Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

«Έκοψε» το βόλεϊ η Κοσμά!

«Έκοψε» το βόλεϊ η Κοσμά!

Τέλος στην καριέρα της για προσωπικούς λόγους αποφάσισε να δώσει στα 23 της μόλις χρόνια η διεθνής άσος του Ηρακλή Κηφισιάς, που παρά την πρόσφατη  συμφωνία της με την ΑΕΚ, αποφάσισε να αποσυρθεί οριστικά από το άθλημα.

Περίεργο παιχνίδι έπαιξε η… μοίρα στην νεαρή ακραία του συλλόγου της Κηφισιάς, καθώς έπειτα από 15 χρόνια καριέρας, σταμάτησε το βόλεϊ, εκεί που το ξεκίνησε το 2002, αφού δεν πρόλαβε φέτος να φορέσει ξανά τα… κιτρινόμαυρα!

sofia_kosma

Και να φανταστεί κανείς, πως ενώ η ίδια ήθελε από μικρή να ασχοληθεί με το τένις, «μπλέχθηκε» τελικά, έπειτα από παρότρυνση του πατέρα της με το φιλέ, το οποίο δυστυχώς έπειτα από μία δωδεκαετία, της έδειξε το χειρότερο του «πρόσωπο».

Σε ηλικία 9 ετών η μικρή Σοφία έκανε στο Ζηρίνειο για πρώτη φορά τα πρώτα της βήματα στο άθλημα και έμεινε για τα τρία επόμενα χρόνια στην ομάδα, που φέτος γνώρισε μία από τις “μαύρες σελίδες” της ιστορίας της.

Τα «μπλεξίματα» του βασικού χορηγού της ομάδας με το νόμο, για χρέη προς το δημόσιο, προκάλεσαν σοβαρά οικονομικά προβλημάτα του συλλόγου, που δήλωσε αδυναμία συμμετοχής στην Α1 Γυναικών αλλά και πληρώμής των αθλητριών του, αφήνοντας την Κοσμά αλλά και άλλες συμπαίκτριές της έκτεθειμένες στον… αέρα!

kosma_selfie

Η μετέπειτα συμφωνία της με την ΑΕΚ, που έμοιαζε “μαννα εξ ουρανού” σε μια τόσο… στραβή κι ανάποδη σεζόν, ξεσήκωσε διαμαρτυρίες άλλων ομάδων για την διαδικασία που πραγματοποιήθηκαν οι μεταγραφές των αθλητριών που αποδεσμευτήκαν από τον Ηρακλή Κηφισιάς και τελικά πριν από λίγες ώρες η Ελληνίδα ακραία ενημέρωσε την «Ένωση» για την απόφαση αποχώρησης της από το άθλημα, επικαλούμενη προσωπικούς λόγους.

Στην βραχύχρονη πάντως καριέρα της η Σοφία Κοσμά, που έμεινε εκτός γηπέδων λόγω τραυματισμού τη σεζόν 2014-2015, κατέκτησε την τετραετία που αγωνίστηκε  με τον Ολυμπιακό 1 νταμπλ (2013) και 1 Κύπελλο Ελλάδας (2012), ενώ έπαιξε επίσης σε ΑΕΚ, Ηρακλή Κηφισιάς, Κερατέα και Μαρκόπουλο.