ΔΙΕΘΝΗ

«Έγραψε ιστορία» η Κύπρος της Ζακχαίου

«Έγραψε ιστορία» η Κύπρος της Ζακχαίου

Την πρώτη νίκη της ιστορίας της σε προκριματικά παγκοσμίου πρωταθλήματος πανηγύρισε στην Βαρσοβία η Εθνική Γυναικών της Κύπρου.

Η παρέα της διεθνούς άσου του Πανναξιακού, Κατερίνα Ζακχαίου, μιμούμενη την πρόσφατη ιστορική επιτυχία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος των ανδρών, στο τσεχικό Κάρλοι Βάρυ, όπου επικράτησε με 3-0 της Ιρλανδίας, έγραψε μία ακόμη “χρυσή σελίδα” στην Βίβλο του κυπριακού αθλητισμού.

Στο ματς της δεύτερης προκριματικής φάσης του Β’ ομίλου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος τα κορίτσια της Κύπρου, με την Ζακχαίου να “κατεβάζει ρολά” στο φιλέ με 4 μπλοκ και συνολικά 11 πόντους, κατάφερε με 14 ακόμη πόντους της τοπ σκόρερ Ζεμπύλα και άλλους 10π της Χαραλάμπους να επικρατήσει με 3-0 (25-20, 26-24, 25-21) σετ της Ισλανδίας και να πανηγυρίσει την παρθενική της επιτυχία στη διοργάνωση.

“Ξεκινήσαμε πολύ καλά, παρ’ όλο που είχαμε άγχος, αλλά στο δεύτερο σετ αδικαιολόγητα αυτό το άγχος μας κυρίευσε και έφερε νευρικότητα και τα εύκολα λάθη”, είπε ο Ομοσπονδιακός προπονητής Πέτρος Πατσιάς μετά τον αγώνα. “Από εκεί και πέρα η ομάδα άρχισε να αντιδρά θετικά και παρ’ όλο που 40% παίξαμε βόλεϊ, το γυρίσαμε και το κερδίσαμε. Η αντίπαλός μας θα είναι ακριβώς ίδια στους ΑΜΚΕ, ενω εμείς ενισχυόμαστε, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτε διότι το βόλεϊ παίζεται με έξι παίκτες και όχι με μία”.

Κύπρος (Πέτρος Πατσιάς): Ιορδάνους, Ιωάννου, Ζεμπύλα, Κ. Ζακχαίου, Χαραλάμπους, Χατζηκωνστάντα. Λίμπερο: Δαυΐδ. Αλλαγές: Ι. Λεωνίδου, Μανίταρου.

Ισλανδία (Ντανιέλε Καπριόττι): Βίγκφουσντοττιρ, Σβάβαρσντοττιρ, Γκρέταρσντοττιρ, Έϊναρσντοττιρ, Σίγκουρνταρσντοττιρ, Γιόνσντοττιρ. Λίμπερο: Μπγιόρνσνοττιρ, Μπγιοργκολφσντοττιρ. Αλλαγές: Κάρλσντοττιρ, Χ. Έϊρικσντοττιρ, Γκούναρσντοττιρ, Ε. Έιρικσντοττιρ.

Η βαθμολογία του ομίλου (χωρίς τους βραδινούς αγώνες Σερβίας-Σλοβακίας και Πολωνίας-Τσεχίας)
1. Σερβία, 3 αγώνες, 3 νίκες, 9 βαθμοί, 9-0 σετ
2. Πολωνία, 3 αγώνας, 3 νίκες, 9 βαθμοί, 9-1 σετ
3. Τσεχία 3 αγώνες, 2 νίκες, 6 βαθμοί, 6-4 σετ
4. Σλοβακία, 3 αγώνες, 1 νίκη, 3 βαθμοί, 5-6 σετ
5. Κύπρος, 4 αγώνες, 1 νίκη, 3 βαθμοί, 3-9 σετ
6. Ισλανδία, 4 αγώνες, 0 νίκες, 0 βαθμοί, 0-12 σετ

Το πρόγραμμα της 5ης και τελευταίας αγωνιστικής 

Κυριακή 28 Μαΐου
16:30 Ισλανδία-Σλοβακία
19:00 Τσεχία-Κύπρος
21:30 Σερβία-Πολωνία