ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

«Δύο στα δύο» για την παρέα της Πότοκαρ

«Δύο στα δύο» για την παρέα της Πότοκαρ

Με κορυφαία την Πότοκαρ του Πανναξιακού και χωρίς τη Ζντοβτς του Α.Ο. Θήρας η προσεχής αντίπαλος της Εθνικής μας στην Τσεχία κέρδισε δύο φορές σε ισάριθμα εκτός έδρας φιλικά προετοιμασίας τη Σλοβακία.

Η Σλοβενία, που μαζί με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα την οικοδέσποινα Τσεχία και τη Λευκορωσία θα διεκδικήσουν απο 16-18/9 στον F’ προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Μπρνο το πολύτιμο “εισιτήριο” για τον 3ο γύρο της διοργάνωσης, επικράτησε με 3-0 (25-22, 27-25, 25-10) και 3-1 (25-20, 25-23, 13-25, 25-21) στα δύο φιλικά των ομάδων στο Πόπραντ της Σλοβακίας.

slovenia_potokar-2

Με τις φιλοξενούμενες, που αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα τραυματισμών και ασθενειών δεν χρησιμοποιήθηκε σε κανένα από τα δύο τεστ η διεθνής άσος της Σαντορίνης, Άνια Ζντοβτς, ενώ η διεθνής της Νάξου, Μόνικα Πότοκαρ και στα δύο ματς  ήταν από τις κορυφαίες της ομάδας του ομοσπονδιακού τεχνικού Μπρούνο Νάιντιτς. Ωστόσο τόσο η Πότοκαρ, όσο και η Ζντοβτς βρίσκονται κανονικά στην λίστα των διεθνών που θα αγωνιστούν στα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

slovenia_zdovc

Αντίστοιχα σε τρία φιλικά προετοιμασίας της Τσεχίας κόντρα στην Πολωνία η διοργανώτρια ομάδα του ομίλου, που στην αυριανή πρεμιέρα της 16ης Σεπτεμβρίου θα αντιμετωπίσει την Ελλάδα και για πολλούς θεωρείται μαζί με τη Λευκορωσία φαβορί για πρόκριση, είχε απολογισμό μία νίκη, μία ήττα και μία ισοπαλία!