LEAGUE CUP "ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ"

Διευκρινίσεις και αιχμές…

Διευκρινίσεις και αιχμές…

Ανακοίνωση για το θέμα της μη συμμετοχής των ξένων της στο League Cup εξέδωσε η ΑΕΚ που αφήνει αιχμές κατά τις ΕΣΑΠ για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα της διοργάνωσης, ενώ αναφέρει πως τις ίδιες εκκρεμότητες με τα δελτία ξένων παικτών έχουν και άλλες ομάδες…

Διευκρινήσεις για το πώς έγινε το μπλοκάρισμα των ξένων παικτών της στο League Cup εξέδωσε η ΑΕΚ η οποία αναφέρει πως αυτός που έκανε την καταγγελία στην Κροατική ομοσπονδία ήταν ο Κρίνιτς.

Παράλληλα κάνει λόγω πως το ίδιο πρόβλημα με τα παράβολα των συμβολαίων ξένων παικτών έχουν και άλλα σωματεία που όμως χρησιμοποίησαν τους αθλητές τους, ενώ την ίδια ώρα αναφέρει πως οι αγώνες έπρεπε να χαρακτηρίζονται ως ανεπίσημοι έπειτα από την συμφωνία κυριών που υπήρξε με την ΕΣΑΠ.

Κάτι που στη συνέχεια διαφοροποιήθηκε και από την διαδικασία που ακολουθήθηκε από την FIVB πλέον οι ομάδες κινδυνεύουν να μην χρησιμοποιούν τους ξένους ακόμη και σε φιλικά αν πρώτα δεν έχουν πληρώσει τα παράβολα της μεταγραφής τους (τα γνωστά σε όλους τράνσφερ).

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΑΑ ΑΕΚ

«Σχετικά με τη συμμετοχή των ξένων παικτών (Παγιάν, Κρίνιτς, Μπουρκόφσκι, Ραντούνοβιτς) στους αγώνες του Λιγκ Καπ, το ΤΑΑ ΑΕΚ θέλει να διευκρινίσει τα εξής:

Βάσει της συμφωνίας που έχουν κάνει οι ομάδες με την Διοργανώτρια Αρχή, οι αγώνες της Α΄ Φάσης του Λιγκ Καπ δεν λογίζονται ως επίσημοι, παρά μόνο ως παιχνίδια προετοιμασίας ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος κι ως εκ τούτου δικαίωμα συμμετοχής σε αυτούς έχουν και οι ξένοι αθλητές, ακόμη κι αν δεν έχουν τακτοποιηθεί ακόμη τα διαδικαστικά για την έκδοση των δελτίων τους. Κάτι, άλλωστε, το οποίο είχε ισχύσει και στην περσινή διοργάνωση.

Ανεξάρτητα από αυτά, το ΤΑΑ ΑΕΚ κατέθεσε το μεσημέρι της Παρασκευής στους λογαριασμούς των ομοσπονδιών των ξένων αθλητών τα χρήματα που αφορούσαν τα παράβολα για τις μετεγγραφές τους, αφήνοντας ως μοναδική εκκρεμότητα το παράβολο προς τη Διεθνή Ομοσπονδία. Η κατάσταση πήρε άσχημη τροπή για την ΑΕΚ μετά την καταγγελία που έκανε στην Διεθνή Ομοσπονδία η κροατική ομοσπονδία την οποία προηγουμένως είχε ενημερώσει αθλητής της ομάδας μας, φοβούμενος το ενδεχόμενο ετήσιου αποκλεισμού του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια εκκρεμότητα με την ΑΕΚ όσον αφορά στο θέμα με τα παράβολα των ομοσπονδιών, έχει η πλειοψηφία των ομάδων που μετέχουν στην Α΄ Φάση του Λιγκ Καπ. Οι ξένοι παίκτες τους όμως αγωνίστηκαν κανονικά στην 1η αγωνιστική. Μετά το θέμα που δημιουργήθηκε είναι πλέον βέβαιο ότι από τη νέα σεζόν η Διεθνής Ομοσπονδία θα απαγορεύσει τη συμμετοχή των ξένων ακόμη και στα φιλικά παιχνίδια, εφόσον δεν θα έχει πληρωθεί τα παράβολα.

Το ΤΑΑ ΑΕΚ κάνει γνωστό ότι δεν θα δώσει σε κανένα την ευκαιρία να διαταράξει την ηρεμία της ομάδας και να καταστρέψει τη δουλειά που έχει γίνει μέχρι σήμερα από τον προπονητή και τους παίκτες με στόχο τη διάκριση τη φετινή σεζόν».

UNCATEGORIZED
19/12/2023

Μ.Δ.Ο. της Ε.Σ.Α.Π.: Στον Παναθηναϊκό η νίκη με 3-0 και «καμπάνες» στον Ολυμπιακό για το επεισοδιακό ματς στο Ρέντη

Με μηδενισμό του Ολυμπιακού και την κατακύρωση της νίκης με 3-0 στον Παναθηναϊκό τιμώρησε με απόφασή του το Μονομελές Δικαιοδοτικό Όργανο της ΕΣΑΠ τους...