ΔΙΕΘΝΗ

Οι Ελληνίδες… προεδρίνες του NCAA

Οι Ελληνίδες… προεδρίνες του NCAA

Όλγα Στράντζαλη και Κωνσταντίνα Πατέλη “λάμπουν” στο Πανεπιστημιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ και εκτός απ’ τις οικογένειές τους κάνουν περήφανους όλους τους φίλους του ελληνικού βόλεϊ.

Τη στιγμή λοιπόν που η Αμερική ζει στον “πυρετό” της προεκλογικής εκστρατείας των υποψήφιων για την προεδρία της χώρας, Ντόναλντ Τραμπ και Χίλαρι Κλίντον, δύο “δικά μας” κορίτσια, βάσει των τελευταίων… exit polls του πρωταθλήματος χρίζονται “παμψηφεί” κορυφαίες των ομάδων τους στην φετινή σεζόν του NCAA.

Η διεθνής Θεσσαλονικιά ακραία, Όλγα Στράντζαλη στην τρίτη χρονιά της στην Αμερική φιγουράρει στην κορυφή δύο κατηγοριών της περιφέρειας που αγωνίζεται με το University of Miami της Φλόριντα.

577534_618296094867086_1420336679_n

Στην Atlantic Coast Conference η κόρη του Θανάση Στράντζαλη είναι πρώτη των στους άσους με 0.44 ανά σετ, ενώ είναι επικεφαλής και στις επιθέσεις με 4.62 kills ανά σετ. Μάλιστα στο πρόσφατο ματς με το Syracuse η Ελληνίδα άσος παρόλο που πέτυχε ρεκόρ καριέρας με 25πόντους και ήταν τοπ σκόρερ του αγώνα, δεν κατάφερε να αποτρέψει την ήττα με 3-1 σετ της ομάδας της.

dimitris-_strantzalis

Αξίζει δε να σημειωθεί πως ο ευτυχής Έλληνας τεχνικός μαζί με την Όλγα καμαρώνει στις ΗΠΑ και το γιo του Δημήτρη, που αγωνίζεται ως σέντερ μπακ στην ποδοσφαιρική ομάδα του University of Illinois at Chicago. Στην ομάδα των “Flames” μαζί με τον πρώην άσο του Ηρακλή, αγωνίζονται και δύο ακόμη Ελληνόπουλα, πρώην παίκτες του Παναθηναϊκού, ο τερματοφύλακας Σωκράτης Βασίλας και ο φορ, Δημήτρης Σιλβεστρίδης.

“Άστρο” λαμπρό τις οδηγεί…

Αντίστοιχα στη River State Conference η διεθνής πρώην πασαδόρος της ΑΕΚ, φαίνεται πως έχει βαλθεί να διαψεύσει όλους όσους στην Ελλάδα δεν πίστεψαν στις δυνατότητές της.

paraskeya_pateli

Η κόρη της Βίκυς Παρασκευά, με ή χωρίς το… γούρι της πρωτάρας, στο West Virginia Τech University, οδηγεί με “μαεστρία” τις… χρυσές αρκούδες και ξεχωρίζει «σαν τη μύγα μες στο γάλα» στους μέχρι τώρα 27 (15-12) αγώνες του WVTU.

pateli_konstantina-2

Συγκεκριμένα η Αθηναία απόφοιτος των “Εκπαιδευτηρίων Δούκα” με 60 συνολικά άσους “λάμπει” στην 2η θέση των κορυφαίων σέρβερ, ενώ δεν λείπει και από το τοπ 10 των κορυφαίων πασαδόρων, ούσα 10η με 907 ασίστ και ποσοστό 9.01 ανά σετ.