ΔΙΕΘΝΗ

«Έλαμψε» η Μερτέκη, κέρδισε η Κιόση

«Έλαμψε» η Μερτέκη, κέρδισε η Κιόση

Για μια ακόμη αγωνιστική της Serie A2 οι δύο διεθνείς μας άσοι δεν κατάφεραν να “χαμογελάσουν” μαζί στην Ιταλία έπειτα από 5 αγωνιστικές.

Παρά λοιπόν την εντυπωσιακή εμφάνιση της Λίτσας Μερτέκη, που με 23 πόντους (20/38 επ. 2 άσοι, 1 μπλοκ), όσους είχε και Ντ’ Οντόρικο της φιλοξενούμενης Ραβένα, στον αγώνα της Σικελίας η Μαρσάλα της Ελληνίδας ακραίας έχασε στα σημεία την ευκαιρία να πανηγυρίσει την παρθενική φετινή της νίκη στο πρωτάθλημα, καθώς ηττήθηκε με 3-2 (21-25, 25-20, 25-21, 20-25, 15-10) από τις φιλοξενούμενες.

kiossi

Σε αντίθεση με την ομάδα της Μερτέκη, που κέρδισε ωστόσο τον πρώτο της φετινό βαθμό, στο Τρέντο η Τρεντίνο Ρόσα της Κιόση, ξεπέρασε με 3-0 (26-24, 25-21, 25-22) την αντίσταση της Μπαρονίσι και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, ζευγαρώνοντας τις φετινές της επιτυχίες.

kijakova

Η Ελένη Κιόση σημείωσε 11 πόντους, μια ντουζίνα πέτυχε η συμπαίκτριά της από την Ουγγαρία Ντεκανί, ενώ τοπ σκόρερ αναδείχθηκε με 14 πόντους, η Σλοβάκα πρώην άσος των γηπεδούχων και φιναλίστ της Α1 Γυναικών πριν από δύο χρόνια με την Σαντορίνη, Μιροσλάβα Κιγιάκοβα.

Με 7 βαθμούς σε 5 αγώνες η Τρεντίνο Ρόσα βρίσκεται στην 8η θέση της κατάταξης, όπου επικεφαλής με 14 βαθμούς είναι η αήττητη Μπατιστέλι Μαρινιάνο, ενώ στην τελευταία θέση με μόλις ένα βαθμό και χωρίς νίκη ακόμη είναι η  Μαρσάλα Βόλεϊ της Μερτέκη.

Foto: Alessio Marchi