ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα!

Έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα!

Λένε ότι η πρώτη φορά κάθε νέας εμπειρίας στη ζωή μας, μένει αξέχαστη. Μας “σημαδεύει” και αποτελεί ορόσημο για το μέλλον. Για αυτό και οι νεαρές αθλήτριες του Μαρκόπουλου Ηλιάνα Ιακωβίδου, Νάσια Φακοπουλίδου και Έλενα Καρακάση πανηγύρισαν έξαλλα στον προημιτελικό Κυπέλλου του “Π. Σαλπέας” την αγχώδη νίκη με 3-2 επί του Πορφύρα , που τις έστειλε στο παρθενικό φάιναλ φορ της καριέρας τους.

Τελευταία φορά που τη σεζόν 2008-2009 στο φάιναλ φορ της Σύρου το Μαρκόπουλο συμμετείχε σε φάιναλ φορ του θεσμού, τα τρία κορίτσια δεν μπορούσαν ούτε στα πιο… τρελά τους όνειρά να φανταστούν, ότι κάποια μέρα  θα διεκδικούσαν το βαρύτιμο τρόπαιο του ελληνικού βόλεϊ. Έστω κι αν χρειαστεί ακόμη να ποντάρουν στην τύχη της… πρωτάρας.

Ιακωβίδου: “Πρωτόγνωρη εμπειρία”

Η 22χρονη λίμπερο της ομάδας, Ηλιάνα Ιακωβίδου, σημερινή φοιτήτρια στο Χημικό Μηχανικό του Πολυτεχνείου, αγωνίζονταν τότε για πρώτη φορά στο ‘Α τοπικό με τα χρώματα της Ελπίδας Αμπελοκήπων και σίγουρα ένα φάιναλ φορ φαινόταν κάτι πολύ μακρινό. Για αυτό και δύσκολα έκρυβε τον ενθουσιασμό της στις δηλώσεις της στο Volleyplanet λίγα λεπτά μετά την ιστορική  πρόκριση στην 4άδα του Κυπέλλου.

«Είμαι πολύ χαρούμενη, όπως και τα υπόλοιπα κορίτσια που μετά από χρόνια το Μαρκόπουλο θα αγωνιστεί σε ένα φάιναλ φορ Κυπέλλου. Για μένα έχει ασφαλώς ιδιαίτερη σημασία, αφού θα είναι κάτι πρωτόγνωρο στην καριέρα μου, αν και έχω παίξει σε αντίστοιχες διοργανώσεις στις μικρότερες ηλικίες. Συγχαρητήρια στην ομάδα μου για αυτή την επιτυχία, καθώς σε τέτοια ματς δεν μετράει τόσο η απόδοση, αλλά το αποτέλεσμα».

porfyras_markopoylo

Φακοπουλίδου: “Μία όμορφη εβδομάδα”

Στη διοργάνωση της Ερμούπολης, όπου το Μαρκόπουλο είχε αποκλειστεί πριν από 8 χρόνια στα ημιτελικά με 3-2 από τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, η 19χρονη διεθνής ακραία, Νάσια Φακοπουλίδου, έπαιζε τότε στον Πιερικό Κατερίνης. Σήμερα η πρωτοετής φοιτήτρια της Ιατρικής, περιμένει με ανυπομονησία το ραντεβού της Γλυφάδας, ιδιαίτερα μετά τη δύσκολη βραδιά στο «Σαλπέας», όπου οι αντίπαλες σέρβερ την είχαν βάλει στο σημάδι!

«Το πρόβλημα δεν ήταν ότι με «σημάδευαν». Αυτό που με δυσκόλεψε περισσότερο, ήταν πως έμπαιναν μπροστά οι παίκτριες και δεν έβλεπα καν ποια σερβίρει!» τόνισε χαμογελαστή πλέον στο Volleyplanet η φρέσκο-εστεμμένη MVP της πρωταθλήτριας ομάδας Νεανίδων του Μαρκόπουλου, που μέσα σε διάστημα λίγων ημερών πήρε δύο μεγάλες χαρές.

«Σίγουρα ήταν μια όμορφη εβδομάδα για εμάς, αν εξαιρέσεις το Σαββατόβραδο της ήττας από την Ελπίδα…. Απομένει η κλήρωση για να μάθουμε τον αντίπαλό μας, αν και οι άλλες τρεις ομάδες που έχουν περάσει είναι πολύ δυνατές. Ασφαλώς ο Ολυμπιακός ξεχωρίζει, όμως ίσως να εμφανιστεί επηρεασμένος από τα πολλά παιχνίδια και τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις. Όπως και να’ χει σίγουρα θα ήθελα να τον αποφύγουμε, ώστε να έχουμε αυξημένες πιθανότητες για ένα καλό αποτέλεσμα»

Η ίδια πάντως, ασχέτως κλήρωσης, αναγνωρίζει ότι για να διεκδικήσει το Μαρκόπουλο με αξιώσεις την πρόκριση στον τελικό, για δεύτερη φορά στην ιστορία του, μετά τη σεζόν 2007-2008, όταν έχασε στα σημεία την κούπα στο κλειστό της Ιεράπετρας με 3-2 από τον Παναθηναϊκό, θα πρέπει όλα τα κορίτσια να παίξουν πολύ καλύτερα απ’ ότι με τον Πορφύρα, έστω και αν υπάρχουν κάποια… ελαφρυντικά για την δύσκολη επικράτηση.

«Αν θέλουμε να έχουμε ελπίδες για τον τελικό, με όποια ομάδα και να παίξουμε, θα πρέπει να ανεβάσουμε κατακόρυφα την απόδοσή μας, σε σχέση με το χθεσινό ματς. Σε καμία περίπτωση δεν υποτιμήσαμε την αντίπαλο μας, ωστόσο ήταν λίγο περασμένη η ώρα, για εμάς που έχουμε συνηθίσει να προπονούμαστε και να παίζουμε στις 18.00. Επίσης ήταν και λίγο περίεργο το γήπεδο, με τις γραμμές να είναι κάπως… στραβές. Το σημαντικότερο όμως νομίζω για την εικόνα μας, ήταν πως ερχόμασταν από δύο αρνητικά αποτελέσματα και είχαμε το άγχος του φαβορί ως ομάδα της Α1.

Η ατμόσφαιρα πάντως στο «Π. Σαλπεάς»  πραγματικά ήταν πολύ ζεστή. Ο κόσμος «αγκάλιασε» τον αγώνα, το γήπεδο ήταν κατάμεστο με όρθιους θεατές και παιδιά να πανηγυρίζουν… Παρά την δυναμική συμπαράσταση των φίλων του Πορφύρα δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό πρόβλημα στο παιχνίδι… Θεωρώ ότι ήταν μία πραγματική γιορτή!».

porfyras_markopoulo 2

Καρακάση: “Τεράστια εμπειρία το φάιναλ φορ Κυπέλλου”

Και αν οι δύο παραπάνω αθλήτριες τη χρονιά της τελευταίας παρουσίας του Μαρκόπουλου σε φάιναλ φορ Κυπέλλου, είχαν ήδη ξεκινήσει το βόλεϊ, το 8χρονο ball boy στο Γαλάτσι τότε, Έλενα Καρακάση, βασανίζονταν από ένα σοβαρό δίλημμα.

Να συνεχίσει το τάε κβον ντο ή να αρχίσει το βόλεϊ, το οποίο με μαμά πρώην πρωταθλήτρια και προπονήτρια, υπήρχε ήδη στο DNA της; Τελικά με τις παραινέσεις των δικών της η 16χρονη σήμερα διεθνής πασαδόρος επέλεξε το δρόμο του φιλέ. Μάλιστα    χρωστάει πολλά για ό,τι έχει πετύχει μέχρι σήμερα, στον πρώτο της προπονητή στο Γαλάτσι, κ. Δήμου, αφού μετά το φάιναλ φορ της Γλυφάδας, περιμένει και τα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Ολλανδίας με την Εθνική Κορασίδων.

“Πραγματικά δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια από τις δύο προκρίσεις είναι πιο σημαντική για μένα. Αισθάνομαι πως αξίζουν το ίδιο» παραδέχεται με αφοπλιστική ειλικρίνεια στο Volleyplanet η μαθήτρια της Β’ Λυκείου. «Η μία πρόκριση είναι με την ομάδα μου και η άλλη με την Εθνική και αμφότερες για μένα είναι εξίσου σημαντικές. Πιστεύω πως και οι δύο διοργανώσεις, δίνοντας παιχνίδια με δυνατούς αντιπάλους θα με βοηθήσουν να βελτιωθώ περισσότερο ως αθλήτρια»

Όπως και να’ χει όμως το επικείμενο ραντεβού της Γλυφάδας είναι πιο κοντά και λογικό είναι να αναφερθεί στον πρώτο στόχο της καριέρας της. «Είναι πρώτη φορά! Το θέλαμε πάρα πολύ, δουλεύουμε πολύ σκληρά και ήταν στους στόχους μας και στο παρελθόν. Με δεδομένο τα άσχημα αποτελέσματα που είχαμε πριν λίγες μέρες, αν και δεν πιάσαμε πολύ καλή απόδοση, η πρόκριση απέναντι σε μία πολύ μαχητική ομάδα, όπως ο Πορφύρας θα μας κάνει καλό για τη συνέχεια.

Δεν ασχολούμαστε με το ποιος αντίπαλος θα προκύψει στην κλήρωση. Θέλουμε όλα τα κορίτσια να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό στο φάιναλ φορ και ελπίζουμε πάντα σε θετικά αποτελέσματα. Δεν έχουμε πάει ποτέ ξανά σε τέτοιες διοργανώσεις είναι ευκαιρία για εμάς και ασφαλώς μία τεράστια εμπειρία στην καριέρα μας. Περιμένουμε τον κόσμο μας να έρθει να μας στηρίξει και στην Γλυφάδα και να μας βοηθήσει ψυχολογικά για το καλύτερο”.

Φωτό (κεντρική): ΑΟΜ Μedia group