Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Εφραιμίδης : «Μπορούσαμε το κάτι παραπάνω»

Εφραιμίδης : «Μπορούσαμε το κάτι παραπάνω»

Η χρονιά για τον Φοίνικα Σύρου ολοκληρώθηκε στην Κυψέλη με την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ταϊ-μπρεϊκ να αφήνει τους «Πειρατές» στην 6η θέση και στον Δημήτρη Εφραιμίδη μια γλυκόπικρη γεύση κατά τον απολογισμό της χρονιάς για την ομάδα των Κυκλάδων…

Οι φετινές αγωνιστικές υποχρεώσεις του Φοίνικα Σύρου ολοκληρώθηκαν στην Κυψέλη με τους Συριανούς να χάνουν από τον Παναθηναϊκό καταλαμβάνοντας την 6η θέση.

Μια θέση που αφήνει «περίεργα» συναισθήματα στους «Πειρατές» που φέτος «έπιασαν» νωρίς «λιμάνι» αδικώντας ίσως και τους εαυτούς τους.

Ο Δημήτρης Εφραιμίδης λίγο μετά το τέλος των υποχρεώσεων της ομάδας μίλησε στο Volleyplanet για τον αγώνα με τους «πράσινους», έκανε τον απολογισμό της χρονιάς για τους «κυανέρυθρους», μίλησε για τις ήττες που κόστισαν το κάτι καλύτερο φέτος,  αλλά και την προσωπική του παρουσία στην ομάδα του Σύρου…

Ο 27χρονος ακραίος του Φοίνικας αναφερόμενος στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό δήλωσε «Μας μένει μια μεγάλη πίκρα γιατί φθάσαμε τόσο κοντά στην πρόκριση, αφού σε ένα ταϊ-μπρεϊκ και στους 15 πόντους όλα είναι πιθανά. Μας μένει η πίκρα ότι δεν καταφέραμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Σίγουρα αναγνωρίζουμε πως ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη ομάδα και προχωρά, όμως ίσως να μπορούσαμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω και να περνούσαμε στα ημιτελικά. Δεν μας βγήκε στο ταϊ-μπρεικ δεν μπορέσαμε να αντιδράσουμε αφού ο Παναθηναϊκός είχε τον κόσμο στο πλευρό του και καλή ψυχολογία».

Για τον απολογισμό της χρονιάς : «Ο φετινός απολογισμός μας αφήνει γλυκόπικρη γεύση. Σίγουρα μπορούσαμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Ίσως δεν ξεκινήσαμε καλά την χρονιά αφού κάναμε κάποια αποτελέσματα που μας στείλανε σε αυτή τη θέση έτσι ώστε να παίξουμε με τον Παναθηναϊκό. Ίσως να μπορούσαμε να κάνουμε μια καλύτερη πορεία και να έχουμε καλύτερο match up που θα μπορούσαμε να μπούμε 4άδα. Αλλά και εδώ που φθάσαμε με τον Παναθηναϊκό δείξαμε πως ήμαστε μεγάλη ομάδα κοντράροντας στα ίσα τους «πράσινους».

Εμείς ήμασταν μέσα στους στόχους μας, μπορούσαμε το βήμα παραπάνω αλλά δεν μας μένει η αποτυχία. Σίγουρα για την Σύρου ήταν μια αρκετά καλή χρονιά.

Εμείς αυτό που κρατάμε είναι ότι μπορεί να κάναμε κάποιες ήττες από θεωρητικά και σε εισαγωγικά «υποδεέστερες» ομάδες, αλλά τις μεγάλες ομάδες τις παίξαμε στα ίσα. Παίξαμε με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό στα ίσα, την Κηφισιά την κερδίσαμε. Είχαμε καλή ομάδα και το δείξαμε στα δύσκολα και κομβικά ματς. Μας μένει όμως η πίκρα πως μπορούσαμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω».

Για τις ήττες από μικρότερες ομάδες και το αν κόστισαν τη φετινή χρονιά : «Πιστεύω πως αδικήσαμε τους εαυτούς μας στα θεωρητικά εύκολα παιχνίδια αφού μπορούσαμε να κάνουμε νίκες και να τερματίζαμε στην 4άδα και με πλεονέκτημα έδρας θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερη πορεία στα play-off. Δεν τα καταφέραμε αδικώντας τους εαυτούς μας. Χάσαμε από ασθενέστερες ομάδες, νικήσαμε τους θεωρητικά δυσκολότερους και φθάσαμε εδώ που φθάσαμε. Ίσως με μια καλύτερη κανονική διάρκεια πρωταθλήματος μπαίναμε στην 4άδα και συνεχίζαμε στα play-off. Αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε τώρα κάτι, αυτό ανήκει στο παρελθόν».

Για το ότι οι απαιτήσεις του κόσμου μετά την περσινή χρονιά είχαν ανέβει : «Σίγουρα ο κόσμος καλά είχε υψηλές προσδοκίες. Και εμείς είχαμε υψηλές προσδοκίες για την ομάδα και τον εαυτό μας. Πέρσι η ομάδα ήταν διαφορετική έχοντας έναν βασικό κορμό που ήταν δεμένος, αλλά και φέτος η ομάδα ήταν αρκετά καλή. Στις λεπτομέρειες θα μπορούσαμε να κάνουμε μια αντάξια χρονιά με την περσινή αλλά δεν τα καταφέραμε».

Για τον προσωπικό απολογισμός της χρονιάς :«Προσωπικός απολογισμός… Πιστεύω έκανα μια αρκετά καλή χρονιά για εμένα και τα δεδομένα μου. Θα μπορούσα να πάω και καλύτερα, αλλά και χειρότερα. Πάντα κοιτάω το επόμενο βήμα. Πέρασα μια φανταστική χρονιά στην Σύρο, ο κόσμος αγκάλιασε την ομάδα, η διοίκηση στήριξε την ομάδα και όλοι μας με τον προπονητή ήμασταν δεμένοι και το βγάλαμε αυτό στα κρίσιμα ματς. Είμαι ευχαριστημένος και αν όλα πάνε καλά να μείνω και την επόμενη σεζόν».