ΔΙΕΘΝΗ

Δικαίωση για Πάλμι και Τίφανι

Δικαίωση για Πάλμι και Τίφανι

Με την πρόσφατη επίσημη ανακοίνωση της Ιταλικής Ομοσπονδίας Βόλεϊ (FIPAV) που δικαιώνει την Golem Volley Palmi στο… πολύκροτο σήριαλ της τρανσέξουαλ, Τίφανι Περέιρα ντε Αμπρέου, το “κεφάλαιο” αυτό έκλεισε οριστικά και πλέον οι προπονητές των αντίπαλων ομάδων της Serie A2 θα πρέπει να αναζητήσουν άλλους τρόπους για να σταματήσουν την “εκρηκτική” Βραζιλιάνα ακραία, ενόψει της πρόκρισης της ομάδας της στα πλέι οφ.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα αναφέρονται στην επιστολή που έχει πλέον στα χέρια της η διοίκηση της ιταλικής ομάδας και υπογράφουν ο Γενικός Γραμματέας της FIPAV, Δρ Αλμπέρτο Ραμπίτι και ο αντιπρόεδρος της Serie A Γυναικών Βόλεϊ Λιγκ, Δρ Πιέρο Ρεμποντένγκο εις απάντηση στην ένσταση που είχαν καταθέσει κάποιες ομάδες, ο υπεύθευνος του ιατρικού τμήματος της Ομοσπονδίας, Δρ Σέρτζιο Καμέλι ενημέρωσε πως από την πλευρά της Golem Volley Palmi Τίφανι, έχουν τηρηθεί κατά γράμμα όλοι οι κανονισμοί, ενώ προσκομίστηκαν από την πλευρά της Τίφανι όλα τα επίσημα έγγραφα που απαιτούνται από την Ομοσπονδία, την Ιταλική Λίγκα και την FIVB  για  χορήγηση άδειας σε αθλητή ή αθλήτρια προκειμένου να αγωνιστεί νόμιμως στην ιταλική επικράτεια.

golem_palmi_trentino kijiakova_tifani

Αυτό σημαίνει ότι οι ισχυρισμοί και διαμαρτυρίες πολλών ομάδων “έπεσαν στο κενό”, καθώς η Τίφανι μπορεί πλέον να συμμετέχει “και με τη βούλα” στο πρωτάθλημα της ιταλικής Serie A2 γυναικών, προκαλώντας “πονοκέφαλο στις αντιπάλους της.

Μία εξ αυτών και η Σλοβάκα άσος της Τρεντίνο, Μιροσλάβα Κιγιάκοβα, που είχε την “τύχη” να βρεθεί αντιμέτωπη στις 23 Φεβρουαρίου στο εκτός έδρας ματς με τη Golem Palmi, στο ντεμπούτο της Τίφανι επί ιταλικού εδάφους με τα χρώματα της “οικοδέσποινας”.

16831178_10211581373161089_322243339384227461_n 16832385_10211604639942744_617901099840511353_n miroslava_kijiakova

“Ακόμη και τώρα που’ ναι γυναίκα, φαίνεται ότι λόγω της γεντικά καθορισμένης προδιάθεσης έχει τεράστια δύναμη, φοβερό άλμα και είναι ασταμάτητη στην επίθεση” δήλωσε χαρακτηριστικά στο Volleyplanet και συνέχισε: ” Στο βόλεϊ, όσον αφορά το τεχνικό κομμάτι μπορείς να μαθάινεις συνέχως πράγματα, αλλά όταν μιλάμε για γυναίκες υπάρχουν όρια στο άλμα ή στη δύναμη. Για αυτό και έχουν ήδη ενδιαφερθεί για την Τίφανι ομάδες τόσο της Α2 όσο και της Α1 Ιταλίας. Παρόλη όμως τη δύναμή της, δείχνει πολύ καλή και ευγενική κοπέλα, με πολύ θετική ενέργεια…” επεσήμανε η όμορφη πρώην άσος του ΑΟ Θήρας, που πρόσφατα βρέθηκε για λίγες μέρες στη Σαντορίνη.

Foto: Francesco Iannelli

ΔΙΕΘΝΗ
28/03/2024

Με 5ετές συμβόλαιο «δένει» τους διεθνείς η Βουλγαρία – «Κόβεται» όποιος θέλει να πάει διακοπές με τη γυναίκα του!

Υπογραφή 5ετούς συμβολαίου με τους αθλητές -αθλήτριες των Εθνικών ομάδων της Βουλγαρίας σχεδιάζει να υπογράψει η Βουλγαρική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, με...