Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Δύσκολες αποστολές για… γηπεδούχους

Δύσκολες αποστολές για… γηπεδούχους

Σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη επικεντρώνεται το ενδιαφέρον κατά την 19η αγωνιστική με τους Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ υποδέχονται Παμβοχαϊκό, Φοίνικα Σύρου, Εθνικό Αλεξανδρούπολης και Κηφισιά αντίστοιχα…

Δύσκολες αποστολές έχουν οι γηπεδούχοι κατά την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος καθώς οι αναμετρήσεις του Σαββάτου κρύβουν αρκετές εκπλήξεις. Μια αγωνιστική που ξεκινά μεσημέρι από τον Πειραιά όπου οι «ερυθρόλευκοι» φιλοξενούν τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και ολοκληρώνεται το βράδυ στο Μετς με την Ένωση να υποδέχεται τους «Πειρατές» της Σύρου…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Επιστροφή στην ελληνική πραγματικότητα πλέον για τον Ολυμπιακό που μετά τον αποκλεισμό του από την Τρεντίνο στο Κύπελλο Συνομοσπονδίας στρέφει το ενδιαφέρον του στην Volleyleague.

Οι «ερυθρόλευκοι» του Φερνάντο Μουνιόθ έχουν τον τίτλο του φαβορί, ωστόσο θα πρέπει να το αποδείξουν και εντός γηπέδου αφού εκτός από τους Θρακιώτες έχουν να αντιμετωπίσουν και την κούραση από το ταξίδι στην Ιταλία μεσοβδόμαδα.

Ο Ισπανός τεχνικός έχει όλους τους παίκτες του ετοιμοπόλεμους, με τον Νίκο Σμαραγδή να υπογραμμίζει  «Όλοι μας η προσοχή στρέφεται πλέον στο πρωτάθλημα, μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών μας στην Ευρώπη. Θέλουμε στις εναπομείνασες τρεις αγωνιστικές να πετύχουμε τρεις νίκες και να καταλάβουμε την πρώτη θέση ξεκινώντας από το παιχνίδι με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης».

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης όσο δύσκολο έργο και αν έχει στον Πειραιά, θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην προσπάθειά του για παραμονή. Οι «κυανόλευκοι» κατεβαίνουν στην Αθήνα έχοντας όμως το μυαλό τους στο επόμενο παιχνίδι –τελικό κόντρα στην ΑΕΚ. Κάτι που παραδέχθηκε και ο Σάκης Μουστακίδης δηλώνοντας «Ξέρουμε πως το έργο μας είναι δύσκολο. Κατεβαίνουμε στο Ρέντη για να κάνουμε καλή εμφάνιση αλλά κακά τα ψέμματα το μυαλό μας είναι στον αγώνα με την ΑΕΚ που θα είναι κρίσιμο για την είσοδο μας στην 8αδα».

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  – ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ

Ντέρμπι 4άδας θα φιλοξενηθεί στην Κυψέλη με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Παμβοχαϊκό. Η νίκη είναι κοινό ζητούμενο και για τις δύο ομάδες με τους «πράσινους» να έρχονται από το ρεπό της προηγούμενης εβδομάδας και τους «κυανοκίτρινους» από τη νίκη τους επί της ΑΕΚ.

Ένα σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες που έχουν ανοικτούς λογαριασμούς από το παιχνίδι του πρώτου γύρου και το αποτέλεσμα του θα καθορίσει κατά ένα μεγάλο ποσοστό ποιος θα είναι στην 4άδα.

Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα και έχοντας όλους τους παίκτες του σε καλή κατάσταση αισιοδοξεί για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Ο Αλέξανδρος Ράπτης έχοντας συμμετάσχει στα προημιτελικά του Πανελληνίου Εφήβων λίγες ώρες πριν, αναφερόμενος στον αγώνα του Σαββάτου δήλωσε «Ήταν σημαντικό για μας να πάρουμε την πρόκριση στα τελικά του πανελληνίου εφήβων αλλά πλέον στρέφουμε το ενδιαφέρον μας στον αγώνα με τον Παμβοχαϊκό. Δεν υπάρχει κούραση αλλά μόνο θέληση για να βγάλουμε καλή εικόνα και να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε βάλει με την διοίκηση και τον προπονητή μας. Θέλουμε να κρατήσουμε την 3η θέση και θα κάνουμε το παν για να το πετύχουμε».

Με αισιοδοξία και καλή ψυχολογία έρχεται στην Αθήνα ο Παμβοχαϊκός. Η ομάδα του Βραχατίου μετά τις νίκες της επί ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ευελπιστεί πως θα είναι τουλάχιστον ανταγωνιστική κόντρα στον Παναθηναϊκό και θα επιστρέψει στην βάση της με βαθμολογικό όφελος.

Ο Γκλάντσοουν σχολιάζοντας την αναμέτρηση της Κυψέλης τόνισε «Η ομάδα μας έχει βελτιωθεί πολύ και θέλουμε να συνεχίσουμε τις νίκες μας και εκτός έδρας. Ο Παναθηναϊκός έχει νεανική ομάδα και είχε παίξει καλά στην έδρα μας. Είμαστε έτοιμοι να τα δώσουμε όλα για να πάρουμε τη νίκη που θα παίξει ρόλο για ένα καλό πλασάρισμα στις πρώτες θέσεις».

ΠΑΟΚ – ΚΗΦΙΣΙΑ

Στην Πυλαία ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Κηφισιά έχοντας στόχο τη νίκη που θα τον κρατήσει στην 2η θέση και θα τον φέρει πιο κοντά στα play-off όπου επικεντρώνει ήδη τα πλάνα του.

Οι «ασπρόμαυροι» θέλουν να συνεχίσουν τις καλές τους εμφανίσεις με τον Σάκη Ψάρρα να τονίζει «Έχω ζητήσει από τους παίκτες μου να παίξουμε το 100% των δυνατοτήτων μας για πολλούς λόγους. Πρώτον γιατί θέλω να δείξουμε τον βαθμό ετοιμότητας, δεύτερον για να κλείσουμε την υπόθεση της 2ης θέσης, τρίτον γιατί η Κηφισιά είναι φορμαρισμένη και ο αγώνας θα είναι πολύ δύσκολος και τέταρτον διότι πρέπει να μπούμε με τις καλύτερες προϋποθέσεις στην τελική ευθεία για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό».

Η Κηφισιά έχοντας πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις στα τελευταία της παιχνίδια θέλει να παραμείνει στην 6άδα που βρίσκεται τώρα. Η αναμέτρηση της Πυλαίας μπορεί να είναι δύσκολη, όμως με άγνοια κινδύνου και καλή ψυχολογία οι «κυανόλευκοι» θα προσπαθήσουν να κάνουν την έκπληξη με τον Νίκο Ζαλμά να δηλώνει «Σιγά- σιγά μπαίνουμε στην τελική ευθεία της κανονικής περιόδου. Εχουμε τέσσερα ιδιαίτερα δύσκολα και απαιτητικά παιχνίδια, αρχής γεννωμένης από αυτό με τον ΠΑΟΚ. Παρά τις δυσκολίες και την δεδομένη απουσία του Κυριάκου Σπυριούνη ήταν μία καλή εβδομάδα για την Κηφισιά με καλές και δυνατές προπονήσεις.

Μένει αυτό να βγει και στο γήπεδο και να παρουσιάσουμε ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Το ρεπό της προηγούμενης εβδομάδας ήταν ευεργετικό για εμάς και προσδοκούμε μήπως κάνουμε μία ακόμα έκπληξη απέναντι σε μία ισχυρή ομάδα. Σίγουρα το φαβορί του αγώνα είναι ο ΠΑΟΚ και για να κάνουμε την υπέρβαση θα χρειαστεί να έχουμε σταθερά καλή απόδοση και ταυτόχρονα οι γηπεδούχοι να παρουσιάσουνε αδυναμίες σε κάποιους τομείς».

ΑΕΚ – ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ

Ντέρμπι αναμένεται και στο κλειστό του Μετς, με την Ένωση να θέλει τους βαθμούς απέναντι στον Φοίνικα Σύρου που επίσης ψάχνει το τρίποντο για να κρατηθεί στην 4άδα της Volleyleague.

H ΑΕΚ προέρχεται από ήττα στο Βραχάτι και φιλοδοξεί απέναντι στους «Πειρατές» να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα. Ο Άκης Φλαούνας υπολογίζει όλους τους παίκτες του εκτός του Γιώργου Τζιουμάκα ο οποίος συνεχίζει την αποθεραπεία στο πόδι του.

Ο τεχνικός της Ένωσης τόνισε για τον αγώνα «Μετά την καλή εμφάνιση στο Βραχάτι που πήραμε έναν πολύτιμο βαθμό και ίσως να δικαιούμασταν και κάτι περισσότερο, η ομάδα ετοιμάζεται για ακόμα ένα δύσκολο ματς. Ο Φοίνικας προέρχεται από το 3-2 επί του Ολυμπιακού, είναι σε καλή κατάσταση με καλή ψυχολογία. Οι δύο αγώνες με Φοίνικα και Εθνικό μας ενδιαφέρουν πολύ και θα παλέψουμε για την απόλυτη συγκομιδή πόντων».

Η νίκη επί του Ολυμπιακού εκτόξευσε την ψυχολογία όλων στα ύψη και τον Φοίνικα Σύρου στην βαθμολογία. Ο Ράτκο Παβλίσεβιτς προσπάθησε να προσγειώσει τους παίκτες του εν όψει ΑΕΚ ζήτησε από όλους την ίδια σοβαρότητα με την ΑΕΚ, αλλά και με τον Παναθηναϊκό μετά.

Ο Σέρβος τεχνικός των «Πειρατών» δήλωσε χαρακτηριστικά «Η νίκη επί του Ολυμπιακού ανήκει στο παρελθόν. Δεν πρέπει να σταθούμε άλλο εκεί και να κοιτάξουμε μπροστά. Για να έχουμε συνέχεια και για να καλύψουμε τους βαθμούς που χάσαμε με αρκετά τάι μπρέικ εφέτος πρέπει να έχουμε καλές εμφανίσεις με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό την Τετάρτη στην έδρα μας. Η ομάδα αποδίδει πάντα αλλά έχει και νέους παίκτες που κάνουμε ορισμένα λάθη. Αν τα εξαλείψουμε και αυτά θα κάνουμε την διαφορά».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 19ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ VOLLEYLEAGUE

Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

14.30: Ολυμπιακός – Εθνικός Αλεξανδρούπολης

17.00: Παναθηναϊκός – Παμβοχαϊκός (ΕRT Play)

17.00: ΠΑΟΚ – Κηφισιά

20.30: ΑΕΚ – Φοίνικας Σύρου

Ρεπό ο ΑΕ Κομοτηνής – Ηρακλής