CHAMPIONS LEAGUE

Εκτός F4 Νοβάρα & Βασιλαντωνάκη

Εκτός F4 Νοβάρα & Βασιλαντωνάκη

Η ιταλική ομάδα της διεθνούς μας άσου, δεν κατάφερε χθες να “σφραγίσει” την πρόκρισή της στις 4 του Τσάμπιονς Λιγκ Γυναικών, καθώς στον εντός έδρας β’ αγώνα των πλέι οφ της διοργάνωσης, η τουρκική Γαλατάσαράϊ πέρασε με 3-1 σετ από τη Νοβάρα και… πέταξε για Βουκουρέστι, όπου θα πραγματοποιηθεί το φετινό φάιναλ φορ της διοργάνωσης.

Παρουσία περίπου 3.500 φίλων της, η Νοβάρα με προίκα τη νικη 3-2 του α’ αγώνα ήθελε πάση θυσία να πανηγυρίσει την πρόκριση. Κυριαρχώντας λοιπόν σε μπλοκ και επίθεση, η πρωταθλήτρια Ιταλίας προηγήθηκε με 26-24, 1-0 των φιλοξενούμενων, σκορπίζοντας ενθουσιασμό στην κερκίδα.

Το καλό όμως ξεκίνημα της ομάδας της Ανθής Βασιλαντωνάκη, που παίζοντας ως αλλαγή σε δύο σετ σημείωσε 3 πόντους (3/4 επ.), δεν είχε όμως συνέχεια, αφού μετά το 1-0 των γηπεδούχων , οι Τουρκάλες με όπλο τους το σερβίς (8-0) δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην υποδοχή των γηπεδούχων, που έχασαν τα τρία επόμενα σετ με 25-20, 25-17, 25-19 και αποκλείστηκαν.

Τοπ σκόρερ με 38 πόντους η εκπληκτική Ντεμίρ Γκιουλέρ των φιλοξενούμενων, ενώ για τις Ιταλίδες η Εγκόνου σταμάτησε στους 24 πόντους.

Έτσι, μετά τη δεύτερη νίκη της Βακιφμπανκ με 3-0 επί της ελβετικής Βολερό, η Γαλατάσαράϊ έγινε η δεύτερη ομάδα της Τουρκίας, που από 5-6 Μαϊου θα διεκδικήσει στο φάιναλ φορ της Ρουμανίας το ευρωπαϊκό στέμμα, μαζί με την οικοδέσποινα Άλμπα Μπλάζι και την ιταλική πρώην ομάδα της Παπαφωτίου Κονελιάνο, που γνώρισε “γλυκιά” ήττα στο Καζάν από τη Ντιναμο με 3-2 σετ, αλλά πανηγύρισε την πρόκριση χάρις στο 3-0 του πρώτου ματς.