ΔΙΕΘΝΗ

«Ελεύθερα πουλιά» Σεπέδα, Κάλβο, Γκαβιλάν

«Ελεύθερα πουλιά» Σεπέδα, Κάλβο, Γκαβιλάν

O “εφιάλτης” του Κουβανού πρώην πρωταθλητή του ΠΑΟΚ  και δύο ακόμη συμπαικτών του στην Φινλανδία, έλαβε τέλος καθώς απολαμβάνουν από τις 30 Σεπτεμβρίου απολαμβάνουν πλέον τον αέρα της ελευθερίας στην πατρίδα τους.

Ο 27χρονος αρχηγός της Εθνικής Κούβας, Ρολάντο Αμπρέου Σεπέδα, που είχε καταδικαστεί το περσινό καλοκαίρι με άλλους 4 συμπαίκτες του για βιασμό μιας Φινλανδής, μετά την μείωση των ποινών από το εφετείο του φινλανδικού Τούρκου και την κοινωφελή εργασία που πρόσφεραν στο κοινωνικό σύνολο, αποφυλακίστηκε μαζί με τους  Ρικάρντο Κάλβο Μαντσάνο και Άμπρααμ Αλφόνσο Γκαβιλάν και επέστρεψαν στην Κούβα.

cepeda

Κάτι που μαρτυρά εξάλλου και η προσωπική του μαρτυρία στο απόσπασμα της συνομιλίας του στον “τοίχο” του προσωπικού του προφίλ στο Facebook.

Θυμίζουμε πως μετά την έφεση η ποινή του Σεπέδα μείωθηκε από τα 5 χρόνια που ήταν αρχικά στα 2,5, ενώ πριν από λίγο διάστημα αφέθηκε ελεύθερος και ο Λουίζ Σόσα Σιέρα, ο οποίος μάλιστα κέρδισε την μηνυτήρια προσφυγή κατά του φινλανδικού κράτους, το οποίο του κατέβαλλε περίπου 200.000 ευρώ ως αποζημίωση. Απόφαση, που αν μη τι άλλο βάσει δεδικασμένου ανοίγει το δρόμος και για την αποζημίωση των άλλων Κουβανών άσων.

Ο μοναδικός που παραμένει έγκλειστος στις φυλακές, είναι ο Οσμάνι Ουριάρτε Μέστρε, καθώς κρίθηκε από το δικαστήριο ως βασικός υπεύθυνος του βιασμού.

ΔΙΕΘΝΗ
28/03/2024

Με 5ετές συμβόλαιο «δένει» τους διεθνείς η Βουλγαρία – «Κόβεται» όποιος θέλει να πάει διακοπές με τη γυναίκα του!

Υπογραφή 5ετούς συμβολαίου με τους αθλητές -αθλήτριες των Εθνικών ομάδων της Βουλγαρίας σχεδιάζει να υπογράψει η Βουλγαρική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, με...