ΔΙΕΘΝΗ

Δύναμη ψυχής και στο φιλέ από τον γκολκίπερ της Τσαπεκοένσε

Δύναμη ψυχής και στο φιλέ από τον γκολκίπερ της Τσαπεκοένσε

Ο πρώην γκολκίπερ της Τσαπεκοένσε και ένας από τους έξι επιζώντες του τραγικού αεροπορικού δυστυχήματος πριν από σχεδόν τρεις μήνες στην Κολομβία, Τζάκσον Φόλμαν επισκέφτηκε τις νεόκτιστες Παραολυμπιακές εγκαταστάσεις στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας και ήρθε σε επαφή με το βόλεϊ καθιστών.

Ο 24χρονος Φόλμαν, που λόγω του ατυχήματος υποχρεώθηκε σε ακρωτηριασμό του δεξιού του ποδιού (κάτω από το γόνατο) ενώ η κίνηση στο αριστερό του πόδι είναι περιορισμένη, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις από τον αντιπρόεδρο της Παραολυμπιακής επιτροπής, Μιζαέλ Κονράντο ενώ είχε την ευκαιρία να εξασκηθεί στο βόλεϊ καθιστών μαζί με τον Ρενάτο Λέιτε, που συμμετείχε στο Ρίο 2016. Παράλληλα, παρακολούθησε την προπόνηση των εθνικών ομάδων στίβου και κολύμβησης της Βραζιλίας.

«Ήταν μια εξαιρετική στιγμή για μένα. Τις σημερινές εικόνες θα τις κουβαλάω σε όλη μου τη ζωή.Ήρθα σε επαφή με ανθρώπους από διαφορετικά αθλήματα και ήταν καταπληκτικά. Ο περιορισμός είναι κάτι που υπάρχει μόνο στο μυαλό των ανθρώπων. Ένιωσα πιο γεμάτος και απέκτησα περισσότερη ενέργεια που θα με βοηθήσει στην αποκατάσταση. Ήταν μια αξέχαστη μέρα», είπε ο Φόλμαν.

Από την άλλη, ο αντιπρόεδρος της Παραολυμπιακής επιτροπής ανέφερε: «Είναι τιμή να φιλοξενούμε τον Φόλμαν εδώ. Έχει αυτή τη νοοτροπία και είναι ένα άτομο που δείχνει ανθεκτικότητα. Σίγουρα είναι ιδαίτερος. Η Παραολυμπιακή Επιτροπή της Βραζιλίας είναι αποκλειστικά στη διάθεσή του και πιστεύουμε ότι, λόγω των φυσικών δυνατοτήτων του και της αθλητικής ιστορίας του ότι μπορεί να γίνει μέλος της Παραολυμπιακής ομάδας».

Photo: Ivo Felipe/CPB