ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Δρίκος : «Μπράβο σε όλα τα παιδιά»

Δρίκος : «Μπράβο σε όλα τα παιδιά»

Ικανοποιημένος από την εμφάνιση και αντίδραση των παικτών του, αλλά και την αγωνιστική παρουσία του Γιώργου Τζιουμάκα δήλωσε στην συνέντευξη τύπου ο Σωτήρης Δρίκος…

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Σωτήρης Δρίκος τόνισε: «Προσπαθήσαμε να αποφύγουμε μεν τα λάθη, αλλά παίζαμε πολύ safe και δεν παίζαμε καθόλου με τον αντίπαλο. Είχαμε χαμηλή αποτελεσματικότητα στην επίθεση. Προσπαθήσαμε να τα διορθώσουμε στο δεύτερο σετ, βελτιωθήκαμε πάνω στο φιλέ, στο μπλοκ αλλά ταυτόχρονα πήραμε κάποια ρίσκα στο σερβίς που δεν έπρεπε να τα πάρουμε νομίζω και είχαμε πολλές απώλειες στο σερβίς.

Βέβαια όταν αλλάξει η ομάδα, και αλλάζει τόσο πολύ είναι λογικό να δυσκολευτεί να βρει ρυθμό. Νομίζω εκεί ισορροπήσαμε επί ξηρού ακμής στο δεύτερο σετ. Μετά το παιχνίδι κύλησε πιο φυσιολογικά για εμάς και στο τρίτο και στο τέταρτο σετ, δείξαμε και ένα μέρος των αγωνιστικών δυνατοτήτων που έχουμε. Μπράβο σε όλα τα παιδιά γιατί η ομάδα έχει δεκατέσσερις αθλητές, όλοι έχουν παλέψει για να είναι εδώ πέρα, όλους τους έχει ανάγκη, και όλοι προσπαθούν κάθε μέρα και όλοι θέλουν κάτι να δώσουνε στα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας.

Για το τακτικό κομμάτι να πούμε ότι ήμασταν σίγουρα καλύτεροι στα τρία από τα τέσσερα σετ του παιχνιδιού από τη Μολδαβία στην επίθεση και αυτό είναι σημαντικό και αν εξαιρέσουμε τα πολλά λάθη στο σερβίς που ο αριθμός είναι δυσθεώρητος στα άλλα σετ περιορίσαμε τα λάθη στο σερβίς. Η Μολδαβία ήταν μια ανταγωνιστική ομάδα, δεν υπάρχει «κακή» Εθνική. Το τουρνουά συνεχίζεται άλλο παιχνίδι, άλλη μέρα, άλλα χαρακτηριστικά. Θα προσπαθήσουμε να προσαρμοστούμε».

Κάθε παιχνίδι διαφορετικό

Για το ανακάτεμα της τράπουλας στο σημερινό ματς, ο έμπειρος κόουτς τόνισε: «Κατά την άποψή μου δεν θα χαν να δώσουν κάτι παραπάνω από αυτό που δώσανε οι σημερινές αλλαγές γιατί κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Άλλος ο χθεσινός αντίπαλος άλλος ο σημερινός και σήμερα το μεγαλύτερο μέρος των αλλαγών έγινε για να φρεσκαριστεί η ομάδα από πλευράς ενέργειας, δηλαδή στην αρχή παίζαμε χωρίς «γκάζι» χωρίς ενέργεια».

Άρπαξε την ευκαιρία ο Τζιουμάκας

Για την παρουσία του Τζιουμάκα, που ήρθε από τον πάγκο και έδωσε τη νίκη στην Ελλάδα ο Σωτήρης Δρίκος τόνισε  «Ναι, ήταν καλός σήμερα. Οι δυνατότητες του Γιώργου είναι γνωστές, δεν νομίζω ότι είναι κάτι καινούριο. Σίγουρα υπάρχει μια δυσκολία σε μια ομάδα που έχει δυο διαγώνιους υψηλού επιπέδου να μοιράζεται ο χρόνος και στην προπόνηση και στα παιχνίδι. Ήταν ευκαιρία σήμερα, την άρπαξε, ήταν πολύ καλός ο Γιώργος. Η ομάδα –το ξέρουμε όλοι- έχει έναν αθλητή τον Τζούριτς, ο οποίος είναι πολύ υψηλών προδιαγραφών και είμαι βέβαιος ότι την ώρα που θα χρειαστεί να ξεκολλήσει το κάρο από τη λάσπη θα το κάνει».