CHALLENGE CUP

Διαβασμένος και έτοιμος για τον πρώτο τελικό

Διαβασμένος και έτοιμος για τον πρώτο τελικό

Ο Ολυμπιακός είναι πανέτοιμος για τον πρώτο τελικό του CEV Challenge Cup Γυναικών μεταξύ του Ολυμπιακού και της Μπούρσα (4/4, 18.30), κάτι που φάνηκε και από τις δηλώσεις των Κοβάτσεβιτς-Λαμπρούση στην επίσημη συνέντυεξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό ου Ρέντη.

Ο προπονητής Μπράνκο Κοβάτσεβιτς και η Τζίνα Λαμπρούση και από την Τούρκικη ομάδα ο  προπονητής της Άντζελο Βερτσέτι και η αρχηγός Νιλάι Κάραγκατς εξέφρασαν την πεποίθησή τους για δυνατούς αγώνες. Ωστόσο, η… αύρα της φετινής ομάδας του Ολυμπιακού και η αυτοπεποίθηση είναι στοιχεία που θα βοηθήσουν να έρθει η πρώτη ευρωπαϊκή κούπα

Μπράνκο Κοβάτσεβιτς: «Κάθε λεπτομέρεια θα παίξει ρόλο»

«Καλωσορίζω την Μπούρσα στην Ελλάδα. Δύο χρόνια τώρα έχουμε αναπτύξει πολύ καλές σχέσεις με τον σύλλογο. Πέρυσι τους αντιμετωπίσαμε τέσσερις φορές, δύο σε φιλικά παιχνίδια και δύο φορές στον τελικό του Challenge Cup. Όλα τα παιχνίδια ήταν δυνατά με υψηλό επίπεδο βόλεϊ και είμαι σίγουρος ότι και φέτος θα ισχύει το ίδιο. Ίσως είναι πλεονέκτημα το γεγονός ότι αλλάξαμε λιγότερο την περσινή μας ομάδα σε σχέση με την Μπούρσα. Κάναμε καλό σκάουτινγκ, έχουμε μαζέψει πληροφορίες και δεν νομίζω να συναντήσουμε εκπλήξεις. Τα πάντα παίζουν ρόλο σε έναν τελικό, κάθε είδους λεπτομέρεια είναι σημαντική και θα παίξει ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα», είπε αρχικά ο Σέρβος τεχνικός. 

Αναφορικά με το σκάουτινγκ που έχει γίνει τόνισε: «Αυτό είναι το μικρό μας πλεονέκτημα ενόψει των δυο αγώνων ότι αλλάξαμε την ομάδα μας λιγότερο από τη Μπούρσα αν δούμε την προηγούμενη σεζόν. Ωστόσο έχουμε αρκετές πληροφορίες, το επιτελείο μας έχει κάνει καλή προετοιμασία για αυτό το ματς και νομίζω ότι ξέρουμε αρκετά πράγματα» ενώ για το τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός φέτος για να πάρει τον τίτλο σχολίασε: «Όλα είναι σημαντικά. Πριν τα παιχνίδια ποτέ δεν ξέρεις ποια μικρή λεπτομέρεια θα κρίνει το ματς. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να ανακαλύψουμε στη διάρκεια του παιχνιδιού όπου πρέπει να είμαστε πραγματικά συγκεντρωμένοι στα πάντα»

Τζίνα Λαμπρούση: «Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα»

Η διεθνής μπλοκέρ, Τζίνα Λαμπρούση είπε: «Είμαστε πολύ χαρούμενες που βρισκόμαστε για δεύτερη συνεχόμενη φορά στον τελικό του Challenge Cup. Το γήπεδο θα είναι κατάμεστο και ανυπομονούμε να ζήσουμε την ατμόσφαιρα. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για να κάνουμε το πρώτο βήμα στην έδρα μας. Έχουμε κάνει κάποια σκαμπανεβάσματα στην Ευρώπη φέτος και πιστεύω ότι δεν μας βοηθάει πολύ και το ελληνικό πρωτάθλημα. Έχουμε κάνει όμως αρκετές ανατροπές φέτος στην Ευρώπη. Θεωρώ πως και εκτός έδρας θα τα πάμε καλά γιατί είμαστε όλες πολύ καλά προετοιμασμένες».

Τέλος για το γεγονός ότι η ομάδα φέτος παρουσιάζεται πολύ καλύτερη εκτός έδρας και αν αυτό είναι αβαντάζ καθότι ο δεύτερος τελικός διεξάγεται στην Τουρκία, η έμπειρη κεντρικός σχολίασε: «Θεωρώ ότι είμαστε γενικά αρκετά συγκεντρωμένες απλά κάποιες φορές υπάρχουν αρκετά σκαμπανεβάσματα και δεν μας βοηθάει και το ελληνικό πρωτάθλημα για να είμαστε τόσο έτοιμες. Έχουμε δείξει πάρα πολλές φορές ότι όσο πίσω και να είμαστε δεν τα παρατάμε ποτέ και εκτός έδρας έχουμε κάνει και εκτός έδρας αρκετές ανατροπές. Να κάνουμε το πρώτο βήμα εδώ και πιστεύω ότι φέτος θα έχουμε το καλύτερο…κατάμεστο γήπεδο που θα μπορούσε να υπάρξει ποτέ στην Ελλάδα και μετά οι άνδρες στο ΣΕΦ και πιστεύω ότι στην Τουρκία θα τα καταφέρουμε αφού έχουμε δείξει πολλές φορές ότι μπορούμε. Επειδή είμαστε πολύ καλά δεμένες και προετοιμασμένες βοηθάει όλο αυτό. Αν έχεις μια ήττα η κάποιο σκαμπανέβασμα εδώ μας βοηθάει να δούμε τι πήγε λάθος και στη συνέχεια να κάνουμε το καλύτερο».