ΔΙΕΘΝΗ

«Έγραψε ιστορία» η Αργεντινή, «ασημένιος» ο Μελγκαρέχο (fotos)

«Έγραψε ιστορία» η Αργεντινή, «ασημένιος» ο Μελγκαρέχο (fotos)

Η Κούβα δεν κατάφερε να διατηρήσει τον τίτλο της κατόχου Παναμερικανικού Κυπέλλου Κάτω των 23 ετών, καθώς στον τελικό ηττήθηκε με 3-1 από την Αργεντινή, η οποία πανηγύρισε στο Γουαναχουάτο του Μεξικού την παρθενική κατάκτηση του τροπαίου στην ιστορία της, στην 3η διοργάνωση του θεσμού.

argentina

Παρά τις προσπάθειες του Κουβανού τοπ σκόρερ του τελικού με 21 πόντους Λόπες και τους 10 πόντους του διεθνούς άσου του Παναθηναϊκού, Οσνιέλ Μελγκαρέχο η μπιανκοσελέστε κατάφερε να φτάσει στον τίτλο κερδίζοντας με 3-1 (25-19, 21-25, 25-19, 25-20) σετ σε έναν τελικό που είχε συνολικά 61 λάθη από τις δύο ομάδες (32 Κούβα, 29 Αργεντινή). Για τους θροαμβευτές Αργεντίνους, τοπ σκόρερ με 20 πόντους ήταν ο Λάζο και ακολούθησε με 16 ο Γιόχανσεν.

cuba_u23

Σήμερα ήρθαμε για το πρώτο μας στόχο. Αυτός ήταν να προκριθούμε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Και ήδη το πετύχαμε! Το να κατυακτήσουμε και τον τίτλο είναι το κερασάκι στην τούρτα, μιας δύσυκολης και κοπιαστικής χρονιάς. Αυτή η ομάδα ήταν φιναλίστ στο τελευταίο ηλικιακά  παγκόσμιο πρωτάθλημα. Δεν είμαστε φυσικά σούπερ δύναμη, αλλά ο Ερμάν Γιόχανσεν εκμεταλλέυτηκε αυτό το είδος της δύναμης που χρειαζόμασταν” τόνισε κατενθουσιασμένος για τον ιστορικό τίτλο της Αργεντινής ο προπονητής της Καμίλο Σότο.

argentina-3

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Χιλή κερδίζοντας με 3-0 (25-20, 25-16, 25-23) σετ την Κολομβία

Οι τρεις πρώτες ομάδες εξασφάλισαν την συμμετοχή τους στα τελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Κάτω των 23 ετών που θα διεξαχθεί από 18 έως 26 Αύγουστου 2017 στο Κάιρο, της Αιγύπτου.