ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Διαμαρτύρεται ο Μεσσηνιακός για το κύπελλο

Διαμαρτύρεται ο Μεσσηνιακός για το κύπελλο

Επιστολή διαμαρτυρίας  προς την ΚΕΠ της ΕΟΠΕ, κοινοποίησε η ομάδα του Μεσσηνιακού για την διαδικασία κλήρωσης  που ακολουθήθηκε για την 4η αγωνιστική του Κυπέλλου βόλεϊ  γυναικών, και  η οποία έστειλε την ομάδα της Καλαμάτας όπως υποστηρίζει, να αγωνιστεί  για τρίτη φορά εκτός έδρας ενώ ο Απόλλων Πάτρας θα παίξει για τρίτη φορά εντός έδρας.

  Αναλυτικά η επιστολή υου Μεσσηνιακού:

Προς την
ΚΕΠ/ΕΟΠΕ 
Καλαμάτα 5.1.2017 

 «Μας ενημερώσατε μέσω της ευγενέστατης υπαλλήλου σας, πως για την 4η αγωνιστική του θεσμού του Κυπέλλου Γυναικών θα αγωνιστούμε με τον Απόλλωνα Πατρών στην Πάτρα, με βάση τον κανονισμό περί γεωγραφικού προσδιορισμού, αφού η ομάδα αυτή είναι από την Πελοπόννησο, παρ’ όλο που σαφέστατα η «συμπληρωματική προκήρυξη του Κυπέλλου» γράφει πως «οι 16 ομάδες θα χωριστούν ΜΕ ΚΛΗΡΩΣΗ σε 8 ζευγάρια».

Αφού λοιπόν για την ανάδειξη του ζευγαριού ΜεσσηνιακόςΑπόλλων δεν έγινε κλήρωση, γιατί χρειάστηκε κλήρωση για την ανάδειξη της γηπεδούχου; Γιατί άραγε δεν λάβατε υπόψη σας πως ο Απόλλων έχει ήδη ααγωνιστεί στις δύο προηγούμενες αγωνιστικές στην έδρα του στην Πάτρα και ο Μεσσηνιακός εκτός έδρας σε Κόρινθο και Πάτρα;

Τόσο παράλογο θα φαινόταν να οριστεί ως γηπεδούχος η Ομάδα μας; Η λογική της επιτροπής δεν την παρέπεμψε στο αυτονόητο;

Και στο κάτω κάτω τι αξία έχει ο «γεωγραφικός προσδιορισμός», σε αυτή την φάση; .

Υπάρχει άραγε ομάδα, από αυτές που έφτασαν στους 16 του Κυπέλλου, που να μην αγωνίστηκε φέτος έστω και μια φορά στην έδρα της ή να μετακινήθηκε πέραν των 10 χιλιομέτρων;

Μόνον ο Μεσσηνιακός, ο ιστορικότερος ελληνικός σύλλογος, τυγχάνει τέτοιας αντιμετώπισης και καλείται να πηγαινοέρχεται σε αποστάσεις των 500 χιλιομέτρων για να στηρίξει τον θεσμό.

Αντί να σεβαστείτε τον καθημερινό αγώνα που κάνει η επαρχιακή Ομάδα μας, όπως και όλοι οι Σύλλογοι της επαρχίας, για να επιβιώσει στο πρωτάθλημα με τις συνεχείς μετακινήσεις (2 ταξίδια στην Κρήτη, 6 στην Αθήνα και 1 στην Πάτρα) και να στηρίξετε την ισότιμη αντιμετώπισή μας, έστω στο Κύπελλο,την 1η αγωνιστική του Κυπέλλουμας στείλατε στην Κόρινθο του κόστους των 700 ευρώ και δεν μας βάλατε να αγωνιστούμε με την Kαλαματιανή ομάδα του Απόλλωνα.

Δηλαδή πως αντιλαμβάνεστε την ισοτιμία; Ούτε καν την ελάχιστη συμπαράσταση δεν μας δείχνετε;

Καταδικάζετε τον Σύλλογό μας σε στεργιανά ταξίδια των 700αρικου, κατ’ ελάχιστο; Κάνουμε λάθος λοιπόν που σας

εμπιστευόμαστε στις κληρώσεις και δεν ξοδευόμαστε σε ανώφελα (έτσι πιστεύαμε) ταξίδια παρουσίας εκπροσώπου μας; Κρίμα.

Νέα Διοίκηση, παλιά νοοτροπία. . Με την ευκαιρία σας δηλώνουμε πως δεν το βάνουμε κάτω και συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος Γυναικών Βόλεϊ διότι έτσι πρέπει, και στηρίζουμε το άθλημα του Βόλεϊ «ως εργάτες και όχι ως παράγοντες», παρ’ όλη την αβελτηρία σας και όλες τις αντιξοότητες που συναντάμε από την παράλογη στάση σας.

Χωρίς καμία μομφή για τον ιστορικό σύλλογο του Απόλλωνα Πάτρας, με τον οποίο έχουμε άριστες σχέσεις, θα ταξιδέψουμε για ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ για να αντιμετωπίσουμε ομάδα η οποία για 3η φορά θα αγωνιστεί ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ.»