ΔΙΕΘΝΗ

Διατήρησε τα κεκτημένα η Άλμπα (vid)

Διατήρησε τα κεκτημένα η Άλμπα (vid)

Τον δευτερο τίτλο στην ιστιορία της πανηγυρίζει εδώ και λίγες ώρες η Άλμπα Μπλάζι καθώς στον 5ο και τελευταίο τελικό εναντίον της Κυπελλούχου Ταργκόβιστε, επικράτησε εντός έδρας με 3-0 (25-15, 25-19, 26-24) της ομάδας της Ευαγγελίας Χαντάβα και στέφθηκε ξανά πρωταθλήτρια στο γυναικείο βόλεϊ της Ρουμανίας.

Έτσι με “όπλο” την έδρα της η ομάδα των πρώην ερυθρόλευκων άσων, Βέσοβιτς και Μποσκάτσι, έκανε το 3-2 στις νίκες και διατήρησε τα κεκτημένα. Θυμίζουμε ότι η Άλμπα Μπλάζι που ιδρύθηκε το 2011, και μέχρι το 2014 είχε στο ενργητικό της μία 3η θέση στο πρωτάθλημα, πέρυσι είχε κερδίσει και πάλι με 3-0 νίκες την Ταργκοβίστε, που φέτος με τον συμπατριώτη του, Ζόραν Τέρζιτς ήταν έως τον τελευταίο τελικό άκρως ανταγωνιστική.

Μετά λοιπόν το δεύτερο συνεχόμενο τίτλο της η Άλμπα Μπλάζι του Σέρβου τεχνικού Ντάρκο Ζάκοτς,θα συμμετέασχει του χρόνου στο Champions League γυναικών , ενώ η φιναλίστ ομάδα του συμπατριώτη του τεχνικού, Ζόραν Τέρζιτς και της “δικιάς” μας Εύας Χαντάβα θα αγωνιστεί στο CEV Cup γυναικών.

Στον τελικό για την 3η θέση, η Ντινάμο Βουκουρεστίου εκμεταλλευόμενη το έντός έδρας πλεονέκτημά της επικράτησε με 3-0 (25-23, 25-15, 25-14) της Στίντα Μπακάου και με 3-2 νίκες κατέλαβε την 3η θέση στην φετινή κατάταξη. Παράλληλα οι “τίγρεις” κάτοχοι του φετινού Challenge Cup Γυναικών “σφράγισαν” όπως και η ομάδα του Μπακάου το εισιτήριό τους για το Challenge Cup της προσεχούς σεζόν, όπου θα κληθούν να υπερασπιστούν τα κεκτημένα τους.

Δείτε εδώ τους τελευταίους πόντους του 5ου τελικού της ομάδας της Εύας Χαντάβα