ΔΙΕΘΝΗ

«Ελευθέρων ηθών» η «πέτρα του σκανδάλου» στο Τάμπερε;

«Ελευθέρων ηθών» η «πέτρα του σκανδάλου» στο Τάμπερε;

Έπειτα από κράτηση δύο μηνών στο Τάμπερε και πλήθος σεναρίων μία έρευνα της ιταλικής εφημερίδας “Gazzeta dello Sport” δίνει μία άλλη πτυχή στο σεξουαλικό σκάνδαλο των  6 διεθνών Κουβανών, που φέρονται να βίασαν νεαρή Φινλανδή στο περιθώριο της παραμονής τους σε ξενοδοχείο της Φινλανδίας για τους αγώνες του World League.

Σύμφωνα λοιπόν με τα νέα στοιχεία που προκύπτουν και επιβεβαιώθηκαν από τα video και τις κάμερες του ξενοδοχείου η κοπέλα ήταν μία πόρνη την οποία συνόδευε ένας παίκτης της Κούβας, με τον οποίο είχε γνωριστεί λίγη ώρα πριν.

Στη συνέχεια όμως ο παίκτης, μην έχοντας αρκετά χρήματα για να πληρώσει για τις υπηρεσίες της “πεταλούδας της νύχτας” κάλεσε κάπιοιους συμπαίκτες του στο δωμάτιο για να τον συνδράμουν οικονομικά και να καλυφθεί έστω και “ρεφενέ” το ποσό. Ωστόσο, τα χρήματα των συμπαικτών του δεν ήταν αρκετά για την οληρωμή της πόρνης, η οποία από την στιγμή που είδε ότι δεν μπορεί να πάρει τα χρήματά της, πήγε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και κατέθεσε μήνυση κατά των 6 διεθνών Κουβανών για σεξουαλική κακοποίηση και βιασμό.

Και ενώ η αποστολή της Κούβας προετοιμάζεται στο Ρίο, όπου μετά το χάλκινο μετάλλιο του 1976 και 16 χρόνια απουσίας εμφανίζεται στο σημαντικότερο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη με σύνθεση ανάγκης, επί του παρόντος οι 6 συμπαίκτες τους βρίσκονται υπό κράτηση στο Τάμπερε και περιμένουν να δικαστούν. Σύμφωνα με φινλανδικές πηγές, σχεδόν όλοι οι Κουβανοί έχουν ζητήσει από το δικαστήριο επανεξέταση της κράτησής τους, κάτι που ωστόσο το Επαρχιακό Δικαστήριο Pirkanmaa, δεν δεχεται.

Παρά τη φειδωλή πληροφόρισηση των αστυνομικών αρχών του Τάμπερε για τις συνθήκες κράτησης των Κουβανών, τελευταία ενημέρωση από τα σκανδιναβικά θέλει τους Κουβανούς κρατούμενους να έχουν μεταφερθεί από τα κελιά του αστυνομικού τμήματος, σε φυλακή της χώρας, όπου μάλιστα οι 6 διεθνείς δεν κρατούνται μαζί στο ιδιο κελί, αλλά ο καθένας είναι απομονωμένος από τον άλλον.