωρούμε νόμιμο, λόγω της κατάταξης, το δικαίωμά μας να αυτοανακηρυχθούμε “Ηθικοί Πρωταθλητές” του πρωταθλήματος 2019/2020, με στόχο να εκτιμηθεί η σκληρή δουλειά αυτής της σεζόν. Μια τέτοια στάση μας δεν αποσκοπεί καθόλου στο να υποτιμήσει όλη τη δουλειά που έκαναν οι αντίπαλοί μας καθ ‘όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος…”

ΔΙΕΘΝΗ
28/03/2024

Με 5ετές συμβόλαιο «δένει» τους διεθνείς η Βουλγαρία – «Κόβεται» όποιος θέλει να πάει διακοπές με τη γυναίκα του!

Υπογραφή 5ετούς συμβολαίου με τους αθλητές -αθλήτριες των Εθνικών ομάδων της Βουλγαρίας σχεδιάζει να υπογράψει η Βουλγαρική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, με...