ΔΙΕΘΝΗ

«Αιχμή του δόρατος» της Καστελάνα ο Τζιουμάκας

«Αιχμή του δόρατος» της Καστελάνα ο Τζιουμάκας

Η νεοφώτιστη ομάδα New Mater Volley θα είναι ο επόμενος σταθμός της καριέρας του διεθνούς μας διαγώνιου στην Ιταλία, καθώς με την επίσημη ανακοίνωση του παίκτη επιβεβαιώθηκε ένα ακόμη δημοσίευμα του Volleyplanet.

To ταξίδι λοιπόν του 22χρονου (2.04μ) πρώην άσου του Ηρακλή στα ιταλικά γήπεδα συνεχίζεται, καθώς μετά τις θητείες του σε Κούνεο, Περούτζια και Πιατσέντζα πλέον στην Καστελάνα Γκρότε, ο Γιώργος Τζιουμάκας βρίσκεται αντιμέτωπος με μία ακόμη πρόκληση και όπως δήλωσε στο Volleyplanet δύσκολα μπορεί να κρύψει τον ενθουσιασμό του.

“Είμαι πολύ χαρούμενος για τη μεταγραφή μου, ανυπομονώ να μεταβώ στην πόλη της νέας μου ομάδας, να γνωρίσω τον προπονητή και τους συμπαίκτες μου και να αρχίσει η νέα σεζόν. Πιστεύω ότι θα είναι η καλύτερη από όσες έχω περάσει τα προηγούμενα χρόνια στην Ιταλία, κάτι που με ικανοποιεί πάρα πολύ και φυσικά είμαι έτοιμος να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να βοηθήσω την ομάδα μου και να κάνω μία πολύ καλή αγωνιστική χρονιά”, υποστήριξε ο Τζιουμάκας, που μαζί με τον Ρομπέτρο Καζανίγκα, που ανανέωσε με το σύλλογο, θα αποτελέσουν τις “επιθετικές αιχμές” της ομάδας.

Tzioumakas

Στο πρόσωπο μάλιστα του δεύτερου Έλληνα αθλητή στην ιστορία της ομάδας, έπειτα από την παρουσία του νυν πασαδόρου του Ολυμπιακού, Κώστα Στιβαχτή στην Κατσελάνα Γκρότε τη σεζόν 2012/2013, η διοίκηση αλλά και το τεχνικό επιτελείο βλέπει έναν παίκτη που ταιριάζει απόλυτα στο φετινό πλάνο της New Mater Volley. Νεαρός, άρτια τεχνικά καταρτισμένος, μεγάλα σωματικά χαρίσματα και με διάθεση να διακριθεί στην Ιταλία, όπως επισημαίνει και ο προπονητής της ομάδας, Πίνο Λορίτσιο.

“Ο  Γιώργος (σ.σ Τζιουμάκας) έχει μεγάλες δυνατότητες! Είναι νέος, έχει δίψα για διάκριση και νομίζω πως ήρθε η ώρα να κάνει το ντεμπούτο του ως βασικός  στην Superlega. Αν ακολουθήσει το δρόμο μας, είναι σίγουρο πως θα πάει πολύ καλά”.

Αξίζει να σημειωθεί πως συμπαίκτης του, μεταξύ άλλων, στην Καστελάνα θα είναι και ο γνώριμος στο ελληνικό κοινό από την παλιότερη θητεία του σε ΜΕΝΤ και Φοίνικα Σύρου,  34χρονος Ιταλός πασαδόρος, Ματέο Πάρις.