BEACH VOLLEY

Ελληνικές αναμνήσεις για Λεχτόνεν

Ελληνικές αναμνήσεις για Λεχτόνεν

Η πρώτη αγωνιστική εμπειρία της Ρίικα Λεχτόνεν στην Ελλάδα, ως παίκτρια του Ολυμπιακού στο βόλεϊ σάλας, ήταν μάλλον τραυματική. Ωστόσο, η πρώτη παρουσία της 36χρονης Φινλανδής στην άμμο επί ελληνικού εδάφους εξελίσσεται με πολύ καλύτερο τρόπο.

Η Ρίικα Λεχτόνεν συμμετέχει ως δίδυμο με την Τάρου Λάχτι στον 4ο γύρο του προ-Ολυμπιακού τουρνουά Continental Cup, που διεξάγεται το Σαββατοκύριακο (5-6 Σεπτεμβρίου) στην Καρδία Θεσσαλονίκης. Το ξεκίνημά τους ήταν επιτυχημένο, αφού η Φινλανδία «καθάρισε» την Σκωτία με 2-0 νίκες και ουσιαστικά εξασφάλισε από τώρα την πρόκριση στον τελικό γύρο του ερχόμενου Ιουνίου.

«Από όσο θυμάμαι, είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στην Ελλάδα για μια διοργάνωση μπιτς βόλεϊ. Χαίρομαι πολύ που επιστρέφω και που μου δίνεται η ευκαιρία να παίξω σ’ αυτό το υπέροχο μέρος. Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη το ότι είδαμε τόσο οργανωμένα γήπεδα μπιτς βόλεϊ πάνω στο βουνό. Μακάρι να είχαμε και στη Φινλανδία ένα τέτοιο γήπεδο, θα ήταν ιδανικά για τις προπονήσεις μας!», λέει αρχικά η Λεχτόνεν, που δεν μπορεί να ξεχάσει το εξάμηνο πέρασμά της από τον Ολυμπιακό, την σεζόν 2008-09:

«Είχα φτάσει στη μέση της σεζόν, το Δεκέμβριο, και τρεις μέρες αργότερα θα παίζαμε εκτός έδρας με τον Παναθηναϊκό. Μου είχαν πει ότι θα έβλεπα τρελά πράγματα, αλλά ποτέ δεν φανταζόμουν ότι αστυνομικοί με κράνη θα μας άνοιγαν δρόμο για να φτάσουμε χωρίς πρόβλημα στο γήπεδο. Στις εξέδρες υπήρχαν μόνο αντίπαλοι οπαδοί και όταν πήραμε τον τελευταίο πόντο κερδίζοντας 2-3 τρέξαμε αμέσως στα αποδυτήρια για να μην συμβεί κάτι. Αξέχαστη εμπειρία, δεν είχα ζήσει κάτι παρόμοιο ούτε πριν, ούτε μετά…».

Πλέον, η 36χρονη παίκτρια έχει στραφεί στην άμμο και φιλοδοξεί να ζήσει την εμπειρία της συμμετοχής σε Ολυμπιακούς Αγώνες: «Η πιθανότητα της Ολυμπιακής συμμετοχής είναι ένα πολύ ισχυρό κίνητρο για μένα. Αυτή είναι η καλύτερη ευκαιρία μου. Όταν άφησα το βόλεϊ σάλας για να στραφώ στο μπιτς, το έκανα για να ανακαλύψω τα όριά μου, μέχρι πού μπορώ να φτάσω. Μακάρι να φτάσω μέχρι το Ρίο ντε Τζανέιρο, μαζί με την πολύ καλή συμπαίκτρια που έχω βρει».

Εξίσου ικανοποιημένη από τις συνθήκες που έχει συναντήσει στο Avant Garde Sports Club δηλώνει η κατά 13 χρόνια νεότερη συμπαίκτριά της, Τάρου Λάχτι: «Οι εγκαταστάσεις είναι εξαιρετικές και μου αρέσει ιδιαίτερα το γεγονός ότι δεν φυσάει δυνατός αέρας, όπως γίνεται κάποιες φορές στην παραλία. Ο καιρός, η μεταφορά στο γήπεδο, οι συνθήκες στο ξενοδοχείο, όλα είναι πολύ καλά».

Αναφερόμενη, τέλος, στην αναμέτρηση της Κυριακής (06/09, 15.00) με την Εθνική γυναικών, που θα έχει χαρακτήρα άτυπου τελικού, η 23χρονη Φινλανδή τονίζει: «Στόχος μας εδώ είναι να κατακτήσουμε την 1η θέση στον όμιλο. Η Ελλάδα έχει δυνατή ομάδα, αλλά θέλουμε να κερδίσουμε την πρωτιά και να περάσουμε με τις καλύτερες προϋποθέσεις στην τελική φάση».