CHALLENGE CUP

Έγραψε ιστορία η Orpo με… σεφτέ Οικονόμου (fotos)

Έγραψε ιστορία η Orpo με… σεφτέ Οικονόμου (fotos)

Ο Έλληνας τεχνικός στο πρώτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι με την φινλανδική ομάδα οδήγησε στο β’ ματς των “32” του του Challenge Cup την παρέα της Βεργίδου για πρώτη φορά στις “16” της διοργάνωσης και με το εύκολο εντός έδρας 3-0 (25-17, 25-18, 25-19) επί της Καστριότι Φεριζάι από το Κόσοβο, πανηγύρισε την παρθενική του νίκη στον πάγκο της σκανδιναβικής ομάδας.

oikonomou_orpo 2

Στον αγώνα, που δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική, η ΟrPo παρουσία περίπου 400 φίλων της στο κλειστό του Οριβέσι η Όλγα Βεργίδου αγωνίστηκε με επιτυχία στα δύο πρώτα σετ, αφού στο γ’  ο Οικονόμου έδωσε χρόνο συμμετοχής και σε άλλες αθλήτριες.

“Είμαι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα” τόνισε στις δηλώσεις του ο Θεσσαλός τεχνικός, που στο πρώτο του κιόλας ευρωπaϊκό ματς με τη νέα του ομάδα, συνέδεσε το όνομά του με μια ιστορική στιγμή της OrPo. “Θα ήθελα να συγχαρώ τον αντίπαλο για ένα καλό παιχνίδι. Αυτό το ματς  ήταν καλό για μένα ως νέος προπονητής γιατί είχα την ευκαιρία να γνωρίσω καλύτερα κάποιες παίκτριες και έμεινα ευχαριστημένος με αυτό που είδα”.

oikonomou_orpo 3

Τοπ σκόρερ της αναμέτρησης ήταν με 17 πόντους η Βραζλιάνα Στέντλε της φινλανδικής ομάδας, ενώ για τις φιλοξενούμενες δεν υπήρξε παίκτρια με διψήφιο αριθμό πόντων.

Επόμενο εμπόδιο για την ομάδα του Απόστολου Οικονόμου θα είναι στη φάση των ’16” η τσέχικη Οστράβα, που απέκλεισε με 3-0 σετ την κροατική Όσιγιεκ.