ΔΙΕΘΝΗ

Δώστε το Όσκαρ ατυχίας στον πρώην συμπαίκτη του Πρωτοψάλτη… τώρα (fot)!

Δώστε το Όσκαρ ατυχίας στον πρώην συμπαίκτη του Πρωτοψάλτη… τώρα (fot)!

Μία απίστευτη ιστορία ατυχίας διαδραματίζεται τις τελευταίες ημέρες στην Ν. Κορέα με πρωταγωνιστή τον διεθνή Πολωνό διαγώνιο της Ansan OK Savings Bank, Μικαλ Φιλιπ, με τον πρώην συμπαίκτη του Θανάση Πρωτοψάλτη στη Ράντμ, να θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για το πρώτο βραβείο των φετινών Όσκαρ ατυχίας.

Ο 25χρονος άσος (1.97μ), μετά την πρόσφατη επιλογή του στα Draft της κορεατικής V-League, έφτασε τον Ιούλιο στην έδρα της νέας του ομάδας. Αφού έμεινε για δύο εβδομάδες σε κατ’ οίκον «καραντίνα», λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ξεκίνησε κανονικά την προπόνηση, ενώ αγωνίστηκε και σε δύο φιλικά παιχνίδια της ομάδας του.
Μετά από αυτά τα φιλικά, ο σύλλογος έστειλε τον Πολωνό για μαγνητική τομογραφία, τα αποτελέσματα της οποίας έδειξαν ίχνη από έναν παλιό τραυματισμό που είχε στο γόνατο το 2013, όταν έπαιζε στη Ρεζόβ.

KOVO LEAGUE_FILIP

Οι Κορεάτες γιατροί , εκτίμησαν πως κάτι τέτοιο δεν θα του επιτρέψει να βγάλει ολόκληρη την απαιτητική και ανταγωνιστική σεζόν του πρωταθλήματος , κάτι που έκαναν γνωστό και στη διοίκηση της Rush & Cash, η οποία διέκοψε τη συνεργασία της με τον παίκτη, που από την πλευρά του πήγε το θέμα στα δικαστήρια, προκειμένου να αποζημιωθεί οικονομικά  για το αστρονομικό συμβόλαιο που είχε υπογράψει.

Το περίεργο είναι πως μετά τον τραυματισμό του ο Πολωνός άσος, αγωνίστηκε για τα επόμενα 7 χρόνια στην ανταγωνιστική Πολωνική Λίγκα με AZS Politechnika Warszawska, τη σεζόν 2019-2020 με Πρωτοψάλτη στην Cerrad Czarni Radom και μετέπειτα στην BKS Visła Bydgoszcz, ενώ το 2015 με την Εθνική ομάδα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην European League.

draft_kovo-league-2

«Για μένα η ιστορία είναι παράξενη γιατί ο Μίκαλ έχει ανακάμψει από αυτόν τον τραυματισμό και δεν έχει χάσει κανένα αγώνα. Ο προπονητής προσπάθησε να τον κρατήσει στην ομάδα, αλλά η διοίκηση του συλλόγου άκουσε τους γιατρούς και είπε ότι ο κίνδυνος είναι πολύ υψηλός », τόνισε ο μάνατζερ του παίκτη και ιδιοκτήτης της JM Marketing Group, Jakub Malke στην ιστοσελίδα του World of Volley.