ΕΝΩΣΕΙΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Έκαναν την αρχή οι Κορασίδες του Πορφύρα (fot)

Έκαναν την αρχή οι Κορασίδες του Πορφύρα (fot)

Οι Κορασίδες Δ’  έμελλε να φέρουν την πρώτη φετινή “κούπα” του στην Φρεαττύδα για τον Πορφύρα, που στο ξεκίνημα του 2017 παρουσιάζει μία πραγματικά εντυπωσιακή και φιλόδοξη εικόνα σε όλα του τα αγωνιστικά τμήματα και όλα δείχνουν πως είναι θέμα χρόνου να χαρούνε κι άλλες επιτυχίες.

porfyras_korasides 2

Μπορεί λοιπόν η “βιτρίνα” του συλλόγου, η γυναικεία ομάδα του Βασίλη Πανδή να είναι επικεφαλής στην Α2 Γυναικών και αήττητη με “12 στα 12″, ωστόσο ο παρθενικός τίτλος του 2017 που πανηγυρίστηκε στο ‘Σαλπέας” από τα αστεράκια της προπονήτριας, Βιβής Μπαλή, δείχνει τη δουλειά και το βάθος που γίνεται από τους ανθρώπους του συλλόγους και στα τμήματα υποδομής. Μάλιστα για την πρώην αθλήτρια της ομάδας, Μπαλή, που βρίσκεται για πρώτη χρονιά στον πάγκο, ο τίτλος αυτός είχε ιστορική σημασία, αφού έπειτα από 3 τίτλους (1 πρωτάθλημα και 2 κύπελλα) ως παίκτρια του Πορφύρα, κατέκτησε και τον πρώτο της τίτλο, ως προπονήτρια.

porfyras_korasides_proponitria

Μέσα σε ενθουσιώδη ατμόσφαιρα στο πειραϊκό κλειστό οι Κορασίδες Δ’ επικράτησαν έπειτα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι δύο ωρών με 3-1 (15-25, 25-19, 25-17, 25-23) σετ του Ολυμπιακού και παρά την ισοβαθμία με τις “ερυθρόλευκες” στέφθηκαν πρωταθλήτριες ΕΣΠΕΔΑ, με δεδομένο ότι κέρδισαν τον αντίπαλό τους στα 3 από τα 4 μεταξύ παιχνίδια, τα 2 μάλιστα, στο Ρέντη.

porfyras_korasides_olympiakos

Από τα highlights της αναμέτρησης η εικόνα των δύο ομάδων με τη λήξη του αγώνα. Ολες οι κοπέλες αγκαλιασμένες, με τις πρωταθλήτριες να προσφέρουν γλυκά στις αθλήτριες του Ολυμπιακού, για να… γλυκάνουν τις “ερυθρόλευκες” με αρκετές από τις οποίες εξάλλου, είναι συμμαθήτριες στα ίδια σχολεία, συναντώνται στα ίδια στέκια του Πειραιά.

porfyras_olympiakos_korasides

ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( Βιβή Μπαλή ): Κατσίνα, Ε.Βλάσση, Τζίρτη, Μητροπούλου, Βελλίνη, Κυριακοπούλου, Γαμπιεράκη, Βαρθολομάτου, Δελασούδα, Μακρή, Αργυρέα, Κωστούρου, Μουζάκη, Λιαρμακοπούλου.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ( Ιωάννα Τσαγκαλίδου-Μάνος Ζωγραφάκης ): Φέρρα, Φαρμακίδου, Τσίτουρα, Κουτσονικολή, Τσιάνι, Βίκτωρ, Σαββίδου, Τσούμπρη, Τζιοβαρίδου, Λιάκου, Κλαριδολόμου, Παναγιωταράκου.