CEV CUP

Έχασε την πρώτη μάχη η Allianz MTV του Αθανασόπουλου

Έχασε την πρώτη μάχη η Allianz MTV του Αθανασόπουλου

Μία ανάσα από τη νίκη έφτασε στον α’ ημιτελικό του CEV Cup Γυναικών η γερμανική ομάδα του Έλληνα τεχνικού, Στουτγκάρδη, αλλά παρά την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλε στην έδρα της, “λύγισε” τελικά με 3-2 (25-15, 22-25, 25-21, 11-25, 15-8) σετ από την Μινχάνσκα του Μινσκ.

Παρουσία περίπου 1200 οπαδών της στο SCARRena η ομάδα του Γιάννη Αθανασόπουλου βρέθηκαν δις πίσω στο σκορ από τις Λευκορωσίδες, αλλά κατάφεραν να ισοαφαρίσουν ισάριθμες φορές.

Στο τάι μπρέικ όμως οι φιλοξενούμενες με όπλο τους το μπλοκ και την επίθεση κατάφεραν από την αρχή να πάρουν μία σημαντική διαφορά με 10-3, 12-5 και να φτάσουν τελικά στη νίκη, που τους δίνει ένα προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό, ενόψει του β’ ματς στη Λευκορωσία.

Τοπ σκόρερ του αγώνα με 19 πόντους η Βλάντικα των φιλοξενούμενων, ενώ έναν λιγότερο είχε η Ολλανδέζα διεθνής, Ντάαλντεροπ της Allianz MTV.

Άσχημη βραδιά όμως είχε και η έτερη ομάδα της Γερμανίας, Σβέριν, που στον άλλο ημιτελικό ηττήθηκε εντός έδρας με 3-0 (25-18, 25-19, 25-20) από την τουρκική Εξατσίμπασι, με δεύτερο τον Έλληνα διαιτητή Δεληκωστίδη.

Τοπ σκόρερ με 23 πόντους του αγώνα ήταν η Σέρβα άσος της τουρκικής ομάδας, Μπόσκοβιτς, ενώ 13 πόντους είχε η Λίπμαν των Γερμανίδων.