Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

«Έκλεισε» το «10 το καλό» στο WVU Tech

«Έκλεισε» το «10 το καλό» στο WVU Tech

Μία ακόμη Ελληνίδα βολεϊμπολίστρια ετοιμάζεται να γυρίσει «σελίδα» στη ζωή και την καριέρα της. Η διεθνής πρώην άσος των Μαρκόπουλου, ΑΕΚ και Αστέρα Αγίου Δημητρίου, Κωνσταντίνα Πατέλη, χάρις στην υποτροφία του West Virginia University Institute of Technology σε λίγους μήνες θα συνδυάσει βόλεϊ υψηλού επιπέδου με σπουδές Θετικών Επιστημών σε ένα από τα καλύτερα και αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ.

pasa+pateli_ethniki

Έπειτα από μια χρονιά πραγματικό «Γολγοθά», θα περίμενε κανείς, η 18χρονη πασαδόρος να ακούει… βόλεϊ και να το βάζει στα πόδια! Λίγο η ξαφνική διάλυση της ομάδας του Αγίου Δημητρίου και λίγο ο αποκλεισμός της από την Εθνική Νεανίδων, είχαν σκορπίσει απογοήτευση και πικρία στην Πατέλη, που παρά το νεαρό της ηλικίας της έχει αρκετές διακρίσεις και τίτλους με τις “μικρές” ομάδες των συλλόγων που αγωνίστηκε.

Δεν το’ βαλε όμως κάτω… Αποφασισμένη να κυνηγήσει το όνειρό της ακόμη και μέχρι την… Αμερική, με πίστη στις δυνατότητες και το ταλέντο της, τον απαιτούμενο… τσαμπουκά και τη στήριξη των δικών της ανθρώπων,  απέδειξε πως τα όνειρα δεν έχουν ημερομηνία λήξης!

pateli

Ανταποκρινόμενη στην πρόταση υποτροφίας που της έγινε από το αμερικάνικο πανεπιστήμιο, είναι έτοιμη να “ανοίξει τα φτερά της” και μαζί με την επίτευξη των στόχων της να ζήσει μοναδικές έμπείριες στο νέο της σπίτι, το WVU Tech, στο Μοντγκόμερι. Έκει απ’ όπου είχε περάσει πέρυσι και μία άλλη διεθνής πασαδόρος μας, η Λαμπρινή Κωνσταντινίδου, πριν ακολουθήσει την προπονήτρια της Τζιλ Κρέιμερ στο Fort Worth του Τέξας  και το Texas Christian University.

wvu of tech

Η Πατέλη ανυπομονεί για την πρώτη της προπόνηση με τις “Golden Bears” και το ραντεβού της 8ης Αυγούστου, όπου η  προπονήτριά της, Άννα Κοβάλσκα και οι νέες της συμπαίκτριες μαζί με τη φανέλα με το «Νο 10» της ετοιμάζουν μία θερμή υποδοχή στο West Virginia.

Το Volleyplanet σου εύχεται Κωνσταντίνα “κάθε βήμα να’ ναι μια καινούρια επιτυχία στις σπουδές και στην καριέρα σου, ώστε να κάνεις όλα σου τα όνειρα πραγματικότητα”.