ΔΙΕΘΝΗ

Έκανε το 1-0 η Στουτγκάρδη

Έκανε το 1-0 η Στουτγκάρδη

Συνεχίζοντας την εξαιρετική της φετινή πορεία η Στουτγκάρδη μετά την κατάκτηση του 2ου Κυπέλλου Γερμανίας στην ιστορία της, μπήκε “με το δεξί” και στα πλέι οφ της Bundesliga επικρατώντας στο α’ εντός έδρας ματς για τις θέσεις 2-7 με 3-1 σετ της Μίνστερ και χρειάζεται μία ακόμη νίκη σε άλλα δύο παιχνίδια για να καθαρίσει την πρόκριση. Το β ματς θα διεξαχθεί στις 22/3 στο Μίνστερ.

Ο Γερμανός τεχνικός της Μίνστερ, Αξελ Μπούρινγκ όσο κι αν προσπάθησε πριν από παιχνίδνα τονώσει το ηθικό των αθλητριών του φέρνοντας ως παράδειγμα το πρόσφατο 3-4 της Σάλκε επί της Ρεάλ Μαδρίτης στο Τσάμπιονς Λίγκ, η USC δεν κατάφερε πάλι να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από την Στουγκάρδη, κόντρα στην Allianz MTV του Ισπανού τεχνικού Ερνάντεζ και του συνεργάτη του, Γιάννη Αθανασόπουλου.

Με την ψυχολογία στα ύψη από την πρόσφατη κατάκτηση του Κυπέλλου Γερμανίας, η παρέα της Αθηνάς Παπαφωτίου, που χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή στο 1ο και 3ο σετ, κατάφερε να προηγηθεί με 2-0 (25-23, 25-14) και παρά την αντίδραση των φιλοξενούμενων που μείωσαν με 25-18 σε 2-1 σετ, στο τέλος με 25-17 διαμόρφωσε το νικητήριο 3-1.

Μετά το τέλος του αγώνα στο γήπεδο έμεινε μόνο η ομάδα της Στουτγκάρδης, τα μέλη της οποίας φόρεσαν πάνω από τις μπλούζες τους ειδικά γαλάζια επετειακά μπλουζάκια για το 2ο Κύπελλο της ιστορίας του συλλόγου. Στη συνέχεια μέσα σε ενθουσιώδη ατμόσφαιρα υπό το χειροκρότημα περίπου 2000 θεατών έκανε την εμφάνισή του το βαρύτιμο τρόπαιο του οποίου η κατάκτηση πανηγυρίστηκε μετά το Χάλε και στο “σπίτι” της Στουτγκάρδης με τις Κυπελλουχες να γνωρίζουν ξανά την αποθέωση.