ΔΙΕΘΝΗ

«Έγραψαν ιστορία» οι Σλοβένοι

«Έγραψαν ιστορία» οι Σλοβένοι

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Σλοβενία κατέκτησε χθες επι πολωνικού εδάφους το χρυσό μετάλλιο στο European League και σφράγισε τη συμμετοχή της στο World League.

Ό,τι λοιπόν δεν κατάφερε πέρυσι ο “δικός” τους 37χρονος τεχνικός, Λούκα Σλάμπε, που έφτασε τη Σλοβενία μέχρι την 3η θέση της περσινής διοργάνωσης, το πέτυχε φέτος  ένας Ιταλός προπονητής.  Στο χθεσινό λοιπόν τελικό του φάιναλ φορ της διοργάνωσης στο πολωνικό Βάλμπριζ η ομάδα του θρυλικού , Αντρέα Τζιάνι επικράτησε με 3-0 (25-21, 25-20, 25-17) των Σκοπίων και έφτασε εύκολα στο θρίαμβο εξασφαλίζοντας παράλληλα το παρθενικό της εισιτήριο για το World League της προσεχούς περιόδου.

giani_slovenia

Αυτή ήταν η πρώτη διεθνής επιτυχία του 45χρονου Ναπολιτάνου θρύλου των “ατζούρι”, ως προπονητή, που μετά από τις αναρίθμητες διακρίσεις του στο φιλέ, φαίνεται πως ανοίγει… λογαριασμό πλέον και στους πάγκους.

giani_andrea_slovenia

Για τους γνώριμους στο ελληνικό κοινό Σλοβένους, πουθ πρόσφατα με δύο νίκες απέκλεισαν τους διεθνείς του Σωτήρη Δρίκου από τους «4», ο πρώην ακραίος του Ολυμπιακού και συμπαίκτης φέτος του Τζούριτς στην Τρεντίνο, Τίνε Ουρνάουτ σημείωσε 12 πόντους, όσους πέτυχε και ο πρώην άσος του Ηρακλή, Γκασπαρίνι. Τοπ σκόρερ του αγώνα ήταν με 13 πόντους ο Σκοπιανός Γιόβιτσα Σιμόφσκι.

«Χάλκινοι» οι Πολωνοί

Στον μικρό τελικό οι Πολωνοί, μπροστά σε 1200 ενθουσιώδεις φίλους τους κέρδισαν με 3-0 (25-22, 25-23, 25-20) την Εσθονία και ανέβηκαν στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου. Τοπ σκόρερ του αγώνα με 16 πόντους ήταν ο Μπουχόφσκι των γηπεδούχων, ενώ για τους 4ους στην κατάταξη Εσθονούς του Ρουμάνου τεχνικού Κρετού, με 11 πόντους έκαστος σταμάτησαν οι Πούπαρτ, Κρεεκ.