ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

«Γράφουν ιστορία» οι Λούντβιγκ/Βάλκενχορστ

«Γράφουν ιστορία» οι Λούντβιγκ/Βάλκενχορστ

Το γερμανικό δίδυμο έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που εξασφάλισε την πρόκρισή της στην 4άδα του ολυμπιακού τουρνουά του Ρίο.

“Έπεσε διάνα” στις προβλέψεις της για την γερμανική ομάδα το “χρυσό κορίτσι” του ελληνικού μπιτς βόλεϊ, Βίκυ Αρβανίτη, η οποία σε ανάλυσή της για λογαριασμό του Volleyplanet εκτίμησε πως οι Λούντβιγκ/Βάλκενχορστ μπορούν να κάνουν το “θαύμα” στο Ρίο!

Μετά λοιπό τη νίκη τους με 2-0 (21-14, 21-14) στην Κοπακαμπάνα επί των Καναδών Πάβαν/Μπάνσλεϊ η κορυφαία ομάδα της Γερμανίας, Λάουρα Λούντβιγκ και Κίρα Βάλκενχορστ, έγραψαν ιστορία, καθώς έχουν την ευκαιρία να γίνουν οι μοναδικές αθλήτριες από την Ευρώπη που θα κρεμάσουν στο στήθος ένα ολυμπιακό μετάλλιο.

Όπως δύο συμπατριώτες τους, οι Ρέκερμαν/Μπρινκ έγραψαν τη δική τους “χρυσή” ιστορία στο θεσμό για την χώρα τους, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Λονδίνο 2012 κερδίζοντας με 2-1 σετ στον τελικό τους Βραζιλιάνους Άλισον Τσερούτι/Εμάνουελ Ρέγκο.

Στον ημιτελικό της 17ης Αυγούτσου οι Λούντβιγκ/Βάλκενχορστ θα αντιμετωπίσουν τις Βραζιλιάνες πρωταθλήτριες Λαρίσα/Ταλίτα (Βραζιλία), που σε ένα ματς θρίλερ αν και έχαναν με 1-0 από τις Χάιντριχ/Ζούμκερ, κέρδισαν στα… σημεία τα δύο επόμενα σετ και με 2-1 (21-23, 27-25, 25-13) πανηγύρισαν με τον κόσμο τους την ανατροπή-πρόκριση στην 4άδα.

Aξίζει να σημειωθεί πως οι καλύτερες θέσεις που έχουν καταλάβει ευρωπαϊκές ομάδες σε Ολυμπιακά τουρνουά ήταν η 5 θέση. Σίδνεϊ 2000 (5η Ιταλία), Αθήνα 2004 (5η Ιταλία, Γερμανία), Πεκίνο 2008 (5η Αυστρία), Λονδίνο 2012 (5η Αυστρία, Τσεχία, Ιταλία, Γερμανία), ενώ στο ολυμπιακό βάθρο μέχρι σήμερα έχουν ανέβει ομάδες μόνο από 4 χώρες: ΗΠΑ (3χρυσά-2ασημένια-1χάλκινο), Βραζιλία (1-3-2), Αυστραλία (1-0-1), Κίνα (0-1-1).