Α1 ΑΝΔΡΩΝ

El Thrakico παραμονής και υποβιβασμού

El Thrakico παραμονής και υποβιβασμού

Η ώρα της αλήθειας για Εθνικό Αλεξανδρούπολης και ΑΕ Κομοτηνής έφθασε καθώς ένας από τους δύο θα βγει κερδισμένος από την σειρά των play-out και θα σώσει την χρονιά… Οι Θρακικοί «εμφύλιοι» ξεκινάνε από τον Έβρο με τους «κυανόλευκους» να έχουν το πλεονέκτημα έδρας και τους «κιτρινόμαυρους» της Κομοτηνής να ελπίζουν στην ανατροπή και παραμονή τους στην μεγάλη κατηγορία…

Στον Έβρο και το κλειστό «Μ. Παρασκευόπουλος» θα παιχθεί το πρώτο παιχνίδι των φετινών play-out με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης να υποδέχεται για δεύτερη φορά μέσα σε 5 ημέρες την ΑΕ Κομοτηνής.

Ωστόσο αυτή η σειρά των αγώνων είναι ολόκληρη η χρονιά για «κυανόλευκους» και «κιτρινόμαυρους» που θέλουν να ανανεώσουν το ραντεβού τους στην κατηγορία και για την επόμενη χρονιά.

Το πλεονέκτημα έδρας και την εμπειρία την έχει ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης του Σάκη Μουστακίδη, ωστόσο οι «γείτονες» του Ηλία Κρεούζη ευελπιστούν στον… αιφνιδιασμό και την έκπληξη.

Οι γηπεδούχοι αν και το περισσότερο διάστημα εκτός play-out καλούνται τώρα να κρατήσουν το πλεονέκτημα έδρας και να πάρουν τις νίκες που θα τους κρατήσουν στην Volleyleague.

Προβλήματα για τους Εβρίτες δεν υπάρχουν με τον Σάκη Μουστακίδη να τονίζει για την σειρά των αγώνων «Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης δεν θα μπει πρώτη φορά σε πλέι άουτ αλλά με αυτές τις εμφανίσεις και αυτή την συγκομιδή βαθμών δεν άξιζε να είναι εδώ. Για την ώρα αφοσιωνόμαστε στο στόχο της παραμονής. Η Κομοτηνή προσπάθησε να κρατήσει κρυφά χαρτιά στον τελευταίο αγώνα. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Ηρθε η ώρα να κάνουμε την διαφορά μέσα στο γήπεδο και να πετύχουμε το μεγάλο στόχο της παραμονής».

Η Κομοτηνή έχοντας κατακτήσει μόλις μια νίκη σε 22 παιχνίδια, το τελευταίο διάστημα επικεντρώθηκε στα play-out και ευελπιστεί πως θα καταφέρει έστω και στο παρα ένα να σώσει την χρονιά.

Η προετοιμασία για τους «κιτρινόμαυρους» κύλισε ομαλά με τον Ηλία Κρεούζη να δηλώνει «Η κακή πλευρά του νομίσματος είναι πως οι δύο ομάδες της Θράκης βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση των πλέι άουτ αλλά από την άλλη πλευρά σίγουρα μία από αυτές θα συνεχίσει στη μεγάλη κατηγορία. Θέλουμε αυτή να είμαστε εμείς. Έχουμε προετοιμαστεί και ήρθε η ώρα να βγάλουμε ότι έχουμε στο γήπεδο για να πετύχουμε το στόχο μας».

ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ VOLLEYLEAGUE 2018-19 (η παραμονή κρίνεται στις 3 νίκες)

18.00: Μ.Γ.Σ.Εθνικός – Μ.Γ.Σ.Α.Ε.Κομοτηνής

2ος αγώνας: Σάββατο 6 Απριλίου

3ος αγώνας: Τετάρτη 10 Απριλίου

4ος αγώνας (αν χρειαστεί): Σάββατο 13 Απριλίου

5ος αγώνας (αν χρειαστεί): Τετάρτη  17 Απριλίου